kiziorowo 22.10.2010 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 Gratulacje. Niestety w Krzeszowicach projekty z dziennika podawczego do inspektorów schodzą ponad miesiąc, lista braków do uzupełnienia wysłana po 40 dniach - ja w tym momencie jestem ponad 2 miesiące po złożeniu wniosku i nawet licząc uzupełnienie braków jako przerwę, wydaje mi się, że 500-złotowy licznik tyka tam urzędowi już od paru dni - szkoda tylko, że to przelewanie z państwowej do państwowej kieszeni. Syf, kiła, mogiła, żenada - inaczej nie można tego określić. Na liście braków kilka pozycji ewidentnie świadczących o nieznajomości prawa albo dziwnej interpretacji MPZP (na przykład "zaleca się" zinterpretowane jako wiążące wymaganie), papiery zalegające bo osoba odpowiedzialna jest na urlopie/chorobowym, w sumie trochę szkoda gadać. u nas wniosek był rozpatrywany po 7 dniach, przyszlo pismo o brakach tzn- dostarczeniu ostatecznej decyzji o wylaczeniu z produkcji rolnej- ale przed wyslaniem pisam nasz projektant już wszystko załatwil, nie było innyc zastrzeżen wiec mamy PnB, teraz tylko 2 tyg na uprawomocnienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ejszia 22.10.2010 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 Witam! Jeszcze tu zajrzałam z prośbą proszę o polecenie pracowni, która zajęłaby się wszelkimi formalnościami od "0" aż do pozwolenia na budowę. Solidnej i umiarkowanej cenowo Jestem spoza Krakowa i zupełnie nie wiem, jak się poruszać po urzędach Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orko 23.10.2010 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2010 Mam prośbę o informacjęGdzie kupujecie drewno kominkowe lub brykiety drzewne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 23.10.2010 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2010 u nas wniosek był rozpatrywany po 7 dniach, przyszlo pismo o brakach tzn- dostarczeniu ostatecznej decyzji o wylaczeniu z produkcji rolnej- ale przed wyslaniem pisam nasz projektant już wszystko załatwil, nie było innyc zastrzeżen wiec mamy PnB, teraz tylko 2 tyg na uprawomocnienie No dobra - to gdzie taki raj jest? Bo robiac ostatnio sonde po znajomych - Skawina czy Wieliczka dzialaja podobnie jak Krzeszowice (choc te ostatnie jednak przoduja w rankingu upierdliwosci) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kiziorowo 23.10.2010 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2010 No dobra - to gdzie taki raj jest? Bo robiac ostatnio sonde po znajomych - Skawina czy Wieliczka dzialaja podobnie jak Krzeszowice (choc te ostatnie jednak przoduja w rankingu upierdliwosci) Węgrzce, ale my chyba mieliśmy poprostu szczęście albo kolejność im się pomyliła i wzieli nasz wniosek do rozpatrywania bo szwagierka czekała 45dni na PnB jakieś dwa miesiące wczesniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yasmeen 25.10.2010 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2010 Na jakie rynny sie zdecydowaliscie? Ja juz mam metlik- czesc poleca plastiki, czesc stalowe, a jeden gosc namawial nas na miedziane;) Co wybraliscie i co przesadzilo? Gdzie kupowaliscie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jowitajb 25.10.2010 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2010 Na jakie rynny sie zdecydowaliscie? Ja juz mam metlik- czesc poleca plastiki, czesc stalowe, a jeden gosc namawial nas na miedziane;) Co wybraliscie i co przesadzilo? Gdzie kupowaliscie? Kupowaliśmy Galeco stalowe w Dach Stylu - Kraków, ul. Nad Serafą. Byliśmy w kilku składach z dachówką, ale najlepsze ceny na rynny, a później okna dachowe dostaliśmy u nich, gdyż wcześniej braliśmy tam dachówkę i blachę na obróbki. Natomiast co do rynien... Plastiki tracą kolor, są mało wytrzymałe na ciężar śniegu. Natomiast ze stalowych wybraliśmy Galeco, dlatego że są głębsze od pozostałych stalowych (tak głębokie jak plastiki), co lepiej zabezpiecza przed przelewaniem wody. Ich cena była przystępna, fajny kolor - czekoladowy brąz. I ogólnie dobre opinie na muratorze i u naszych dacharzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trebor_kr 27.10.2010 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 Witam Ktos może spotkał się i wie gdzie kupić pape zgrzewalną firmy ICOPAL TOP-BIT podkładową i wierzchnią na osnowie z włókna poliestrowego do izolacji poziomej fundamentów.... lub jakąś inną pape na fundamenty.. bo drzwonie i dzwonie i nic... nie maPomóżcie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 27.10.2010 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 Trebor_kr tu kupowałam odbierałam na Balickiej http://aukcjewp.wp.pl/papa-podkladowa-v60-s30-izolbit-super-cena-i1281161484.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 30.10.2010 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2010 Witam forumowiczów Za tydzień mam zamiar rozpocząć budowę i ciągle mam dylemat skąd wziąć beton na fundamenty... Ma ktoś może jakiąś godną polecenia betoniarnię w południowych rejonach Krakowa, Mogilanach, Skawinie, Wieliczce itp...? Z góry dzięki za pomoc. Cembet na ul. Zawiłej Rozmawiaj z p.Bożenką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kiziorowo 31.10.2010 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2010 Chętnie odkupię deski szalunkowe 32 ok 5m3 , [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mig85 01.11.2010 05:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2010 Witam! Odkupię pozostałości po budowie z okolic Mogilan (Wienerberger - Porotherm bloczki betonowe 12x25x38 , materiały na stan surowy). Oferty proszę kierować na prv.Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek066 01.11.2010 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2010 Znacie jakiegoś przyzwoitego stolarza który zrobi dobre drewniane drzwi wewnętrzne ? W sklepie coś dobrego to cena przynajmniej 2,5tys /szt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jowitajb 02.11.2010 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 Sprzedam dwa parapety agglomarmurowe - producent Alston, kolor Perlato Royal. Wymiary: grubość 3 cm, długość 90 cm, szerokość 34 cmZdjęcia znajdują się tutaj.Sprzedaję je, ponieważ zamówiłam za krótkie. Cena do negocjacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gebbelss 03.11.2010 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2010 Szukam namiarów na dobrą ekipę budowlaną,najlepiej górale.meil[email protected].Chcę się wubudować w Michałowicach pod Krakowem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BBernard 03.11.2010 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2010 Gdzie w dobrej cenie kupowaliście styrodur? (najlepiej północ Krakowa) pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przebieczanka 04.11.2010 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2010 witam serdecznie przyjmę duużą ilość ziemi do wyrównania działeczki w okolicach Wieliczki. Gdyby ktoś miał przypadkiem na zbyciu bardzo proszę o kontakt 501-746-608 pozdrowienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszenko 05.11.2010 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2010 Witam, poszukuje dla jednej z rodzin poszkodowanych w tegorocznej powodzi (w miejscowosci Wielkie Drogi kolo Brzeznicy) mebli kuchennych. Te, ktore byly zamokly i niestety do niczego juz sie nie nadaja, a pozostale po renowancji scian i podlog i tak zostaly usuniete, wiec jesli ktos planuje wymiane na nowe albo ma gdzies zalegajace szafeczki to na pewno bedzie mozna z nich zrobic pozytek. Wszelkie informacje mozna wysylac do mnie: [email protected] Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
C-u-b-e 06.11.2010 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2010 Gdzie w dobrej cenie kupowaliście styrodur? (najlepiej północ Krakowa) pozdrawiam:) Ja kupowałem w składzie Askot na Skotnickiej, więc raczej druga część Krakowa. Ale też buduję na północy i dowóz był w cenie. Za styrodur płaciłem bodajże 360 zł za m3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KWG 10.11.2010 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 UWAGA!!Zakład Budowlany Aleksander Piszczek (Piotr Piszczek) Brzezna, Podegrodzie - Tyle co Oni obiecają nie da Wam nikt!Ekipy biorą z łapanki, nie czytają projektu robią po swojemu, partaczą.Piotr P. mógłby spokojnie startować w konkursie Łgarzy i zająłby pewnie zaszczytne miejsce na podium.Do tego naciągają Inwestora, podwykonawców jak i swoje ekipy na kasę i dalecy są od rozliczenia zaległości. Proponuję forwardować tą informację gdzie się da, bo Panowie szukają naiwnych w całym kraju! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts