tukan 20.07.2011 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 Witam,Jestem tutaj nowy. Powoli kończę stan surowy. Ekipa która u mnie robi nie robi dachów. Czy ktoś może mi polecić dobrą ekipę od dachów ?Z góry dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tukan 20.07.2011 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 Witam,Jestem tutaj nowy. Powoli kończę stan surowy. Ekipa która u mnie robi nie robi dachów. Czy ktoś może mi polecić dobrą ekipę od dachów ?Z góry dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
C-u-b-e 21.07.2011 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 tukan, przejrzyj wątek o polecanych wykonawcach:http://forum.muratordom.pl/showthread.php?52866-Ma%C5%82opolska-bia%C5%82a-i-czarna-lista-wykonawc%C3%B3w. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renata.W 21.07.2011 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 Witam, gdzie kupiliscie w ostatnim czasie najtaniej dachówke ceramiczna Robena + reszte dodatków dachowych + rynny ( Galeco Lindab) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lepiszcze 21.07.2011 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 Witam, gdzie kupiliscie w ostatnim czasie najtaniej dachówke ceramiczna Robena + reszte dodatków dachowych + rynny ( Galeco Lindab) ? Trapez-Carbo na Zakopiańskiej, wyjściowa cena nie była najniższa ale po krótkich negocjacjach taka się stała:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lepiszcze 21.07.2011 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 Witam, Jestem tutaj nowy. Powoli kończę stan surowy. Ekipa która u mnie robi nie robi dachów. Czy ktoś może mi polecić dobrą ekipę od dachów ? Z góry dziękuję za pomoc nie ma takich - są co najwyżej dobrze przypilnowane;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kiziorowo 21.07.2011 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 nie ma takich - są co najwyżej dobrze przypilnowane;) nie zgodzę się - u nas pilnować nie trzeba było a dach zrobiony rewelacyjnie. Renata.W ja również polecam Trapez-Carbo II na Zakopianskiej- było kilka niedociągnięc z ich strony ale generalnie można wystawić im 4+ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lepiszcze 21.07.2011 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 oczywiście żartowałem - ale swoją drogą - skoro nikt nie pilnował to skąd wiadomo że jest "rewelacyjnie"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrober1975 21.07.2011 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 Witam, gdzie kupiliscie w ostatnim czasie najtaniej dachówke ceramiczna Robena + reszte dodatków dachowych + rynny ( Galeco Lindab) ? Przecież masz "pod nosem " .ULica Warszawska,Węgrzce_ Harp dachy ,autoryzowany dystrybutor ROBENa.Pytaj o Piotra Faracika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 21.07.2011 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 Dzięki. Zakupiliśmy Austrotherm Fassada Platinium w okolicach Zabierzowa Witaj, mam pytanie czy szukalas w innych miejscach i porownywalas ceny i tam sa OK? Bede ocieplal dom i szukam styropianu w dobrej cenie.... Moze ktos poleci cos... ,) Odnośnie styropianu - nie szukaliśmy w innym miejscu ponieważ pilnie potrzebowaliśmy na razie jedynie 9 paczek (12cm) i to w jakości "Platinium 031". Braliśmy pod uwagę Termoorganikę Fasada Platnium i Austrotherm Fassada Platinium z frezowaniem. To był jedyny skład, gdzie akurat gość zamawiał większą ilość i dopiął nasze zamówienie na 9 paczek. Zamówienie było zrealizowane za 2 dni. Jednakże co do samego styropianu, to moi pracownicy po wyłożeniu elewacji, stwierdzili, że ten Austrotherm jest krzywy - pofalowany, ale czytałam na FM, że Termoorganika też się zdarza pofalowana - nie wiem od czego to zależy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 21.07.2011 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 Czy komuś została membrana dachowa? Zabrakło nam ok 5 mb. Macie może? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kiziorowo 21.07.2011 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 oczywiście żartowałem - ale swoją drogą - skoro nikt nie pilnował to skąd wiadomo że jest "rewelacyjnie"?l nie napisałam, że nikt nie pilnował tylko że nie trzeba było pilnować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HeyBobik 22.07.2011 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 HeyBobik, Odwodnienie. Robiłam. Interesuje cię koszt robocizny czy materiałów? Jedno i drugie. Wstępnie rozpoznawałem temat. Potrzebny kamień rzeczny ok. 5cm, geowłóknina, dreny, studzienki kontrolne, studnia z kręgów odbiorcza. Wycenę dostałem taką, że włosy stanęły mi dęba (ale nie dałem po sobie tego poznać.... Chciałem odwodnić część domu 13m odcinek prosty i 14,5m odcinek łamany w 2 miejscach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HeyBobik 22.07.2011 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 Witaj, mam pytanie czy szukalas w innych miejscach i porownywalas ceny i tam sa OK? Bede ocieplal dom i szukam styropianu w dobrej cenie.... Ostatnio doktoryzowałem się ze styropianu. Biorąc ten sam arkusz styropianu (wymiary, grubość itd) - mają one różną wagę. Producenci kombinują przy produkcji. Jak robisz dla siebie - rozpoznaj sobie temat z jakiej firmy chcesz brać styropian by miał deklarowane parametry izolacji cieplnej. Ja robiłem Austrotermem - też zdarzały się krzywe płyty, ale b. niewiele. Ważniejsze jest co innego. Styropian po produkcji powinien być przetrzymywane w magazynie min. miesiąc, bo się kurczy. A w sezonie na sklady idzie od razu z fabryki. Nie wiem jakie to ma praktyczne znaczenie, ale jak zacznie ci sie kurczyć na scianie - to będziesz miał szczeliny (mostki cieplne). Ja kupiłem steropian 2 m-ce przed terminem ocieplania i na wszelki wypadek sezonowałem go u siebie na budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HeyBobik 22.07.2011 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 Czy komuś została membrana dachowa? Zabrakło nam ok 5 mb. Macie może? Odbieram wrażenie że robisz dach. Przypilnuj sobie, by membrana w każdym miejscu była wywinięta na kominy (do góry) z zapasem. Mnie tego nie zrobili i teraz przeciekają. Nie moge zacząć robić poddasza, by nie zamokły mi regispy. Niewyobrazalnie wkurzające Woda wdmuchiwana jest również pod dachówkami i spływa w kier. komina. Jak nie napotka przeszkody w postaci folii dachowej - leje się po kominie. Chyba, że jesteś szczesliwcem, ktory ma komin u samego szczytu dachu. Jezeli nie wstrzelilem sie ze spostrzezeniem, to przepraszam za koment Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remo1 22.07.2011 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 Witam forumowiczów, Budujemy dom na północnej części Krakowa, okol. Kocmyrzowa. Przyglądałem się Waszej wymianie opinii i chciałbym się dołączyć. Zanim zaczęliśmy budować wszystko wydawało się dużo prostsze...Czy możecie polecić mi jaką firmę robiącą przyłącza wody do domu ?Pozdrawiam wszystkich ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remo1 22.07.2011 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 Witam forumowiczów, Budujemy dom na północnej części Krakowa, okol. Kocmyrzowa. Przyglądałem się Waszej wymianie opinii i chciałbym się dołączyć. Zanim zaczęliśmy budować wszystko wydawało się dużo prostsze...Czy możecie polecić mi jaką firmę robiącą przyłącza wody do domu ?Pozdrawiam wszystkich ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lepiszcze 23.07.2011 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2011 Czy komuś została membrana dachowa? Zabrakło nam ok 5 mb. Macie może? mi zostało pół rolki tyveka, jeśli nadal trzeba to mogę się podzielić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tukan 23.07.2011 23:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2011 Dzieki za odpowiedz. Tutaj rzeczywiście można poczytać na temat wykonawców i opinii o nich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 24.07.2011 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 Jedno i drugie. Wstępnie rozpoznawałem temat. Potrzebny kamień rzeczny ok. 5cm, geowłóknina, dreny, studzienki kontrolne, studnia z kręgów odbiorcza. Wycenę dostałem taką, że włosy stanęły mi dęba (ale nie dałem po sobie tego poznać.... Chciałem odwodnić część domu 13m odcinek prosty i 14,5m odcinek łamany w 2 miejscach Niestety jest to spora inwestycja Robocizna wygląda u nas tak: Drenaż - 17zł / mb Studzienki drenarskie - 250zł / szt Natomiast materiały mniej więcej tak (na ok. 25mb): Kamień - grys drenażowy (frakcja: 16-64) z transportem - ok.750 zł (polecam firmę: Masy Ziemne - mieli zdecydowanie najlepszą cenę). Studzienki, dreny, geowłóknina itp. to był koszt ok. 2000zł (może trochę mniej, nie pamiętam dokładnie, bo jeszcze inne rury kupowałam). Studni z kręgów jeszcze nie robiliśmy - nie znam kosztów na razie (póki co mamy starą studnię). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts