Zbigniew74 02.01.2012 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 Dzięki Radpradnik Zbigniew a tą oczyszczalnie z firmy Buwa masz biologiczną czy tą z rozsząceniem, jak się sprawuje, nic nie śmierdzi. A sama firma fajna? Z rozsączaniem, czasami przy samym kominku lekko czuć, ale trzeba być 1m od kominka. Jak kosziłem tam trawę to czasami nie zawsze było lekko czuć Mieszkam ponad dwa lata raz wywoziłem po 1,5 roku. Sprawuje się bez zarzutu. Firma OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lugi 03.01.2012 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 WitamCzy ma ktoś do odsprzedania kabel 4x2,5mm2 możliwie jak najdłuższy? Ewentualnie jeszcze mam zapytanie o YDYp 3x2,5mm2. Jakby komuś zostało z budowy (w dużych ilościach), to niech da znać. Pozdr! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lugi 03.01.2012 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 WitamMacie może namiary na ekipę dwóch dobrych murarzy tutaj u Nas w okolicach lub nawet kogoś z dalszych stron. Proszę dajcie znać jakbyście coś wiedzieli lub ktoś taki budował Wam domek i byliście z tego zadowoleni.PozdrawiamJacek tel.510463095 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aoczka 04.01.2012 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Witam w nowym roku i przy okazji życzę Wszystkim jak najlepszego roku 2012. Niech budującym tanięją materiały a świetne ekipy same się zgłaszają do podjęcia wyzwań, zaś wybudowanym niech magicznie maleją rachunki za ogrzewanie i media Ja korzystając z pogody dalej walczę ze swoim domkiem i do zimy mi nie spieszno. Jeszcze przed świętami wstawiłem okna z roletami (btw - przestrzegam przed "twardogłowymi" z krakowskiego "Eko-plastu") i dzisiaj ruszyłem z ociepleniem dachu... Mam mały problem z wentylacją grawitacyjną i okapem w kuchni - niestety do komina jest spory kawałek i robię od stropu nad kuchnią jeden pionowy ciąg przez poddasze do połaci (jakieś 3,20 m) i potem wzdłuż krokwi do komina wentylacyjnego (kąt dachu ok. 30 st, jakieś 3-4 m kanału). I wszystko wygląda chyba całkiem nieźle, tyle że w kuchni mam mieć zarówno kratkę wentylacji grawitacyjnej, jak i okap stajowiący po włączeniu wentylację quasi-mechaniczną. Stąd pytanie do Was - czy jest jakieś rozwiązanie, dzięki któremu można by ten jeden kanał wykorzystać do obu wyciągów? Okap będzie oddalony od "wejścia w stropie" o jakies 2-2,5 m i myśle o poziomym (o zgrozo) połączeniu tego jakoś zgrabnie... Proszę poradźcie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kinga I Dawid 04.01.2012 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Witam.Kto poleci jakąś sprawdzoną ekipe do tynków i wylewek z okolic krakowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wujor 04.01.2012 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Witam. Kto poleci jakąś sprawdzoną ekipe do tynków i wylewek z okolic krakowa? Ja http://www.tynktech.vgh.pl/news.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renata.W 05.01.2012 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Witam, czy możecie polecić solidnego stolarza do wykonania kuchni ( styl nowoczesny ) oraz do schodów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renata.W 05.01.2012 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Witam, mam pytanie odnośnie kierownika budowy, a konkretnie jego obowiązków. Czy kierownik dogląda tylko samej budowy od fundamentu po dach , czy róniez musi odbierac instalacje wewnętrzne ? Co jest tak naprawde wymagane? Za co powinien dostać pieniądze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renata.W 05.01.2012 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Witam,mam pytanie odnośnie roli kierownika budowy. Czy odpowiada on tylko na czas budowy od fundamentu po dach , czy również musi odebrać instalacje wewnętrzne? Jak wyglądało to u was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kinga I Dawid 05.01.2012 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Ja http://www.tynktech.vgh.pl/news.php Jakie tynki u nich robiłeś? Bo zaciekawiły mnie te cem-wap gładkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wujor 05.01.2012 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Jakie tynki u nich robiłeś? Bo zaciekawiły mnie te cem-wap gładkie. I właśnie takie robili i zrobili tak jak napisane Teraz tylko przetrzeć , wytrącić drobny piasek z tynku i heja z malowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kinga I Dawid 05.01.2012 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 I właśnie takie robili i zrobili tak jak napisane Teraz tylko przetrzeć , wytrącić drobny piasek z tynku i heja z malowaniem. A dwano u nich robiłeś? Ile policzyli za te właśnie tynki? Dzwoniłem do nich i jak narazie mają przerwe zimową i nic się nie dowiedziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wujor 05.01.2012 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Oj robiłem ponad rok temu, co do ceny to nie wiem jak jest teraz z tym ale wtedy płaciłem średnią rynkową - nie za dużo ale też nie była to jakaś super okazja, niemniej z efektu jestem zadowolony i stosunek cena do jakości - rewelacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 06.01.2012 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Oj robiłem ponad rok temu, co do ceny to nie wiem jak jest teraz z tym ale wtedy płaciłem średnią rynkową - nie za dużo ale też nie była to jakaś super okazja, niemniej z efektu jestem zadowolony i stosunek cena do jakości - rewelacja. Jedyny problem z takimi drobnymi c-w to to, że ciężko to podszpachlować i zachować tą samą strukturę; przerabiam właśnie u siebie i nie wiem, czy mimo bardzo ładnych tynków nie skończy się jednak na robieniu gładzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kinga I Dawid 06.01.2012 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Jedyny problem z takimi drobnymi c-w to to, że ciężko to podszpachlować i zachować tą samą strukturę; przerabiam właśnie u siebie i nie wiem, czy mimo bardzo ładnych tynków nie skończy się jednak na robieniu gładzi. a powiedz dużo jest takch poprawek na koniec budowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kinga I Dawid 07.01.2012 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 Kupię materiał na ścianki działowe najlepiej porotherm 11.5 lub coś podobnego na 25m2 ściany. Może komuś coś zostało i zalega na budowie?Pisać na priv lub 723 462 929 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kiziorowo 08.01.2012 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Jedyny problem z takimi drobnymi c-w to to, że ciężko to podszpachlować i zachować tą samą strukturę; przerabiam właśnie u siebie i nie wiem, czy mimo bardzo ładnych tynków nie skończy się jednak na robieniu gładzi. też tak myśliśmy ale np parapety zostały normalnie obrobione, kupiliśmy biała farbe strukturalna "piasek pustyni" , pomalowalismy i nie ma różnicy pomiedzy nia a zwykłym tynkiem cem-wap. Naprawde polecam, wyglada to tak: http://images40.fotosik.pl/1291/7056966b08d165d7med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbi1972 08.01.2012 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Mam prosbe o podanie jakis namiarow na "sprawdzonych" przez Was elektrykow;),moze tez cen lub kosztow ich uslug?Dziekuje, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wujor 08.01.2012 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Mam prosbe o podanie jakis namiarow na "sprawdzonych" przez Was elektrykow;),moze tez cen lub kosztow ich uslug? Dziekuje, Piszesz i masz.... Tomasz Pilch Tel:506878386, [email protected] Robił mi póki co instalacje ele. , odgrom. Teraz planujemy alarmy. Zawodnik z młodego pokolenia, nie marudzi , nie filozofuje - tylko robi Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbi1972 09.01.2012 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Piszesz i masz.... Tomasz Pilch Tel:506878386, [email protected] Robił mi póki co instalacje ele. , odgrom. Teraz planujemy alarmy. Zawodnik z młodego pokolenia, nie marudzi , nie filozofuje - tylko robi Polecam. Dzieki;) Napewno skorzystam!!! Pozdrawiam:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts