dom w kalateach 2 29.09.2011 12:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 Witam, mam do sprzedania garaż blaszak 3x5m. Stan bardzo dobry (zakupiony w maju i używany tylko na mojej budowie). Cena 600zł. Transport we włąsnym zakresie (Więcławice Stare gm. Michałowice). Proszę o info na priv to wyślę zdjęcia. Garaż dostępny za 3 tygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 29.09.2011 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 Czy uważcie że podane ceny za tynki i wylewki sa do zaakceptowania? Po przejrzeniu forum chyba troche drogo. Co myslicie? tynki cementowo wapienne - 27 zł z materiałem wylewki - 45 zł z mat parter 39 zł z mat góra w miejscu ogrzewania podłogowego +2,5zł Tynki ciut drogawo wg mnie (Zależy jeszcze jaka ekipa i czym robią) - ale z tego co widze norma to ok. 24 zł/m2. No i pytanie, czy z fakturą, czy bez (jeśli z fakturą, to akurat cena w normie). Co do wylewek chyba OK - akurat cenę wylewek raczej widziałem za samą robociznę głównie - w okolicach 11-13 zł/m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkos 29.09.2011 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 u mnie wlasnie dzisiaj wystartowaly tynki.23zl/m2 z zacieraniem drobniutkim piaskiem.Wylewki za miesiac jakos - 12zl/m2 sama robocizna lacznie z rozlozeniem styropianu i poziomej izolacji przeciwwilgociowej - wszedzie ogrzewanie podlogowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dom w kalateach 2 30.09.2011 06:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 Drodzy forumowicze: bardzo potrzebuję ziemię do wyrównania działki, więc jeżeli ktoś by coś wiedział to proszę o info - oczywiście koszty transportu po mojej stronie. Moja działka jest w Więcławicach Starych gm. Michałowice, a więc najchętniej na północ od Krakowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamiatko 30.09.2011 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 Witam. Ile płaciliście za projekt przyłącza gazowego? Jak rozumiem kolejne koszty to:- koszt przyłączenia do rury gazowej pobierany przez gazownię (oplata stała + za mb)- skrzynka gazowa- wykonanie przyłacza do domu od skrzynki i w domu Mozecie mi napisac ile płaciliście za wykananie przyłącza gazowego od skrzynki do domu? Dziekuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agrafka8 30.09.2011 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 Renata W....moim zdaniem wylewki drogo...ja robiłam z materiałem cały dom w podłogówce...umieściłam swoich wylewkarz na białej liście zadzwoń popytaj... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukaszkasia 01.10.2011 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 Czy ktoś kupował okna na klimeckiego 14 mają m.in Jezierskiego jak obsługa i montaz.Albo w oknosystem w Michałowicach będę wdzięczna za informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kiziorowo 01.10.2011 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 Sprzedam pozostałości po tynkowaniu 6 worków 30kg wapna bielik, za połowę ceny którą zapłaciłem może komuś właśnie do tynków brakło- odbiór Zielonki o takie http://i.st-firmy.net/933p5zm/wapno-bielik-mbm-przedsiebiorstwo-wielobranzowe.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamiatko 03.10.2011 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2011 My w sierpniu za tynki cementowo-wapienne zaplaciliśmy 22 zł za m2 z materialem netto.Za wylewki 12 zł robocizna + 2 zl za ułozenie styropianu za m2.Razem z materiałem m2 wyszedł nam ok 45 zł. Wiadomo - zalezy ile styropianu kładziesz.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikita1 04.10.2011 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 Witam Proszę o uwagi do wycen jakie udało mi się znaleźć (na razie bez negocjacji ): beton b20 - 210pln/m3 zbrojenie 6 - 2480 zbrojenie 12 - 2200 styrodur - 260 /m3 dysperbit - 40/20l piasek-70/m3 bloczki fundamentowe grupa silikaty f25kl.20 - 3,6 pln/szt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 04.10.2011 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 wg mnie bardzo tanio - az za tanio. To ceny netto czy brutto(srednio wierze w 210/m3 betonu z faktura, bo takie ceny widzialem ostatnio za netto). Stal podobnie - patrzac na ceny z allegro po ok. 2700/tona, 2200 wydaje sie byc netto. Jedynie piasek wg mnie drozszy - powinien kosztowac jakies 60/m3. No i czy ceny zawieraja transport? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 04.10.2011 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 Czesc...macie namiar na jakis dobry ekogroszek?Dzis dzwoniłam tam gdzie zawsze zamawiam a tam cena 920zł za tone! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz80 04.10.2011 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 witajcie, poszukuje dobrego fliziarza, do położenia kilku m2 na balkonie. Ma ktoś na miary na kogoś godnego polecenia? Okolice Krakowa. Dziękuje z góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikita1 05.10.2011 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 wg mnie bardzo tanio - az za tanio. To ceny netto czy brutto(srednio wierze w 210/m3 betonu z faktura, bo takie ceny widzialem ostatnio za netto). Stal podobnie - patrzac na ceny z allegro po ok. 2700/tona, 2200 wydaje sie byc netto. Jedynie piasek wg mnie drozszy - powinien kosztowac jakies 60/m3. No i czy ceny zawieraja transport? Ceny netto z transportem i rozładunkiem HDS.Cena silikatki nie zawiera tylko kaucji za palety.Co znaczy za tanio? Wszystko z polecanych na forum dostawców.Poza tym myślę, że jeszcze urwę co najmniej z 5%... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 05.10.2011 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 Ok, chodzilo mi tylko o to, ze wiesz ze to ceny netto. Czy styrodur to na pewno styrodur? Cena wskazywalaby raczej na EPS hydro; XPS kosztuje brutto niecale 400 zl. Poza tym ceny OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_szymen_ 06.10.2011 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Witam Was. Zakończyłem etap fundamentów i poszukuję jakąś dobrą ekipę murującą do zrobienia ścian. Jeżeli macie jakieś sprawdzone ekipy to proszę o info. Nie chodzi mi o jakąś super firmę, bardziej o ekipę "górali" lub 2-3 murarzy w rozsądnej cenie. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HeyBobik 06.10.2011 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Szukam Fliziarza. Chcę połozyć terakotę na balkonach. Czy ktoś może mi polecić jakiegoś fachowca ? Z góry dziekuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anntom 07.10.2011 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 Szukam chętnego (-ych) do wspólnego zakupu paneli ogrodowych:http://allegro.pl/listing.php/search...0&string=panelWiadomości na prv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdusiad 07.10.2011 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 witamw sierpniu zaczelismy budowe w okolicy krakowa i niestety trafilismy na super-oszusta budowlanego. wiem ze jest jakas czarna lista wykonawcow i chcialabym tego drania tam umiescic ale nie bardzo wiem jak dlatego bylabym ogromnie wdzieczna jakby ktos go tam wpisal:DANIEL CHACHURSKIfirma DAN-BUDz Ludwinowa (Małogoszcz)tel:796786499 gosc duzo buduje tez w krakowie i okolicach dlatego przestrzegam.zatrudnia ludzi nie umiejacych czytac palow, nie majacych jakichkolwiek podstawowych wiadomosci i budowaniu (u nas robiac podmurowke na wylanym fundamencie nie mieli pionow ani poziomow, wewnetrzne sciany polozyli w polowie poza fundamentem a wykusz to juz w ogole nie lezy na fundamencie, brak podmurowek pod komin a tam gdzie ja zrobili pod drugi komin to miedzy trzy m ustaki wsadzili tyle zaprawy ze wszedlby jeszcze co najmniej 1 bloczek, miedzy innymi bloczkami nie ma zaprawy a sciany jak sie na nie patrzy to istne "fale dunaju"). pana daniela oczywiscie nie bylo u nas na bud bo ma "wazniejsze priorytety" i do oceny bledow wyslalnam swojego zastepce zbyszka ktory notabene u nas wszystko pieprzyl. teraz nie chce wzisac za swoich ludzi odpowiedzialnosci, powiedzialk ze nie odda zaliczki, robocizny (czesci) ktora wzieli jego ludzie, ani za materialy. poprawic tez nie chce.nie odbiera telefonow, ciagle nas zwodzil i klamal a teraz jeszcze nam grozi ze pozwie nas o nekanie (gdyby odbieral telefony to bysmy nie dzwonili). no wyzalilam sie, uwazajcie na niego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renata.W 08.10.2011 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 Czy możecie polecic sklep z grzejnikami Luxrad oraz Purmo w Krakowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts