01lot 09.10.2011 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2011 Witam Szanownych forumowiczów grupy krakowskiej, W najbliższym czasie planuję rozpoczęcie budowy w związku z tym mam jedną prośbę i jedną informację, i tak :1. poszukuję studniarza do wywiercenia studni głębinowej2. przymierzam się do zakupu gotowych paneli ogrodzeniowych typu 3d, może jak byłoby więcej metrów to uzyskalibyśmy lepszą cenę.Proszę o info na adres [email protected]PozdrawiamMarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yasmeen 15.10.2011 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 Przyjme pilnie duza ilosc ziemi do wyrownania dzialki w Dobranowicach kolo Wieliczki. Transportu nie posiadam, ale mysle, ze uda sie cos zalatwic. Sprawa w sumie "na wczoraj" - moze wiecie o kims, kto chcialby sie pozbyc ziemi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelwik 15.10.2011 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 Mam na sprzedaż około 200 stempli o długości 2,7 - 3m, raz użyte i od tamtej pory składowane w suchym garażu - cena 4,50zł/szt - Świątniki Górne. Tel 500 087 909 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulkap 16.10.2011 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Czy możecie polecic sklep z grzejnikami Luxrad oraz Purmo w Krakowie? My kupowaliśmy u p. Sebastiana 501 894 529. Prowadzi sklep internetowy z akcesoriami łazienkowymi ale w sumie braliśmy od niego wiele innych niełazienkowych rzeczy, bo miał dobre ceny i wszystko przywoził do domu, a jak coś zostało nie było problemu ze zwrotem. Z tego co wiem to on te grzejniki brał z dużej hurtowni ale nie pamiętam jak się nazywa (na Górce Narodowej, jadąc od strony Krakowa na Warszawę skręca się w lewo na światłach w osiedle, jest tam duża reklama takiej hurtowni grzejnikowej), mam namiar na sprzedawcę z tego sklepu: Grzegorz Suchy 692 490 146. Ale najlepiej brać od p. Sebastiana bo on dostaje lepsze ceny. Możesz się powołać na Ulę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulkap 16.10.2011 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Witajcie, wprawdzie ja z tematem nie budowlanym a wykończeniowym, ale na gruncie krakowskim więc spróbuję: Szukam godnego polecenia salonu z firanami i zasłonami z Krakowa i okolic, ale w normalnych cenach. Ostatnio byłam w Eurofiranach - ogromny wybór materiałów, profesjonalne doradztwo ale ceny powalają... I tak od roku u mnie w oknach nie wisi nic - na szczęście mam rolety zewnętrzne więc można się schować przed sąsiadami. Będę bardzo wdzięczna za namiary! Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kiziorowo 16.10.2011 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 My kupowaliśmy u p. Sebastiana 501 894 529. Prowadzi sklep internetowy z akcesoriami łazienkowymi ale w sumie braliśmy od niego wiele innych niełazienkowych rzeczy, bo miał dobre ceny i wszystko przywoził do domu, a jak coś zostało nie było problemu ze zwrotem. Z tego co wiem to on te grzejniki brał z dużej hurtowni ale nie pamiętam jak się nazywa (na Górce Narodowej, jadąc od strony Krakowa na Warszawę skręca się w lewo na światłach w osiedle, jest tam duża reklama takiej hurtowni grzejnikowej), mam namiar na sprzedawcę z tego sklepu: Grzegorz Suchy 692 490 146. Ale najlepiej brać od p. Sebastiana bo on dostaje lepsze ceny. Możesz się powołać na Ulę. ten sklep/firma nazywa się GRUDNIK, sklep/ hurtownia znajduje się na ul.Kuźnixy Kołłątajowskiej, polecam jeszcze MIO- na dywizjonu iDiamond na Rakowickiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponuryrzeznik 17.10.2011 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Pozwolę sobie na mały spamik Mam do sprzedania garaż blaszak 3m x 5m za 800 zł, stan idealny, szczegóły: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?188545-Sprzedam-gara%C5%BC-3mx5m&p=4951399#post4951399 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rybak211 20.10.2011 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 Mam pytanie do osób, które robiły wjazd na działkę z przepustem. Osadziłem już w rowie rury betonowe średnica 40cm i zastanawiam się czym to teraz najlepiej obsypać. Jaki materiał polecacie - kamień, tłuczeń? Jeden rodzaj materiału czy też lepiej jakoś kombinować z różną grubością kamienia? Będę wdzięczny za wszelkie sugestie. Na składzie mi polecili obsypać wszytsko tłuczniem kolejowym i ew na sam wierzch cos drobniejszego, zeby sie lepiej jezdzilo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kabaka 22.10.2011 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 Witam serdecznie, planujemy budowę w okolicach Krzeszowic Planujemy studnię i w związku z tym szukam namiarów na geologa, który mógłby ocenić sensowność naszego pomysłu. Będę wdzięczna za polecenie kogoś. Studniarza namierzyłam, ale i on ma problem z geologiem z tych terenów :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slvk 22.10.2011 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 Witam serdecznie, planujemy budowę w okolicach Krzeszowic Planujemy studnię i w związku z tym szukam namiarów na geologa, który mógłby ocenić sensowność naszego pomysłu. Będę wdzięczna za polecenie kogoś. Studniarza namierzyłam, ale i on ma problem z geologiem z tych terenów :/ Proponuję Ci, podjedź do Tyńca do klasztoru. Mieszka tam Brat Sebastian, który ma dar znajdowania wody. Trzeba się z nim umówić. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kabaka 24.10.2011 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 Proponuję Ci, podjedź do Tyńca do klasztoru. Mieszka tam Brat Sebastian, który ma dar znajdowania wody. Trzeba się z nim umówić. Pzdr Heh - dzięki za radę - to że woda tam jest to ja to wiem - pytanie tylko na jakiej głębokości? A do tego wolałabym geologa zatrudnić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kabaka 25.10.2011 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 Heh - dzięki za radę - to że woda tam jest to ja to wiem - pytanie tylko na jakiej głębokości? A do tego wolałabym geologa zatrudnić Dodam jeszcze, że rozmawiałam z "moim" studniarzem i on sam ma problem ze znalezieniem geologa - za to od reki podaje kontakt do różdżkarza. Swoją drogą czy 350 zł za metr odwiertu studni to dużo? Nie mam żadnego odniesienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gekontok 25.10.2011 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 Dzien Dobry Panstwu, Na forum jestem zupelna swiezynka, ale juz mi sie ogromnie spodobalo. Podjalem sie tematu powaznej rozbudowy/remontu starego domku jednorodzinnego w Krakowie i szukam porady co do cen wykonania okreslonych uslug. Oferta ktora dostalem od firmy z tzw. polecenia wydaje mi sie droga, przynajmniej w stosunku do tego co przeczytalem na forum. Moze ktos znajacy temat moglby mi poradzic czy to tanio czy drogo. A oto ceny: 1. wykonanie izolacji fundamentów i drenażu budynku – 245 PLN za metr bieżący, ale cena nie obejmuje rozbicia starych betonow wokol budynku oraz oczyszczenia starych fundamentow i ich podszalowania pod pozniejszy styrodur - niestety fundamenty sa robione stara technika, nieregularne i nie mozna do nich przykleic izolacji bezposrednio;( 2. rozbiórka starego dachu – 20 PLN za metr kwadratowy, 3. wykonanie nowego dachu wraz z wszystkimi elementami wykończeniowymi (okna połaciowe, rynny, itp.) – 90 PLN za metr kwadratowy, 4. wieniec żel-betonowy – 55 PLN za metr bieżący, 5. mur max – 45 PLN za metr kwadratowy, 6. skucie gzymsów – 60 PLN za metr bieżący, 7. podbitka – 60 PLN za metr kwadratowy, 8. murowanie komina klinkierem – 450 PLN za metr kwadratowy, 9. ocieplenie i zabezpieczenie elewacji budynku – 40 PLN za metr kwadratowy , 10. ocieplenie wełną strychu – 15 PLN za metr kwadratowy, 11. stawka za wykonanie wszelkich prac dodatkowych – 25 PLN za godzinę. Szczegolnie ta stawka za godzine 25 zl wydaje mi sie duza. Ciekaw jestem co myslicie i jak to bylo u Was.Z gory dziekuje za wszelkie porady.PozdrawiamAndrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 25.10.2011 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 szukam kogos kto mi zrobi wylewki, możecie polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kinga I Dawid 25.10.2011 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 Potrzebuje szybko kupić porotherm 11,5 ok 50 sztuk. Może komuś zostało?723 462 929 lub pisać tutaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kiziorowo 25.10.2011 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 Sprzedam pozostałości po tynkowaniu 6 worków 30kg wapna bielik, za połowę ceny którą zapłaciłem może komuś właśnie do tynków brakło- odbiór Zielonki o takie http://i.st-firmy.net/933p5zm/wapno-bielik-mbm-przedsiebiorstwo-wielobranzowe.jpg PODNOSZĘ I DODAJE SPRZEDAM OKNO- NOWE O WYMIARACH 900X1320 http://img01.allegroimg.pl/photos/oryginal/18/95/59/35/1895593589 więcej http://allegro.pl/nowe-okno-900x1320-okazja-i1895593589.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renata.W 25.10.2011 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 Czy moglibyście polecic kogoś, kto zamontuje nam luksfery w oknach garażowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slvk 25.10.2011 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 Heh - dzięki za radę - to że woda tam jest to ja to wiem - pytanie tylko na jakiej głębokości? A do tego wolałabym geologa zatrudnić Brat Sebastian też powie Ci na jakiej głębokości masz wodę. Powie też czy jest to dobra woda i czy warto kopać studnię. Powie Ci również wiele innych informacji o ciekach wodnych na twojej działce. To nie jest kolejny różdżkarz. On nie wnika skąd to wie. Traktuje to jako dar Boży i służy nim ludziom. Rozumiem, że traktujesz to jak zabobon. Ale ja też tak myślałem dopóki nie widziałem Brata Sebastiana w akcji. Bez żadnych różdżek, wahadełek zanim wysiadł z auta pokazał miejsce gdzie będzie woda. I nie pomylił się. Ale nie chcę zmuszać Cię do niczego. Decyzję musisz podjąć sam. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slvk 25.10.2011 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 szukam kogos kto mi zrobi wylewki, możecie polecić? Mnie robiła firma Dro-mix. Znalazłem ją na białej liście wykonawców. Tak samo jak ocieplenie robiła mi firma pana Janka też z tej listy. Ocieplenie i tynki i podbitkę zrobili elegancko. Też mogę ich polecić. Zasadniczo wszystkie ekipy brałem z tej listy. Niestety oprócz elektyka i to był błąd. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 25.10.2011 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 Dzien Dobry Panstwu, Na forum jestem zupelna swiezynka, ale juz mi sie ogromnie spodobalo. Podjalem sie tematu powaznej rozbudowy/remontu starego domku jednorodzinnego w Krakowie i szukam porady co do cen wykonania okreslonych uslug. Oferta ktora dostalem od firmy z tzw. polecenia wydaje mi sie droga, przynajmniej w stosunku do tego co przeczytalem na forum. Moze ktos znajacy temat moglby mi poradzic czy to tanio czy drogo. A oto ceny: 1. wykonanie izolacji fundamentów i drenażu budynku – 245 PLN za metr bieżący, ale cena nie obejmuje rozbicia starych betonow wokol budynku oraz oczyszczenia starych fundamentow i ich podszalowania pod pozniejszy styrodur - niestety fundamenty sa robione stara technika, nieregularne i nie mozna do nich przykleic izolacji bezposrednio;( 2. rozbiórka starego dachu – 20 PLN za metr kwadratowy, 3. wykonanie nowego dachu wraz z wszystkimi elementami wykończeniowymi (okna połaciowe, rynny, itp.) – 90 PLN za metr kwadratowy, 4. wieniec żel-betonowy – 55 PLN za metr bieżący, 5. mur max – 45 PLN za metr kwadratowy, 6. skucie gzymsów – 60 PLN za metr bieżący, 7. podbitka – 60 PLN za metr kwadratowy, 8. murowanie komina klinkierem – 450 PLN za metr kwadratowy, 9. ocieplenie i zabezpieczenie elewacji budynku – 40 PLN za metr kwadratowy , 10. ocieplenie wełną strychu – 15 PLN za metr kwadratowy, 11. stawka za wykonanie wszelkich prac dodatkowych – 25 PLN za godzinę. Szczegolnie ta stawka za godzine 25 zl wydaje mi sie duza. Ciekaw jestem co myslicie i jak to bylo u Was. Z gory dziekuje za wszelkie porady. Pozdrawiam Andrzej Jeśli ta stawka za godzinę aktualna to się chętnie u Ciebie zatrudnię Żartuję. Punkt 8, makabra, za swoją elewację klinkierową płaciłam 4x mniej. Spróbuj kontaktów na Grupie Małopolskiej, powinno wyjść taniej i dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts