Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam - a więc aby wyjaśnić sytuację, przedstawiam szkic

http://img96.imageshack.us/i/sytuacja.jpg/

Enion ma pociągnąć kabel do granicy działki na której będę budował dom (ok. 150m) ale z słupa który stoi na mojej działce drogowej. Ma ktoś doświadczenia ile trwa to w oddziale w Nowej Hucie? Ma ktoś może jakiś "znajomych elektryków" w ZE w Hucie?

Jeżeli masz już pozwolenie na budowę to pozostaje teraz czekać. Termin przyłącza jest zależny od:

ilości osób oczekujących na przyłącze ...kolejność złożenia wniosków.

pogody ...nikt nie będzie pracował gdy -10 stopni i śnieg sypie.

pewnie od trudności czasochłonności realizacji ...kabel ziemią czy napowietrznie, odległość, czy trzeba przekopać się pod droga itp.

Pewnie są równi i równiejsi jak sie ma znajomości.

Najlepiej podjechać i zapytać sie o szacowany termin podłączenia

• Odpowiedzi 30,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Majka

3527

• Agacka1719499039

2723

• pitbull

2291

• zbyszekP

1611

Najaktywniejsi w wątku

W Grado na Zakopiańskiej za obłożenie 1 stopnia z półpodstopniem wyliczyli mi na 500 netto - 5-7% rabatu (z montażem).

U stolarza z Limanowej, u którego zamówiłam w ostateczności schody wyjdzie mnie +/- 420 brutto.

Ale np. taka sama barierka z nierdzewki w Grado jest tańsza niż u tego Pana, ale ostateczna cena schodów znowu tańsza.

Prawda jest taka, że ceny w przeciągu nieco ponad roku (wtedy schody zamawiali moi znajomi właśnie w Limanowej) podskoczyły o jakieś 20% (najbardziej zdrożało drewno i nierdzewka właśnie) i najgorsze to to, że drożeje dalej.

Mozna prosic namiary na stolarza ?? Z czego te schody??

Pozdrawiam

Jeżeli masz już pozwolenie na budowę to pozostaje teraz czekać. Termin przyłącza jest zależny od:

ilości osób oczekujących na przyłącze ...kolejność złożenia wniosków.

pogody ...nikt nie będzie pracował gdy -10 stopni i śnieg sypie.

pewnie od trudności czasochłonności realizacji ...kabel ziemią czy napowietrznie, odległość, czy trzeba przekopać się pod droga itp.

Pewnie są równi i równiejsi jak sie ma znajomości.

Najlepiej podjechać i zapytać sie o szacowany termin podłączenia

Zobacz na kiedy jest przetarg ogłoszony i kto go będzie realizował jeśli już był. Tym sposobem będziesz miał kontakt do osoby która wykona przyłącze.

U mnie był to bardzo fajny czlowiek ze skawiny który przy okazji za niewielką cenę podciągnał mi kabel do domu i podpiał do skrzynki.

Witam. Szukam kogoś kto wykona projekt przyłącza wody do mojej działki w Więcławicach gm. Michałowice. Jeżeli jesteś projektantem lub znasz jakiś sprawdzonych niedrogich projektantów to bardzo proszę o pomoc. Informacje na priv. Z góry dziękuję.

Witaj. Za projekt przyłącza wodociągów płaciłem okolo 300 zł. a robiła mi to P.Renata Nagacz

http://www.gamaprojekt.com.pl/?id=kontakt

Ona robi też Gaz. możesz się dogadac to i złozy ci projekt i wszystkie papiery.