steniu 03.04.2011 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2011 Krzysiek Wróbel 665 019 662 powiedz że masz namiary od Marcina z Woli z Krakowa, szybko,dokładnie i pełna profeska a jak ktos chce zobaczyc elewacje to zapraszam:) Jutro zaczynamy kostkę znalazłem ekipe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdbuli 03.04.2011 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2011 Witam czy ktoś z forumowiczów kupił okna lub drzwi z firmy ZPT Pająk??Proszę o opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konieczki 04.04.2011 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 Krzysiek Wróbel 665 019 662 powiedz że masz namiary od Marcina z Woli z Krakowa, szybko,dokładnie i pełna profeska a jak ktos chce zobaczyc elewacje to zapraszam:) Jutro zaczynamy kostkę znalazłem ekipe A po ile można wiedzieć Ci powiedzieli za kostkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BBernard 04.04.2011 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 Prośba do Zielonkowców i Węgrzcowców albo Michałowicowców:)Skąd kupowaliście niedrogo żółty piasek do tynkowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
steniu 04.04.2011 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 Konieczki jedna ekipa mi powiedziała 45 -50 zł za robocizne a;e tylko przez to ze maja daleko a benzyna droga no i ja mam mało metrów:) a inna ekipa za 70 m2 powiedzieli 5800 na gotowo tak ze nie wiem czy to drogo czy nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 04.04.2011 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 Konieczki jedna ekipa mi powiedziała 45 -50 zł za robocizne a;e tylko przez to ze maja daleko a benzyna droga no i ja mam mało metrów:) a inna ekipa za 70 m2 powiedzieli 5800 na gotowo tak ze nie wiem czy to drogo czy nie ? 5800 za 70 m2 to mega tanio jesli z kostką i kraweznikami - jak ja sie orientowalem to 140-150 zl takie ceny są:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yamnik 04.04.2011 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 Witam!Jeśli ktoś właśnie zaczyna, mam do odstąpienia blaszak - nie zniszczony, po 1 budowie, do odebrania w Krakowie na Woli Duchackiej. Cena 750 zl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yamnik 04.04.2011 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 Witam! Jeśli ktoś właśnie zaczyna, mam do odstąpienia blaszak - nie zniszczony, po 1 budowie, do odebrania w Krakowie na Woli Duchackiej. Cena 750 zl. 501 395 695 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalowice1 04.04.2011 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 Prośba do Zielonkowców i Węgrzcowców albo Michałowicowców:) Skąd kupowaliście niedrogo żółty piasek do tynkowania? Spróbuj tutaj : 501320106 - godny polecenia gość, wozi wszystko. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konieczki 05.04.2011 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 5800 za 70 m2 to mega tanio jesli z kostką i kraweznikami - jak ja sie orientowalem to 140-150 zl takie ceny są:/ No to mega tanio CI powiedzieli ja zrobiłam na razie 158m2 podbudowy za 11tyś (szok za tą cenę miałabym wszystko) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew74 05.04.2011 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 No to mega tanio CI powiedzieli ja zrobiłam na razie 158m2 podbudowy za 11tyś (szok za tą cenę miałabym wszystko) Sporo przepłaciłaś. Ile chcą za reszte z materiałem? Znowu ta cena 5800zł za 70m2 na gotowo to może ale bez kostki, którą trzeba samemu kupić Brukarze biorą jak już pisałem 130zł/m2 z całym materiałem. Chyba, że ktoś kostkę sobie wymarzy za 100zł/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ejasinsk 05.04.2011 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Witam, mam do sprzedania blaszak ( nie używany) za 900 zł pustaki max oraz projekt dom w rododendronach 6P http://allegro.pl/projekt-dom-w-rododendronach6p-i1545424102.html#gallery Krzysztoforzyce --- okolice Krakowa ( tel 668850080 lub e-mail [email protected] , [email protected]) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konieczki 05.04.2011 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Sporo przepłaciłaś. Ile chcą za reszte z materiałem? Znowu ta cena 5800zł za 70m2 na gotowo to może ale bez kostki, którą trzeba samemu kupić Brukarze biorą jak już pisałem 130zł/m2 z całym materiałem. Chyba, że ktoś kostkę sobie wymarzy za 100zł/m2 Kurde ale ile jest tam podbudowy i z czego? Ja mam 35-40cm podbudowy z klińca, weszło 6aut - 1300zł/auto plus geowłóknina 3zł/m2 (mam rachunki) co za sam materiał daje mi 8,3tyś do tego koparka dwa dni czyli 16x80zł=1280zł co daje 9,5tyś i 1,5tyś robocizna. Kurde z czego tutaj można jeszcze zejść (slagu nie dam na podbudowę). Robił mi znajomy i nie sądzę żeby mnie rąbnął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 05.04.2011 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Kurde ale ile jest tam podbudowy i z czego? Ja mam 35-40cm podbudowy z klińca, weszło 6aut - 1300zł/auto plus geowłóknina 3zł/m2 (mam rachunki) co za sam materiał daje mi 8,3tyś do tego koparka dwa dni czyli 16x80zł=1280zł co daje 9,5tyś i 1,5tyś robocizna. Kurde z czego tutaj można jeszcze zejść (slagu nie dam na podbudowę). Robił mi znajomy i nie sądzę żeby mnie rąbnął Ja robilem podbudowę sam - dałem ponad 40 cm Za samochód kamienia naturanego płaciłem 850 zł 9 m3 na samochodzie Geowloknina cos 2 zł za m2 ale gruba tzw 150 koparka 2 dni? to coz oni robili? wybierali mi ziemie 3 godziny i godzine rozgarnął kamien Wypozyczenie zagęszczarki 0,5 tony - 200 zl na dobę ( zmiescilem sie w tym ) Mnie ponad 100 m2 wyszlo okolo 6 tys No tak ale jak bierzesz rachunki to sie wiecej placi - ja nie bralem rachunkow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 05.04.2011 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Ludzie za co się dostało?? Zamawiając beton chcecie mieć punktualność co do minuty i to na tą godzinę? Przecież nie betoniarki nie stoją w szeregach żeby jechać do kogoś na 18 tylko mają grafiki. Wiecie jak wygląda życie na budowie?? Jestem budowlańcem i coś wiem na ten temat (tylko na obiektach o znacznie większej kubaturze). Rozśmieszają mnie czasami takie komentarze Trochę racja - ale z 2 strony wiesz - ja płacę, ja wymagam. Pół biedy, jeśli to była kwestia ław - ale nie wyobrażam sobie, że na jakieś betonowanie gdzie jednak wymagane jest znacznie dokładniejsze złapanie poziomów (płyta, ściany) przyjeżdżają przy księżycu. Z 2 strony u mnie było darmowe kino dla sąsiadów - halogen 2x500 W i jazda. Ogólnie z betonowaniem wesoło - w piątek był finalnie Contractor - jedna gruszka dojechała mocno spóźniona bo...kierowca mandat dostał za przejazd ze zbyt dużym tonażem; ogólnie z wytwórni w Czernichowie teoretycznie nie mają jak dojechać - bo ich żaden mostek nie puści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
steniu 05.04.2011 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 5800 za 70 m2 to mega tanio jesli z kostką i kraweznikami : tak z kostka i kraweznikami:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
faffa2 05.04.2011 23:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Witam, Mam Pytanko. Czy ktoś z Was rozprowadza ciepłe powietrze z kominka poziomymi kanałami np. pod wylewką? Chodzi mi o to czy ten system działa, czy trzeba montować turbinę, mam na myśli poddasze i krótkie odległości do pomieszczeń max. 2,5 mb. Jeżeli ktoś z Was ma coś takiego proszę o opinię. Zrobiłem coś takiego i działa, chociaż kominek jeszcze nie jest zxabudowany. Na razie ciełe powietrze dochodzi powoli, nawet do pokoju oddalonego ok 4m.. NIe montowałem turbiny bo trzeba ją umieści ć na poddaszu, potzrebuje prądu, a jak go braknie to cały system na nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konieczki 06.04.2011 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Ja robilem podbudowę sam - dałem ponad 40 cm Za samochód kamienia naturanego płaciłem 850 zł 9 m3 na samochodzie Geowloknina cos 2 zł za m2 ale gruba tzw 150 koparka 2 dni? to coz oni robili? wybierali mi ziemie 3 godziny i godzine rozgarnął kamien Wypozyczenie zagęszczarki 0,5 tony - 200 zl na dobę ( zmiescilem sie w tym ) Mnie ponad 100 m2 wyszlo okolo 6 tys No tak ale jak bierzesz rachunki to sie wiecej placi - ja nie bralem rachunkow Więc tak znowu strasznie nie przepłaciłam bo wyszło mi 160m2 czyli 1,6razy więcej czyli 9,6tyś plus robocizna. Ja nie mam czasu tego robić, lepiej wychodzi mi jak popracuję i dam komuś zarobić. Ale koniec już jojczenia nad moją podbudową. Jak macie solidnych brukarzy to poproszę (no i tanich przy okazji) Redpradnik śliczne dzięki za namiary na Maćka od schodów (już mam nadzieję że się robią ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
voyta 06.04.2011 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Witam wszystkich serdecznie!To mój pierwszy post na tym forum chociaż przeglądam go od kilku ładnych lat.Właśnie nastąpił moment, że w końcu zdecydowaliśmy się na budowę domu.Mamy zamiar wybudować dom ok. 160-180 m powierzchni użytkowej plus garaż na 2 samochody w bryle domu w nowoczesnym stylu.Mam pytanie czy ktoś z szanownego forum może polecić mi godnego uwagi architekta (godnego uwagi w aspekcie finansowym również).Serdecznie dziękuję za pomoc. Pozdrawiamvoyta[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konieczki 06.04.2011 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Witam wszystkich serdecznie! To mój pierwszy post na tym forum chociaż przeglądam go od kilku ładnych lat. Właśnie nastąpił moment, że w końcu zdecydowaliśmy się na budowę domu. Mamy zamiar wybudować dom ok. 160-180 m powierzchni użytkowej plus garaż na 2 samochody w bryle domu w nowoczesnym stylu. Mam pytanie czy ktoś z szanownego forum może polecić mi godnego uwagi architekta (godnego uwagi w aspekcie finansowym również). Serdecznie dziękuję za pomoc. Pozdrawiam voyta [email protected] Ja już kiedyś polecałam arch. Kamila tel. 500283685 a to jego firma http://stoodio.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts