Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Potrzebuje "na wczoraj" kubić bloczki fundamentowe 30-tki, nie wiecie gdzie poza Budmetem mają na nie dobrą cene?

Nie wiem jakich rozmiarów (długość i szerokość) masz ściany fundamentowe ale jak mówią "dobry fundament fundamentem dobrego domu" więc nie tylko cena ale i jakość...

Budmet ma pustaki z BRUKBETu z Tarnowa który stosuje technologię wibroprasowaną czyli tworzywo betonowe jest tak mocne jak kostka brukowa (rozmawiałem z technologiem z BRUKBETu) który opowiedział że stosują cement klasy wytrzymałościowej 52,5 R + obóbka betonu jak dla kostki brukowej (komory dojrzewania betou / odpowiednia wilgoć itd)

Dla mnie to tworzywo jest najlepsze pod względem wytrzymałościowym oraz tolerancji wymiarów (pustaki równe - można murować cienką spoiną).

Jak za taką cenę jak proponuje BRUKBET czy BUDMET nie zdobędziesz lepszej jakości

Jeśli Ci nie zależy na jakości to polecam prywatne małe zakłady produkcyjne np. w Skawinie (koło starej huty aluminium) - facet daje super niskie ceny

pozdrawiam

• Odpowiedzi 30,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Majka

3527

• Agacka1719499039

2723

• pitbull

2291

• zbyszekP

1611

Najaktywniejsi w wątku

Czy ktoś mógłby polecić fachowego i taniego wykonawcę przyłączy wodno-kanalizacyjnych (zachód Krakowa)? Muszę przyłączyć do budynku wodę i kanalizację, którą mam w drodze.

Proponuję abyś wziął firmę, która współpracuje z MPWiK. Zrobią tak jak sobie życzą wodociągi i nie ma potem kłopotów z odbiorem.

Pzdr

Czy ktoś mógłby polecić fachowego i taniego wykonawcę przyłączy wodno-kanalizacyjnych (zachód Krakowa)? Muszę przyłączyć do budynku wodę i kanalizację, którą mam w drodze.

Pan KrzysiekP tel 501 466 036 - tańszego nie znajdziesz (przy tym jest bardzo dokładny) :) i do tego jest prawie z MPWiK :):):)

Pan KrzysiekP tel 501 466 036 - tańszego nie znajdziesz (przy tym jest bardzo dokładny) :) i do tego jest prawie z MPWiK :):):)

Też mi się wydaje, że gość z MPWiK to dobry wybór.

Chociaż ja nie podpisuję umowy z MPWiK tylko z Punktem Usług Komunalnych w Zabierzowie.

Dostałem tam nawet namiar na jednego wykonawcę przyłączy ale chciałem porównać ceny z innymi ludźmi godnymi polecenia.

Też mi się wydaje, że gość z MPWiK to dobry wybór.

Chociaż ja nie podpisuję umowy z MPWiK tylko z Punktem Usług Komunalnych w Zabierzowie.

Dostałem tam nawet namiar na jednego wykonawcę przyłączy ale chciałem porównać ceny z innymi ludźmi godnymi polecenia.

ja polecam Łukasza - robi kanalize,co itp tel : 530-862-942

Czy mozecie mi polecic kogos kto Wam robil słupki ogrodzeniowe z klinkieru?

a może masz kogoś kto zrobi sztachetki pomiędzy słupkami? Jak znajdziesz faceta do słupków, daj znać, mam ten sam problem i zero chętnych :/

to jak polecacie - macie kogoś do podłogówki? W miarę taniego i sensownego?

a może masz kogoś kto zrobi sztachetki pomiędzy słupkami? Jak znajdziesz faceta do słupków, daj znać, mam ten sam problem i zero chętnych :/

to jak polecacie - macie kogoś do podłogówki? W miarę taniego i sensownego?

Smitka może pan Rafał umieściłam go na białej liście 20 zł metr za połogówkę taką cenę nam podał w luty,my robimy sami .

a to już drugi rok cieszą się dobrą opinią :) Ja od nich brałam rok temu i byłam bardzo zadowolona :)

Tak, na ławy od nich brałem - ale złapali jakieś wielkie betonowanie i w tym tygodniu zero mocy przerobowych. Do tego tańsi niż Contractor. Jeden problem - w poniedziałek mieli być na 18, byli po 19 (uprzedzili na szczęście), przedstawicielowi trochę się dostało...

Tak, na ławy od nich brałem - ale złapali jakieś wielkie betonowanie i w tym tygodniu zero mocy przerobowych. Do tego tańsi niż Contractor. Jeden problem - w poniedziałek mieli być na 18, byli po 19 (uprzedzili na szczęście), przedstawicielowi trochę się dostało...

Ludzie za co się dostało?? Zamawiając beton chcecie mieć punktualność co do minuty i to na tą godzinę? Przecież nie betoniarki nie stoją w szeregach żeby jechać do kogoś na 18 tylko mają grafiki. Wiecie jak wygląda życie na budowie?? Jestem budowlańcem i coś wiem na ten temat (tylko na obiektach o znacznie większej kubaturze). Rozśmieszają mnie czasami takie komentarze :)

Ludzie za co się dostało?? Zamawiając beton chcecie mieć punktualność co do minuty i to na tą godzinę? Przecież nie betoniarki nie stoją w szeregach żeby jechać do kogoś na 18 tylko mają grafiki. Wiecie jak wygląda życie na budowie?? Jestem budowlańcem i coś wiem na ten temat (tylko na obiektach o znacznie większej kubaturze). Rozśmieszają mnie czasami takie komentarze :)

Nie zgodzę się z Tobą. Jeżeli umawiam się wcześnej zbetoniarnią na określony dzień i godzinę to zakładam, że druga strona ma tak skalkulowany obrót sprzętem, że u mnie będzie na 18. Poza tym ja najmuję ekipę i w razie opóźnienia płacę za darmo godzinę postoju.

Pzdr

witam,

czy możecie mi podrzucić namiary na jakies dobre składy z dachowką (oprócz Dachstyl, od nich mam juz wycenę) - interesuje mnie dachówka

Tondach marsylka, oraz gdzie zamawialiście więżbę dachową?

pozdr

Sprobój w Podwyszyńskim w Krakowie, ceny maja dobre i nie ma problemu z ew. przechowaniem towaru.

Witam,

jaką cenę za metr ocieplenia styropianem z zewnątrz płaciliście w zeszłym roku, a jakie są teraz? Ktoś się może wypowiedzieć. Bo na razie jedni mi zaproponowali 34-36 zł za metr, ale nie wiem czy to dobra cena?

Dzięki.

Witam.

Czy możesz podzielić się namiarami na ekipę od ocieplenia?