Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Dzięki za wyjaśnienie sprawy... Czyli jestem w d..ie i czeka mnie zabawa w fundowanie zjazdu powiatowi i sąsiadowi :/

Macie może kogoś godnego polecenia z okolic Michałowic-Więcławic-Goszczy, kto by mi taki zjazd kompleksowo zrobił?

Wyślę namiary na PRV... nie wiem czy się podejmie ale ma sprzęt, dostęp do materiałów... zadzwonisz to się dowiesz.

• Odpowiedzi 30,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Majka

3527

• Agacka1719499039

2723

• pitbull

2291

• zbyszekP

1611

Najaktywniejsi w wątku

Cześć,

Potrzebuje wybrać wełnę na docieplenie dachu, 20cm między krokwie + 5cm na wierzch.... Jakiego producenta i którą wełnę wybrać.. ktoś ocieplał niedawno ?

Będziemy wdzięczny za info.

P.S. Mamy do sprzedania stemple (raz używane).

Pozdrawiamy

Kasia i Piotrek

<<<Nasz dziennik budowy>>> <<<Zdjęcia>>>

Witam

Macie może namiary na ekipę dwóch dobrych murarzy tutaj u Nas w okolicach lub nawet kogoś z dalszych stron. Nie nastawiam się na wielosobową ekipę tylko kogoś kto dobrze poprowadziłby budowę. Pomocników chcę zorganizować już we własnym zakresie. Proszę dajcie znać jakbyście coś wiedzieli lub ktoś taki budował Wam domek i byliście z tego zadowoleni.

Pozdrawiam

Mam do ułożenia 30 m2 kostki brukowej w Bibicach.

Mój bob budowniczy leczy dysk który mu wyskoczył, w związku z tym nie wybrukuje już całej kostki ale szukam kogoś kto mi niedrogo zrobi sam dojazd do grażu czyli te 30 m2. Resztę zrobię jak wróci bob:), jest tańszy niż brukarze.

Czy ktoś dałby mi namiar na fachowca od kostki który np. wsparty pomocnikiem (moim lub swoim) wybrukował by mi 30 m2? Taki żeby mnie wyszło mniej niż 40zł za m2 za robociznę jak to chcą brukarze?

Mam do ułożenia 30 m2 kostki brukowej w Bibicach.

Mój bob budowniczy leczy dysk który mu wyskoczył, w związku z tym nie wybrukuje już całej kostki ale szukam kogoś kto mi niedrogo zrobi sam dojazd do grażu czyli te 30 m2. Resztę zrobię jak wróci bob:), jest tańszy niż brukarze.

Czy ktoś dałby mi namiar na fachowca od kostki który np. wsparty pomocnikiem (moim lub swoim) wybrukował by mi 30 m2? Taki żeby mnie wyszło mniej niż 40zł za m2 za robociznę jak to chcą brukarze?

BBernard zadzwoń i zapytaj bo nie wiem jak z czasem stoi, ale powinno być tanio Grzegorz Sarek tel.502 155 357, możesz się na mnie powołać Łukasz Kasprzyk.

Potrzebuje piasek zasypowy do fundamentów (ok. 15-20 m3) Cena do 30 zl/m3 z transportem. Miejsce Skawina. Ma ktoś jakieś namiary?

Przy tej ilosci moze byc ciezko - z tego co pamietam, chcieli za wywrotke ok. 400 zl - w czerwcu, a benzyna raczej nie potaniala od tej pory. Jak masz jakichs koparkowych z okolicy, to po nich podzwon; oni powinni najpredzej cos wiedziec.

Jestem na etapie bio-oczyszczalni i szukania dobrej ekipy, która mi ją wykona (pewnie dopiero na wiosnę). Trafiłem na ciekawego gością działającego w ramach biura Twój-Instalator (?). Opcje mam bardzo interesującą, bo zaproponował mi zrobienie oczyszczalni ze studnią chłonną będącą także zabezpieczeniem zbiornika na deszczówkę. Do tego może mi rozwiązać sprawy wewnętrznego rozprowadzenia wentylacji GWC, zrobić instalacje CO z podłogówką na piecu kondensacyjnym jednego z preferowanych przeze mnie producentów (przedstawiciel), a nawet poprowazić instalację centralnego odkurzacza. Ogólnie rzecz biorąc człowiek-orkiestra, z którym kompleksowo załatwiłbym wiele tematów, ALE... nie mogę znaleźć żadnych opinii nt jego pracy. Stąd pytanie do was:

Miał ktoś do czynienia z p. Robertem Żelichowskim?

Będę wdzięczny za wszelkie opinie.

Ewentualnie podajcie jakieś ciekawe kontakty na te tematy... proszę!

Cześć,

Czy ktoś z Was ostatnio wykonywał lub wykonuje ocieplenie dachu... chciałbym porównać cenę robocizny.. mnie moi fachowcy rzucili wywoławczo 70pln/m2 za ocieplenie wełną + położenie płyt (bez materiału).

Będę wdzięczny z info na prv lub tu na forum.

Dziękuje

Drogo, dwa lata temu płaciłem coś około 40-50zł. Ceny aż tak się zmieniły.