Aoczka 25.01.2012 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 A w temacie instalacji - macie może namiary na sprawdzonych instalatorów/przedstawicieli Buderusa, Viessmanna lub Vaillanta? Chcę porównać oferty tych trzech firm na kocioł kondensacyjny jednofunkcyjny z zasobnikiem dwuwężownicowym w systemie dualnym z solarami i potrzebuję sprawdzonego człowieka... A może ktoś z takiego korzysta i chciałby podzielić się opiniami?No proszę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aoczka 25.01.2012 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 I jeszcze jedną mam do Was prośbę (wybaczcie, że pisze "pod sabą") - myślę o systemie alarmowym z jakimś prostym monitoringiem, ale sam tematu nie ogarnę, więc jeśli ma ktoś z Was coś ponad standardowe rozwiązania lub zna porządnego specjalistę, to także proszę o info... może być na priv.Dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukaszkasia 25.01.2012 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 czesc to ja mam porównanie tych dwuch składów w michałowicach bo tu i tu kupowałam, ogólnie w budmedzie brałam materiały przez przedstawiciela, ceny były lepsze niż powiedzieli na składzie. W luskarze jest lepsza obsługa na składzie i lepszy transport lepiej z terminowością itp, ja brałam w luskarze tego co nie mieli gdzie indziej bo jednak mają duży wybór. Ale jednak w budmedzie sporo zaoszczędziłam, sporo też kupiłam gdzie indziej, komin schiedla systemowy jednak najtaniej mieli w luskarze i to sporo tańszy, inne rzeczy były droższe. Bloczki betonowe ze śląska, drewno na więźbę z gór itp. Dachówkę z dach stylu itp. Brałam wyceny z paru składów i tam gdzie mieli lepszą cenę kupowałam. A pustaki raz tu są tańsze raz tam ja na pustaka w tamtym roku miałam 50 gr tańsze w budmedzie a już za trzy miesiące ceny się wyrównały. Cement i wapno w budmedzie mieli jednak dużo lepszą cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katka 26.01.2012 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Na wiosnę potrzebuje zrobić utwardzony wjazd na działkę, taki budowlany żeby ciężki sprzęt mógł wjechać. Jakie mniej więcej są koszty takiego wjazdu? I czy nie znacie kogoś i możecie go polecić z okolic Skawiny, kto by mi to zrobił? Z góry dziękuje za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slvk 26.01.2012 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 A w temacie instalacji - macie może namiary na sprawdzonych instalatorów/przedstawicieli Buderusa, Viessmanna lub Vaillanta? Chcę porównać oferty tych trzech firm na kocioł kondensacyjny jednofunkcyjny z zasobnikiem dwuwężownicowym w systemie dualnym z solarami i potrzebuję sprawdzonego człowieka... A może ktoś z takiego korzysta i chciałby podzielić się opiniami? No proszę.... Ja mam Buderusa GB152 i resztę osprzętu też. Robiła mi to firma MARIO z ul. Zakopiańskiej. Zamiast solaróe mam pompę ciepła Krommler BPC. Robili mi całe centralne (grzejniki plus podłogówka) plus całą instalację wody zimnej i ciepłej. Od listopada 2011 wszystko działa. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaMa1719505844 27.01.2012 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 Witam, czy możecie polecić solidnego stolarza do wykonania kuchni ( styl nowoczesny ) oraz do schodów? Mogę polecić bardzo solidnego stolarza - firma nazywa się Lux Mebel, mają sklep na Powstańców - szef p. Stanisław Wójs - niezwykle porządny człowiek, podejście do klienta, jakiego życzyłabym sobie u każdego wykonawcy - kontaktowy i uczciwy, a do tego myślący. Robiłam u nich nowoczesny mebel do łazienki, zabudowę garderób, wielki regał na książki i parę mniejszych rzeczy - wszystko zgodne z moimi oczekiwaniami, a niedoróbek nie toleruję. Robią także kuchnie, niestety ja przypomniałam sobie o nich, jak już zleciłam kuchnie innej firmie (czego żałuję) więc samej kuchni nie robiłam u nich. Nie radzę tylko sugerować się tym, co pokazują na stronie, bo mało zachęcająca ta ich stronka:-)) No i jeszcze jedno - trudno u nich o termin.... pozdrawiam K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaMa1719505844 27.01.2012 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 I jeszcze jedną mam do Was prośbę (wybaczcie, że pisze "pod sabą") - myślę o systemie alarmowym z jakimś prostym monitoringiem, ale sam tematu nie ogarnę, więc jeśli ma ktoś z Was coś ponad standardowe rozwiązania lub zna porządnego specjalistę, to także proszę o info... może być na priv. Dziękuję! Zadzwoń do pana Piotra Koniecznego 509027647 - u nas zrobił alarm - to myślący elektryk, a do alarmu usiłowali się przyczepić kiedyś technicy Solidu - musieli się w końcu przyznać, że alarm działa bez zarzutu, a pojawiające się problemy to wynik wady ich nadajnika. BTW - facet robił nam całą instalację elektryczną, nie sam alarm:-) K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaMa1719505844 27.01.2012 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 WitajcieCzy ktoś z Was miał może do czynienia z firmą brukarską Lech Bruk z Michałowic ? ( z ul. Granicznej ) Ponoć pół Michałowic wybrukowali...I jeszcze jedno - szukam kogoś, kto mi zrobi trawnik - nie projekt, nie nasadzenia, ale sam trawnik na kilku arach. Dotąd "przerobiłam" dwie firmy - jedna i druga bez sensu - szukam dalej. Jeśli macie namiary na sprawdzonych wykonawców będę wdzięczna za namiary:-)pozdrawiamKatarzyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew74 28.01.2012 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2012 Witajcie Czy ktoś z Was miał może do czynienia z firmą brukarską Lech Bruk z Michałowic ? ( z ul. Granicznej ) Ponoć pół Michałowic wybrukowali... I jeszcze jedno - szukam kogoś, kto mi zrobi trawnik - nie projekt, nie nasadzenia, ale sam trawnik na kilku arach. Dotąd "przerobiłam" dwie firmy - jedna i druga bez sensu - szukam dalej. Jeśli macie namiary na sprawdzonych wykonawców będę wdzięczna za namiary:-) pozdrawiam Katarzyna Ja należę do tej drugiej połowy Michałowic, której nie wybrukowała ta firma A przerabiałaś Andrzeja Bednarczyka z Masłomiącej? albo to jeszcze Michałowice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaMa1719505844 29.01.2012 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 Ja należę do tej drugiej połowy Michałowic, której nie wybrukowała ta firma A przerabiałaś Andrzeja Bednarczyka z Masłomiącej? albo to jeszcze Michałowice. Cóż, wykonawca może powiedzieć potencjalnemu klientowi wszystko:-) Dlatego pytam Was, forumowiczów z okolicy, tym bardziej, że namiar na tego brukarza dostałam w przedstawicielstwie Libetu w Węgrzcach, a nie od kogoś, komu zrobił podjazd. Pan Bednarczyk zajmuje się brukiem, czy trawnikami? pozdrawiam K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew74 30.01.2012 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 Cóż, wykonawca może powiedzieć potencjalnemu klientowi wszystko:-) Dlatego pytam Was, forumowiczów z okolicy, tym bardziej, że namiar na tego brukarza dostałam w przedstawicielstwie Libetu w Węgrzcach, a nie od kogoś, komu zrobił podjazd. Pan Bednarczyk zajmuje się brukiem, czy trawnikami? pozdrawiam K Trawnikami i ogrodami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaMa1719505844 30.01.2012 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 Trawnikami i ogrodami. To ten, jak się domyślam: FIRMA HANDLOWO USŁUGOWA OGRÓD GALICJA ANDRZEJ BEDNARCZYK 32-091 Michałowice, ul. Masłomiąca, Ul. Wspólna 3 Działa nadal? Jakoś nie mogę znaleźć telefonu......Mogę Cię prosić o podanie? Dzięki pozdrawiam K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew74 30.01.2012 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 To ten, jak się domyślam: FIRMA HANDLOWO USŁUGOWA OGRÓD GALICJA ANDRZEJ BEDNARCZYK 32-091 Michałowice, ul. Masłomiąca, Ul. Wspólna 3 Działa nadal? Jakoś nie mogę znaleźć telefonu......Mogę Cię prosić o podanie? Dzięki pozdrawiam K 509 230 091 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robulencjo 30.01.2012 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 Witam, Mam do sprzedania blaszak 3 x 5 m. Stan: rozlozony gotowy do transportu Transport: we wlasnym zakresie Cena: atrakcyjna Prosze o kontakt zainteresowanych. Pozdrawiam, Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FeniX1 30.01.2012 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 Witam wszytskich. jestem tu nowy i tarfiłem pewnie jak większość- po prostu chciałbym uwić sobie gniazdko... w tym momencie załatwiamy formalności (końcówka) Przepraszam jeśli się powtarzam ale nie ma opcji na przeczytanie wszystkich waszych wypowiedzie tutaj... z budową planujemy ruszyć od wiosny, wcześniej tez (jak tylko morzy puszczą) będzie około 150m drogi do zrobienia... (kopanie + utwardzanie) Budowa ma się odbyć w pow. Myślenickim a konkretnie gminie Lubień. Poszukuję w okolicy (z Lubnia do Krakowa 45km więc to też okolica) solidnego i oczywiście niedrogiego składu budowlanego W zasadzie to poszukuję równierz ludzi do wsyztskiego (ekipa budowlana , dekarze, instalatorów, koparkę itd.) Mam juz kompletny projekt a jest w 90% zgodny z tym http://www.projektoskop.pl/p-3952.html projekt troche uproszczony (np nie ma bawolego oczka , w dachu sa zwykłe okna "dachowe") Czy ktos mi może oszacowac koszt budowy tego domu?(chodzi o samą robociznę tj piwnica + kondygnacje + dach) oprocz tego bedzie w na tej samej dzialce budowany budynek gospodarczy o wymiarach 9x7m z mieszkalnym poddaszem... Oczywiście będe tez potrzebował całośc materiałow na te inwestycje. co do pustaków to bedzie to prawdopodobnie porotherm 25 + 15cm styropianu. bardzo proszę o namiary na solidną ekipe która nie zedrze skóry. dodam również ,że na działce jest skos działka wąska i bardzo długa (100m) opinie typu "ich lepiej unikać" również miło widziane. Pozdrawiam moj email [email protected] tel 691-777-069 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kinga I Dawid 30.01.2012 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 Mam pytanie: czy ktoś robił tynki w tej firmie lub korzystał z ich usług?Za każdą informacje z góry dziękuje. http://www.tynk-maszynowy.com.pl/o-firmie.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaMa1719505844 30.01.2012 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 509 230 091 Dziękuję, zadzwonię. pozdrawiam K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
C-u-b-e 02.02.2012 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 Czy ktos mi może oszacowac koszt budowy tego domu?(chodzi o samą robociznę tj piwnica + kondygnacje + dach) Dom pod względem powierzchni prawie identyczny jak mój - 178 m2 użytkowej + piwnica 100 m2. Robocizna za cały SSO wyszła ok. 65 tys. zł. U Ciebie stawiam ciut więcej - przede wszystkim przez dach 4-spadowy i sporą liczbę lukarn. W moim dzienniku budowy znajdziesz szczegółowe koszty i nie tylko. Może będzie pomocny. http://forum.muratordom.pl/blog.php?128307-Mandragora Pozdrawiam i życzę powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalowice 07.02.2012 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 PYTANIE ELEKTRYKA- jakie ceny, ile płacicie za włącznik, czy za m2 ? Bardzo proszę o szybką odpowiedź.Pozdrawiamy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robulencjo 07.02.2012 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Witam, Szukam ekipy która wykona uszczelnienie kompleksowo tarasu - ok. 46 m2. Jeśli możecie kogoś polecić będę zobowiązany, bo temat nie jest trywialny. Z góry dziękuję. Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts