Basia_KRK 14.03.2011 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Basia_KRK w składzie BUDIP z dowozem na miejsce:) Dziękuję zaraz do nich wyślę zapytanie o potrzebną nam stal Ktoś jeszcze może polecić jakiś skład ze stalą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dom w kalateach 2 14.03.2011 15:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Witam. Bardzo proszę o pomoc i namiary na dobre i niedrogie składy budowlane na północy Krakowa (gm. Michałowice). W tej chwili szukam bloczków betonowych na fundamenty oraz pustaków max. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrober1975 14.03.2011 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Witam. Bardzo proszę o pomoc i namiary na dobre i niedrogie składy budowlane na północy Krakowa (gm. Michałowice). W tej chwili szukam bloczków betonowych na fundamenty oraz pustaków max. Spytaj w NDJ ,lub Luskar-to chyba najbliżej Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mumin74 14.03.2011 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Witam. Bardzo proszę o pomoc i namiary na dobre i niedrogie składy budowlane na północy Krakowa (gm. Michałowice). W tej chwili szukam bloczków betonowych na fundamenty oraz pustaków max. Budmet Michałowice Komora tel. 694144669 Pytaj też w Harp Dachy Wegrzce - jak u nich coś kupisz z materiałów to później dobre ceny masz na pokrycie dachu tel. 513120313 lub 505056838. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RMK 15.03.2011 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 Nie wiecie gdzie w Krk można kupić gres Nowej Gali? ( a raczej pooglądać więcej niż po jednej płytce jak w Wójciku na Makuszyńskiego) ? Tylko błagam nie przymierzajcie sie do polerowanego Concept, właśnie walczę o wymianę!!! płytki koszmarne, a mogliśmy najpierw poczytać co nieco np. na "ceneo", koszmar!!! Najgorsze, że mamy cały parter w płytkach tego producenta, na szczęście poler tylko w kuchni, ale na samą myśl o demontażu całej stolarki aż mnie telepie...A tyle kasy na nich poszło!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RMK 15.03.2011 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 Cześć. Potrzebuję namiar na dobrą hurtownię kamienia ogrodowego. Chodzi o kamień na murek oporowy, najchętniej łupek lub piaskowiec. o i my chętnie, cel ten sam;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga23kraków 15.03.2011 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 Agapol Paweł Męka - CZY KTOŚ WSPÓŁPRACOWAŁ ? wykończeniówkaGrzegorz Pukała architekt wnętrz - to samo pytanie ?Będę wdzięczna za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moonikac 16.03.2011 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 witam! mam kilka pytań, jeśli mi pomożecie będę bardzo wdzięczna gdzie można tanio kupić beton(okolice nowej huty, niepołomic) i czy 180 plus VAT za kubik jest ok? a wogóle ile vat jest na beton 23? nie mogę nigdzie znależć na forum także za linki również będe wdzięczna! pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 16.03.2011 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 witam! mam kilka pytań, jeśli mi pomożecie będę bardzo wdzięczna gdzie można tanio kupić beton(okolice nowej huty, niepołomic) i czy 180 plus VAT za kubik jest ok? a wogóle ile vat jest na beton 23? nie mogę nigdzie znależć na forum także za linki również będe wdzięczna! pozdrawiam O właśnie - ktoś już coś betonował w tym sezonie? Po ile teraz chodzi B25 - i czy poza Krakbetem/Contractorem jakieś inne godne polecenia betoniarnie? (bo na razie słyszę ceny >250 zł/m3) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 16.03.2011 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 O właśnie - ktoś już coś betonował w tym sezonie? Po ile teraz chodzi B25 - i czy poza Krakbetem/Contractorem jakieś inne godne polecenia betoniarnie? (bo na razie słyszę ceny >250 zł/m3) Dwiemuchy odpuść Contraktor my raz u nich zamówiliśmy B20 na wieniec na ławy był to najgorszy beton jaki mieliśmy raz a zarazem ostatni .U nas sprawdził się krakbet a jeszcze lepiej Cemex z Zawiłej raz lali u nas od 18.00 a zjechali z budowy o 22.30 ( budowy ) Super obsługa i w biurze i panowie z gruch i z pompy jeden minus płatność w biurze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konieczki 16.03.2011 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 Tylko błagam nie przymierzajcie sie do polerowanego Concept, właśnie walczę o wymianę!!! płytki koszmarne, a mogliśmy najpierw poczytać co nieco np. na "ceneo", koszmar!!! Najgorsze, że mamy cały parter w płytkach tego producenta, na szczęście poler tylko w kuchni, ale na samą myśl o demontażu całej stolarki aż mnie telepie...A tyle kasy na nich poszło!!! Dzięki za ta opinię. My jesteśmy zdecydowani na serię Orientale, Stenwood i Signuma. Polerowany nie wchodził w grę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konieczki 16.03.2011 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 A ja polecam skład Krakcem i to pod wieloma względami: - skład nigdy nie robi problemów z transportami i zwrotami - maja najtańsze bramy Hormanna (złaziłam cały Kraków i wszystkich przedstawicieli) - w swojej ofercie mają znakomitego KOPARKOWEGO (przekonałam się boleśnie na własnej skórze, bo do wykopania pod murki oporowe wzięłam innego operatora który mi zdewastował pół działki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moonikac 16.03.2011 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 A ja polecam skład Krakcem i to pod wieloma względami: - skład nigdy nie robi problemów z transportami i zwrotami - maja najtańsze bramy Hormanna (złaziłam cały Kraków i wszystkich przedstawicieli) - w swojej ofercie mają znakomitego KOPARKOWEGO (przekonałam się boleśnie na własnej skórze, bo do wykopania pod murki oporowe wzięłam innego operatora który mi zdewastował pół działki) o właśnie poszukuję też dobrego i szybkiego koparkowego, który wykopałby piwnice 30m2 i fundamenty w mig bo mam nadzór archeologiczny i zależy mi na czasie;) konieczki jak to jest liczone od godziny czy wykonanej roboty? mogłabyś podac nr telefonu? z góry dzieki za inne namiary! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slvk 17.03.2011 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 o właśnie poszukuję też dobrego i szybkiego koparkowego, który wykopałby piwnice 30m2 i fundamenty w mig bo mam nadzór archeologiczny i zależy mi na czasie;) konieczki jak to jest liczone od godziny czy wykonanej roboty? mogłabyś podac nr telefonu? z góry dzieki za inne namiary! Witam, Ja brałem beton na fundament w firmie Nosek sc z ul.Drożyska 88. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mumin74 19.03.2011 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 Witam, Mam Pytanko.Czy ktoś z Was rozprowadza ciepłe powietrze z kominka poziomymi kanałami np. pod wylewką? Chodzi mi o to czy ten system działa, czy trzeba montować turbinę, mam na myśli poddasze i krótkie odległości do pomieszczeń max. 2,5 mb. Jeżeli ktoś z Was ma coś takiego proszę o opinię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jan_ryba 20.03.2011 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 Witam, Mam bardzo ciekawy problem. Moze ktos z forumowiczów mi pomoże:) A mianowicie ... gazownia znalazla rurę gazowa na mojej działce (DN 350) ... na razie mam ja na mapie .. .teraz beda kopac i szukac czy tam jest. (zrobili inwentaryzacje i ...znalezli). Problem jest takie ze na tej rurze stoi moj dom (stan surowy, zamkniety). Czy ktos ma pomysl co z tym zrobic ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rotgier 21.03.2011 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Witam, Mam bardzo ciekawy problem. Moze ktos z forumowiczów mi pomoże:) A mianowicie ... gazownia znalazla rurę gazowa na mojej działce (DN 350) ... na razie mam ja na mapie .. .teraz beda kopac i szukac czy tam jest. (zrobili inwentaryzacje i ...znalezli). Problem jest takie ze na tej rurze stoi moj dom (stan surowy, zamkniety). Czy ktos ma pomysl co z tym zrobic ? Hmm ostatnio planowałem przyłącz gazu do swojej działki i dowiedziałem się, że normalnie gaz jest wkopywany na głębokość 40 - 80 cm. Byłoby dziwne gdyby udało Ci się wkopać fundamenty bez naruszania tej rurki gazu z mapy . Kolega mi jeszcze podpowiada, że nad rurą gazową z reguły kładą taką żółtą folię. Dzięki temu przed rozwaleniem rurki koparka natrafia na folię i zatrzymuje prace. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rotgier 21.03.2011 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Witam, czy ktoś z forumowiczów podłączał do siebie linię telefoniczną TPSA? Sam telefon mało mnie interesuje, bardziej zależy mi na podłączeniu do internetu.Na infolinii powiedziany mi, żeby zgłosić się do nich po warunki przyłączenia gdy już dom będzie stał. Jeżeli będą warunki to oni to przyłączą w cenie 70 zł. Zastanawiam się teraz nad tym, bo za parę miesięcy będę doprowadzał do działki prąd (jakieś 80 m wkopywania kabla) od słupa do którego idzie również kabel telefoniczny. Najlepiej byłoby jakbym od razu wkopał linię telefoniczną bo dzięki temu uniknę kopania w przyszłości (a chodzi o kopanie nie tylko na mojej działce, bo również na działkach sąsiadów). Jeżeli ktoś ma doświadczenie w tym zakresie (a najlepiej w gminie Zabierzów pod Krakowem) to proszę o radę jak najlepiej to załatwić. Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalowice 21.03.2011 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Witam, Mam bardzo ciekawy problem. Moze ktos z forumowiczów mi pomoże:) A mianowicie ... gazownia znalazla rurę gazowa na mojej działce (DN 350) ... na razie mam ja na mapie .. .teraz beda kopac i szukac czy tam jest. (zrobili inwentaryzacje i ...znalezli). Problem jest takie ze na tej rurze stoi moj dom (stan surowy, zamkniety). Czy ktos ma pomysl co z tym zrobic ? Ja miałem rurę ale przed budową i zrobiłem przekładkę mogę Ci podać namiary na Panów z gazowni.. a jak będziesz potrzebował popytam moich architektów... cały projekt, przekładka, robicizna, ustalenia z gazownią wzięli na siebie .. koszt ogólny to 8000. ale rura już m nie straszna... Swoją droga to dziwne, że nikt nie zauważył rury ani też żółtej folii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 21.03.2011 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Witam, Jeżeli ktoś ma doświadczenie w tym zakresie (a najlepiej w gminie Zabierzów pod Krakowem) to proszę o radę jak najlepiej to załatwić. Marek Nie wiem jak w innych wsiach, ale w Zabierzowie TPSA to gorzej niż kpina. U mnie nie było żadnych szans na przyłączenie w starym domu drugiej linii. Składaj o warunki, ale wydaje mi się, że napiszą, że brak możliwości. Koledze od kilku lat TPSA *płaci* - bo zobowiązali się doprowadzić linię w ciągu chyba 2 lat i do dziś tego nie zrobili (zupełnie inny rejon Zabierzowa). Z tego co patrzę po większosci domów - także nowych - mają net bezprzewodowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts