Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Gratulacje. Niestety w Krzeszowicach projekty z dziennika podawczego do inspektorów schodzą ponad miesiąc, lista braków do uzupełnienia wysłana po 40 dniach - ja w tym momencie jestem ponad 2 miesiące po złożeniu wniosku i nawet licząc uzupełnienie braków jako przerwę, wydaje mi się, że 500-złotowy licznik tyka tam urzędowi już od paru dni - szkoda tylko, że to przelewanie z państwowej do państwowej kieszeni.

Syf, kiła, mogiła, żenada - inaczej nie można tego określić. Na liście braków kilka pozycji ewidentnie świadczących o nieznajomości prawa albo dziwnej interpretacji MPZP (na przykład "zaleca się" zinterpretowane jako wiążące wymaganie), papiery zalegające bo osoba odpowiedzialna jest na urlopie/chorobowym, w sumie trochę szkoda gadać.

u nas wniosek był rozpatrywany po 7 dniach, przyszlo pismo o brakach tzn- dostarczeniu ostatecznej decyzji o wylaczeniu z produkcji rolnej- ale przed wyslaniem pisam nasz projektant już wszystko załatwil, nie było innyc zastrzeżen wiec mamy PnB, teraz tylko 2 tyg na uprawomocnienie

• Odpowiedzi 30,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Majka

3527

• Agacka1719499039

2723

• pitbull

2291

• zbyszekP

1611

Najaktywniejsi w wątku

Witam! Jeszcze tu zajrzałam z prośbą proszę o polecenie pracowni, która zajęłaby się wszelkimi formalnościami od "0" aż do pozwolenia na budowę. Solidnej i umiarkowanej cenowo Jestem spoza Krakowa i zupełnie nie wiem, jak się poruszać po urzędach Pozdrawiam

u nas wniosek był rozpatrywany po 7 dniach, przyszlo pismo o brakach tzn- dostarczeniu ostatecznej decyzji o wylaczeniu z produkcji rolnej- ale przed wyslaniem pisam nasz projektant już wszystko załatwil, nie było innyc zastrzeżen wiec mamy PnB, teraz tylko 2 tyg na uprawomocnienie

No dobra - to gdzie taki raj jest? Bo robiac ostatnio sonde po znajomych - Skawina czy Wieliczka dzialaja podobnie jak Krzeszowice (choc te ostatnie jednak przoduja w rankingu upierdliwosci)

No dobra - to gdzie taki raj jest? Bo robiac ostatnio sonde po znajomych - Skawina czy Wieliczka dzialaja podobnie jak Krzeszowice (choc te ostatnie jednak przoduja w rankingu upierdliwosci)

Węgrzce, ale my chyba mieliśmy poprostu szczęście albo kolejność im się pomyliła i wzieli nasz wniosek do rozpatrywania bo szwagierka czekała 45dni na PnB jakieś dwa miesiące wczesniej

Na jakie rynny sie zdecydowaliscie? Ja juz mam metlik- czesc poleca plastiki, czesc stalowe, a jeden gosc namawial nas na miedziane;) Co wybraliscie i co przesadzilo? Gdzie kupowaliscie?

Kupowaliśmy Galeco stalowe w Dach Stylu - Kraków, ul. Nad Serafą. Byliśmy w kilku składach z dachówką, ale najlepsze ceny na rynny, a później okna dachowe dostaliśmy u nich, gdyż wcześniej braliśmy tam dachówkę i blachę na obróbki.

Natomiast co do rynien... Plastiki tracą kolor, są mało wytrzymałe na ciężar śniegu. Natomiast ze stalowych wybraliśmy Galeco, dlatego że są głębsze od pozostałych stalowych (tak głębokie jak plastiki), co lepiej zabezpiecza przed przelewaniem wody. Ich cena była przystępna, fajny kolor - czekoladowy brąz. I ogólnie dobre opinie na muratorze i u naszych dacharzy.

Witam

Ktos może spotkał się i wie gdzie kupić pape zgrzewalną firmy ICOPAL TOP-BIT podkładową i wierzchnią na osnowie z włókna poliestrowego

do izolacji poziomej fundamentów....

lub jakąś inną pape na fundamenty..

bo drzwonie i dzwonie i nic... nie ma

Pomóżcie

Pozdrawiam

Witam forumowiczów

Za tydzień mam zamiar rozpocząć budowę i ciągle mam dylemat skąd wziąć beton na fundamenty... Ma ktoś może jakiąś godną polecenia betoniarnię w południowych rejonach Krakowa, Mogilanach, Skawinie, Wieliczce itp...? Z góry dzięki za pomoc.

Cembet na ul. Zawiłej :) Rozmawiaj z p.Bożenką :yes:

Witam, poszukuje dla jednej z rodzin poszkodowanych w tegorocznej powodzi (w miejscowosci Wielkie Drogi kolo Brzeznicy) mebli kuchennych. Te, ktore byly zamokly i niestety do niczego juz sie nie nadaja, a pozostale po renowancji scian i podlog i tak zostaly usuniete, wiec jesli ktos planuje wymiane na nowe albo ma gdzies zalegajace szafeczki to na pewno bedzie mozna z nich zrobic pozytek.

Wszelkie informacje mozna wysylac do mnie: [email protected]

Pozdrawiam

UWAGA!!

Zakład Budowlany Aleksander Piszczek (Piotr Piszczek) Brzezna, Podegrodzie - Tyle co Oni obiecają nie da Wam nikt!

Ekipy biorą z łapanki, nie czytają projektu robią po swojemu, partaczą.

Piotr P. mógłby spokojnie startować w konkursie Łgarzy i zająłby pewnie zaszczytne miejsce na podium.

Do tego naciągają Inwestora, podwykonawców jak i swoje ekipy na kasę i dalecy są od rozliczenia zaległości.

Proponuję forwardować tą informację gdzie się da, bo Panowie szukają naiwnych w całym kraju!