HeyBobik 16.07.2011 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2011 Blacharz od dachów. Dekarz.Czy ktoś ma sprawdzonego blacharza ? Przeciekają mi kominy. Ale chętnie takiego blacharza, który przyjeżdża na budowę ze swoją giętarką i robi to dobrze, by wreszcie nie ciekło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lugi 16.07.2011 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2011 WitamSzukam murarza z naszych okolic (Wieliczka, Gdów, Niepołomice) , który poprowadziłby budowę domu w Ochmanowie. Jakbyście coś wiedzieli to dajcie znać. Może kogoś polecacie? tel.510463095 - JacekPozdr! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marchew 16.07.2011 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2011 Witam Wasma ktoś z Was może na zbyciu blaszaka na budowę? i/albo jakiś pomysł na transport takowego - bo tak się zastanawiam czy za transport i montaż używanego nie wyjdzie tyle samo co nówka z transportem i montażem gratis...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek066 16.07.2011 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2011 Poszukuję namiaru na ekipę która wykona mi kostkę brukową w okolicy Skawiny. Macie kogoś sprawdzonego ? z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Neptunv 17.07.2011 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2011 Slawek polecam ekipe z wieliczki 502-603-249 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HeyBobik 17.07.2011 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2011 Witam, ponawiam pytanie: Blacharz od dachów. Dekarz. Czy ktoś ma sprawdzonego blacharza ? Przeciekają mi kominy. Ale chętnie takiego blacharza, który przyjeżdża na budowę ze swoją giętarką i robi to dobrze, by wreszcie nie ciekło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
C-u-b-e 17.07.2011 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2011 Blacharz od dachów. Dekarz. Czy ktoś ma sprawdzonego blacharza ? Przeciekają mi kominy. Ale chętnie takiego blacharza, który przyjeżdża na budowę ze swoją giętarką i robi to dobrze, by wreszcie nie ciekło. HeyBobik, czy aby przypadkiem kominów nie masz zrobionych z drążonej cegły klinkierowej? Jeżeli tak, to prawdopodobnie nie szukasz blacharza, tylko kogoś kto dobrze zaimpregnuje fugi w kominie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 18.07.2011 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 Solmat handluje termoorganiką. Ale musiałem czekać 2-3 dni, dlatego zdecydowałem się kupić w Baumax'ie na Igołomskiej - 12cm, ale innej firmy Dzięki. Zakupiliśmy Austrotherm Platinium w okolicach Zabierzowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 18.07.2011 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 Ok, a teraz polecam dwie firmy: Mikulska Klinkier - http://www.mikulska-klinkier.pl/ - świetna obsługa i ceny, bardzo dobry kontakt, szybki transport, fachowa dorada. Jestem bardzo zadowolona z zakupów u nich. Kamień drenarski (frakcja 8-31mm) - http://www.masyziemne.pl/sklad.php - j.w. świetne ceny! błyskawiczny transport. POLECAM!Natomiast firma: http://giermek.krakow.pl/ - cenę za ten sam kamień drenarski ma prawie dwa razy wyższą!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HeyBobik 18.07.2011 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 HeyBobik, czy aby przypadkiem kominów nie masz zrobionych z drążonej cegły klinkierowej? Jeżeli tak, to prawdopodobnie nie szukasz blacharza, tylko kogoś kto dobrze zaimpregnuje fugi w kominie. Komin zrobiłem z cegły klinkierowej drązonej, 3 ostatnie warstwy z cegły pełnej. Fugę robiłem na gładko. Ostatnio jak przyszedł dekarz poprawił jeszcze tą fugę i zrobił spadki z kratek wentylacyjnych tak by woda lała się na zewnątrz. Obróbki blacharskie podwójne, by ciężar dachu ich nie mógł zerwać jak będzie siadał. Obróbka u szczytu wcięta w komin i zasilikowana uszczelniaczem dekarskim. Na szczycie komina położony arkusz blachy. Woda, która mogła być uwięziona wewnątrz drązonej cegły klinkierowej powinna już wyschnąć, bo poprawkę miałem pół roku temu. Wydaje mi się, ze teraz winna jest źle wywinięta folia dachowa na komin. Dochodzi a nie jest wywinięta do góry Dlatego szukam jakiejś innej opinii - dekarza z którego Forumowicze byliby zadowoleni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HeyBobik 18.07.2011 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 Ok, a teraz polecam dwie firmy: Kamień drenarski (frakcja 8-31mm) - http://www.masyziemne.pl/sklad.php - j.w. świetne ceny! błyskawiczny transport. POLECAM! Natomiast firma: http://giermek.krakow.pl/ - cenę za ten sam kamień drenarski ma prawie dwa razy wyższą!! Basia_KRK, czy moze robiłaś teraz odwodnienie wokół domu ? Ciekawi mnie ile coś takiego może kosztować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 18.07.2011 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 Basia_KRK, czy moze robiłaś teraz odwodnienie wokół domu ? Ciekawi mnie ile coś takiego może kosztować HeyBobik, robiłam. Interesuje cię koszt robocizny czy materiałów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 18.07.2011 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 Czy mamy w Krakowie jakieś centrum tynków zewnętrznych? Byłam w firmie "Kolor" na ul. Zakopiańskiej http://www.kolorfarby.com.pl/o-nas/sklepy, mieli tam tynki Cersanit, ale kompletnie brak jakiejkolwiek wiedzy na ich temat. Na moje pytania odnośnie różnic pomiędzy tynkami sylikonowymi, silikatowymi i silikonowo-silikatowymi gadali totalne bzdury! cały czas coś im się myliło. Byłam z tego tematu trochę oczytana na FM, więc jak zauważyli, że co nieco wiem o różnicach, stwierdzili, że w zasadzie to oni są specjalistami od farb... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 18.07.2011 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 Dzięki. Zakupiliśmy Austrotherm Platinium w okolicach Zabierzowa Zgaduje, ze w Brzeziu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrober1975 18.07.2011 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 Czy mamy w Krakowie jakieś centrum tynków zewnętrznych? Byłam w firmie "Kolor" na ul. Zakopiańskiej http://www.kolorfarby.com.pl/o-nas/sklepy, mieli tam tynki Cersanit, ale kompletnie brak jakiejkolwiek wiedzy na ich temat. Na moje pytania odnośnie różnic pomiędzy tynkami sylikonowymi, silikatowymi i silikonowo-silikatowymi gadali totalne bzdury! cały czas coś im się myliło. Byłam z tego tematu trochę oczytana na FM, więc jak zauważyli, że co nieco wiem o różnicach, stwierdzili, że w zasadzie to oni są specjalistami od farb... Hmmmm...to zależy czego szukasz i z jakiej półki cenowej. Z tej wyższej to : STO -ul.powstańców CAPAROL -np. firma" konstruktor" : Ul.Pana Tadeusza Drywit : np .RAMEX Z trochę niższej to np ALPOL :Such Bud ,Ul.Balicka Itd,itd...Rozbiezność cenowa duża,podobnie jak i jakość.Zresztą możliwości jest wiele Trafnego wyboru .Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 18.07.2011 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 Zgaduje, ze w Brzeziu? Dokładnie To jakiś znany skład? Jeszcze nic tam nie kupowaliśmy. Jutro styropian ma przyjechać rrober1975 dziękuję za informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaa100 19.07.2011 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 Witam, ponawiam ofertę Mam do sprzedania to, co zostało po naszej budowie - może komuś się przyda: 1) bloczki betonu komórkowego - szary, 59 x 24 x 12, zostało nam około 80 sztuk 2) dachówka creaton terra harmonica angobowana w kolorze winnym - mamy tego około 120 sztuk materiały do odbioru w okolicach Kocmyrzowa (transport we własnym zakresie), na maila wyślę zainteresowanym fotki, co do ceny - dogadamy się pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 19.07.2011 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 Dokładnie To jakiś znany skład? Jeszcze nic tam nie kupowaliśmy. Jutro styropian ma przyjechać rrober1975 dziękuję za informacje Ja akurat buduje w Zabierzowie - ale sporo materialow biore od nich; jest kilka innych skladow blizej, ale oni maja najlepsze ceny. Dobrze wiedziec, ze jakby co, styropian tez u nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz80 20.07.2011 05:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 Dzięki. Zakupiliśmy Austrotherm Platinium w okolicach Zabierzowa Witaj, mam pytanie czy szukalas w innych miejscach i porownywalas ceny i tam sa OK? Bede ocieplal dom i szukam styropianu w dobrej cenie.... Moze ktos poleci cos... ,) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BBernard 20.07.2011 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 --deleted-- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts