Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam,

mam do sprzedania garaż blaszak 3x5m. Stan bardzo dobry (zakupiony w maju i używany tylko na mojej budowie). Cena 600zł. Transport we włąsnym zakresie (Więcławice Stare gm. Michałowice). Proszę o info na priv to wyślę zdjęcia. Garaż dostępny za 3 tygodnie.

• Odpowiedzi 30,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Majka

3527

• Agacka1719499039

2723

• pitbull

2291

• zbyszekP

1611

Najaktywniejsi w wątku

Czy uważcie że podane ceny za tynki i wylewki sa do zaakceptowania? Po przejrzeniu forum chyba troche drogo. Co myslicie?

tynki cementowo wapienne - 27 zł z materiałem

wylewki - 45 zł z mat parter

39 zł z mat góra

w miejscu ogrzewania podłogowego +2,5zł

Tynki ciut drogawo wg mnie (Zależy jeszcze jaka ekipa i czym robią) - ale z tego co widze norma to ok. 24 zł/m2. No i pytanie, czy z fakturą, czy bez (jeśli z fakturą, to akurat cena w normie). Co do wylewek chyba OK - akurat cenę wylewek raczej widziałem za samą robociznę głównie - w okolicach 11-13 zł/m2.

Drodzy forumowicze: bardzo potrzebuję ziemię do wyrównania działki, więc jeżeli ktoś by coś wiedział to proszę o info - oczywiście koszty transportu po mojej stronie. Moja działka jest w Więcławicach Starych gm. Michałowice, a więc najchętniej na północ od Krakowa.

Witam. Ile płaciliście za projekt przyłącza gazowego? Jak rozumiem kolejne koszty to:

- koszt przyłączenia do rury gazowej pobierany przez gazownię (oplata stała + za mb)

- skrzynka gazowa

- wykonanie przyłacza do domu od skrzynki i w domu

Mozecie mi napisac ile płaciliście za wykananie przyłącza gazowego od skrzynki do domu?

Dziekuję.

wg mnie bardzo tanio - az za tanio. To ceny netto czy brutto(srednio wierze w 210/m3 betonu z faktura, bo takie ceny widzialem ostatnio za netto). Stal podobnie - patrzac na ceny z allegro po ok. 2700/tona, 2200 wydaje sie byc netto. Jedynie piasek wg mnie drozszy - powinien kosztowac jakies 60/m3.

No i czy ceny zawieraja transport?

wg mnie bardzo tanio - az za tanio. To ceny netto czy brutto(srednio wierze w 210/m3 betonu z faktura, bo takie ceny widzialem ostatnio za netto). Stal podobnie - patrzac na ceny z allegro po ok. 2700/tona, 2200 wydaje sie byc netto. Jedynie piasek wg mnie drozszy - powinien kosztowac jakies 60/m3.

No i czy ceny zawieraja transport?

Ceny netto z transportem i rozładunkiem HDS.Cena silikatki nie zawiera tylko kaucji za palety.Co znaczy za tanio? Wszystko z polecanych na forum dostawców.Poza tym myślę, że jeszcze urwę co najmniej z 5%...

witam

w sierpniu zaczelismy budowe w okolicy krakowa i niestety trafilismy na super-oszusta budowlanego. wiem ze jest jakas czarna lista wykonawcow i chcialabym tego drania tam umiescic ale nie bardzo wiem jak dlatego bylabym ogromnie wdzieczna jakby ktos go tam wpisal:

DANIEL CHACHURSKI

firma DAN-BUD

z Ludwinowa (Małogoszcz)

tel:796786499

gosc duzo buduje tez w krakowie i okolicach dlatego przestrzegam.

zatrudnia ludzi nie umiejacych czytac palow, nie majacych jakichkolwiek podstawowych wiadomosci i budowaniu (u nas robiac podmurowke na wylanym fundamencie nie mieli pionow ani poziomow, wewnetrzne sciany polozyli w polowie poza fundamentem a wykusz to juz w ogole nie lezy na fundamencie, brak podmurowek pod komin a tam gdzie ja zrobili pod drugi komin to miedzy trzy m ustaki wsadzili tyle zaprawy ze wszedlby jeszcze co najmniej 1 bloczek, miedzy innymi bloczkami nie ma zaprawy a sciany jak sie na nie patrzy to istne "fale dunaju"). pana daniela oczywiscie nie bylo u nas na bud bo ma "wazniejsze priorytety" i do oceny bledow wyslalnam swojego zastepce zbyszka ktory notabene u nas wszystko pieprzyl. teraz nie chce wzisac za swoich ludzi odpowiedzialnosci, powiedzialk ze nie odda zaliczki, robocizny (czesci) ktora wzieli jego ludzie, ani za materialy. poprawic tez nie chce.

nie odbiera telefonow, ciagle nas zwodzil i klamal a teraz jeszcze nam grozi ze pozwie nas o nekanie (gdyby odbieral telefony to bysmy nie dzwonili).

no wyzalilam sie, uwazajcie na niego