Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 30,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Majka

3527

• Agacka1719499039

2723

• pitbull

2291

• zbyszekP

1611

Najaktywniejsi w wątku

nie chodziło mi o to,że daje 30-tkę i oczekuję super energooszczędności z kiepskimi oknami. Moja wypowiedz tyczyła się raczej wcześniejszych dyskusji dotyczących właśnie grubości ścian.

Pytanie dotyczące okien nie ma z tym nic wspólnego i zadałam je dlatego, że właśnie jesteśmy na tym etapie

Mamy wycenę z Oknoplastu dość korzystną, gdzie U jest w granicach 1,34-1,4

Ale przenikalność czego? Jak pakietu szybowego to sorry ale to okna są do bani. ja mam z Oknoplusa rzędu 0,4 (gaz krypton) a koszt był wyższy o jakieś 20% wartości okien. Można wziąć pakiet 0,6 wartość jest wtedy większa o 15%. To są żadne koszta przy budowie domu :)

Ale przenikalność czego? Jak pakietu szybowego to sorry ale to okna są do bani. ja mam z Oknoplusa rzędu 0,4 (gaz krypton) a koszt był wyższy o jakieś 20% wartości okien. Można wziąć pakiet 0,6 wartość jest wtedy większa o 15%. To są żadne koszta przy budowie domu :)

to jest ogólna przenikalność całego okna, szyby mają U-0,6

Witaj. Za projekt przyłącza wodociągów płaciłem okolo 300 zł. a robiła mi to P.Renata Nagacz

http://www.gamaprojekt.com.pl/?id=kontakt

Ona robi też Gaz. możesz się dogadac to i złozy ci projekt i wszystkie papiery.

Nam też robiła ta firma, cena była trochę wyższa, ale niewiele - może to ze względu na odległośc od źródla.

Natomiast na minus firmy zapisuję to, że nie odpowiadają na maile - chciałam zlecić im projekt gazu, wysłałam chyba ze 3 wiadomości i zero reakcji... zadzwonię jeszcze. Ale po co podają maila jak nie sprawdzają :p

Mimo wszystko generalnie polecam, projekt wody zrobili nam w tydzień, uzgodnili wszystko w urzedzie, obyło się bez komplikacji.:)

Witam,

mam do sprzedania pozostałości po budowie:

- zbiornik 1000 litrów,

- styropian 5 cm,

- wełna URSA 12cm i 5 cm,

- listwy końcowe do folii kubełkowej,

- rury 110 szare,

Zainteresowanych proszę o kontakt na priva.

Ceny rozsądne.

Oddam za darmo stal gładką 8mm (2 lata)

Witam wszystkich serdecznie-jako debiutantka w temacie budowa-chcialabym spytac na ile ceni sie pan geodeta za wytyczenie domu wielkosci 180m? Z gory dziekuje za pomoc:) Barbara

Sprzedam działkę budowlaną (w części rolna) w miejscowości IZDEBNIK pow. 27,30 arów (z możliwością podziału na mniejszą ) Do Krakowa 25 km. Działka z widokiem na Babią Górę i Lanckoronę. Na działce znajduje się linia energetyczna, gazowa w najbliższym czasie wodna. Okolica piękna i spokojna - dojazd asfaltowy. Cena do uzgodnienia.

POLECAM kontakt tel. 501-047-911 lub 691332560 , Izdebnik

Zainteresowanym mogę przesłać zdjęcia.

Witam wszystkich serdecznie-jako debiutantka w temacie budowa-chcialabym spytac na ile ceni sie pan geodeta za wytyczenie domu wielkosci 180m? Z gory dziekuje za pomoc:) Barbara

Na terenie Krakowa geodeci cenią się na poziomie 600-800 PLN za dom

ale cena zależna jest ilości naroży...

dobrego dnia

J

Przyjmę lub kupię w dobrej cenie gruz (kilka wywrotek) - powinien być dosyć drobny, bez śmieci. Transport do uzgodnienia. Miejsce docelowe: Więcławice gm. Michałowice.

Cześć, jak potrzebujesz jeszcze gruz mam namiary na firmę z Michałowic, wożą w rozsądnych cenach gruz (350-400pln za auto) mają takze piasek, ziemię, żwir, otoczaki. Jeżeli jestes/ście dalej zainteresowani dajcie znać na priv to podeślę numer telefonu.

Pozdrawiam

skoro już jestesteśmy przy tartakach to może ktoś polecić/odradzić jakieś miejsce gdzie można dostać PORZĄDNĄ więźbę? Nie musi być najtańsza, byleby nie wyglądała jak zlepek trocin...

polecam tartak 12 / 274 87 65 termin realizacji do 2 tyg.

jeśli znajdziesz coś innego proszę o kontakt (chętnie skorzystam)

pozdrawiam

J.

Na terenie Krakowa geodeci cenią się na poziomie 600-800 PLN za dom

ale cena zależna jest ilości naroży...

dobrego dnia

J

Mam geodetów z za Krakowa, i ceny są o wiele niższe.

tydzień temu wyznaczali teren pod budowę domku około 140m2. i skasowali 400 zeta.

Jeśli chcesz to namiar dam na priva