robertto 29.03.2012 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 Witam wszystkich.Mam pytanie ,czy ktoś użytkuje (najlepiej od dłuższego czasu) brodzik wykonany z płytek jak to się zachowuje? Obawiam się że będzie zachodzić kamieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukaszkasia 29.03.2012 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 MichałowiceOd Pani ze Słomnik Haliny trzymaj się z daleka robiła nam balustradę drewnianą na balkonie, krzywa nie domalowana a Pani uważa że piękna, do tego już odeszło jedno przęsło. Mam kogoś kto robi taki podłogi ale nie wiem jak robi, wiem tylko jak robi schody bo i nam będzie robić ma też moja siostra już parę lat i dalej są super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalowice 29.03.2012 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 Lukaszkasia dzięki...Opatrzność nad nami czuwa... dziś rozmawiałem z człowiekiem, który będzie wykonywał przyłącz energetyczny do naszej skrzyneczki, który mieszka niedaleko i jemu Pani Halina też wykonywała pracę rok temu i opisując swój stopień zadowolenia z jej usług użył tylu niecenzuralnych słów ilu nie słyszałem przez ostatni miesiąc.... Uważajcie zatem wszyscy na stolarkę rodem z piekła....Mam jeszcze namiar na kolejny tartak/stolarnię, która jest przy drodze nr 7 za Słomnikami w stronę Miechowa... Wszędzie jest parkiet a nigdzie nie ma dech... co za pech...Pozdrawiam wszystkich budujących ze szczególnym uwzględnieniem tych, którzy się wykańczają.. Lukaszkasia - daj proszę namiar na tego "kogoś" na prv - dziękujemy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalowice 29.03.2012 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 Do S P R Z E D A N I A Cześć/WitamMamy do sprzedania pozostałe po budowie stemple w długościach 2,5 - 3m, większość powyżej 2,7m razem jest ich 142 do odbioru w Michałowicach okolice Delikatesów StaropolskichMam także jak się okazało za dużo płyt G/K po wykładaniu pod dachem zostało mi się ich 28 szt chętnie je odstąpie za niewygórowaną cenę.. Płyty są w stanie dobrym (niewielkie ubicia na rogach w kilku z nich) Zainteresowanych proszę o kontakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
południowa 31.03.2012 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 witam, czy Ktos z budowlancow z gm. kocmyrzow-luborzyca ma dach w kolorze szarym?CHciałabym własnie taka dachowke, niestety w planie zagospodarowania jest czerwona, ceglasta, brazowa, ciemno zielona. Widziałam pare domow i zastanawiam sie jak przeszedł odbior?dzwoniłam do gminy i tam twerdza, ze architek nie podpisze odbioru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulkap 01.04.2012 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 Kochani, poszukuję sprawdzonego i godnego polecenia wykonawcy do zrobienia ogrodzenia z kamienia pod Krakowem. Będę wdzięczna za namiary! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aoczka 02.04.2012 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 witam, czy Ktos z budowlancow z gm. kocmyrzow-luborzyca ma dach w kolorze szarym?CHciałabym własnie taka dachowke, niestety w planie zagospodarowania jest czerwona, ceglasta, brazowa, ciemno zielona. Widziałam pare domow i zastanawiam sie jak przeszedł odbior?dzwoniłam do gminy i tam twerdza, ze architek nie podpisze odbioru Ja buduję w tej chwili i dach z dachówki w kolorze łupka mam już gotowy... Architekt (mój) powiedział mi, że to akurat nie będzie wielkim problemem. O ciekawszych kwiatkach mi opowiadał, więc się nie martwię. No i jak sama widziałaś, kilka domów jakoś takie dachy ma i nikt ich nie rozbiera, a nie są to tylko budynki "sprzed planu zagospodarowania"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aoczka 02.04.2012 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 U mnie instalacje się kończą, tynki i wylewki ugadane, więc jedziemy dalej z tematem wykończeniówki. I tu kolejne pytania do Was: 1. Karton-gipsy, poddasze i podwieszane sufity miejscowo na parterze - macie kogoś godnego polecenia z północy Krakowa - Michałowice-Kocmyrzów? I o jakich cenach powinienem realnie myśleć? 2. Drzwi wejściowe - myślę o Calu, AFB, może taniej z KMT... Znacie jakieś godne polecenia miejsce/handlarza, który miałby w swojej ofercie właśnie tych producentów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 03.04.2012 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 2. Drzwi wejściowe - myślę o Calu, AFB, może taniej z KMT... Znacie jakieś godne polecenia miejsce/handlarza, który miałby w swojej ofercie właśnie tych producentów? Wg mnie AFB najlepiej załatwiać w fabryce (z Kocmyrzowa chyba najbliżej) - wtedy drzwi są praktycznie na indywidualne zamówienie - a i zawsze jakieś nowe wzory dojdą. Ja zdecydowałem się na AFB, bo jednak solidniej wydają się wykonane. U mnie właśnie dziś będą montować - na minus to, że zaliczyli ze 2 tyg. obsuwy z terminem dostawy/montażu i przyblokowało mnie to z wykończeniem elewacji. Jak dla mnie AFB ma jedne z ładniejszych wzorów - przy tym cały czas dodają nowe; my między dwoma wizytami u nich zmieniliśmy wstępny wybór drzwi na jeden z nowych modeli. Na Zakopiańskiej jest kilka salonów z drzwiami zewnętrznymi, na pewno mają w kilku Cala, Jastrzemskiego itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aoczka 03.04.2012 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 Wg mnie AFB najlepiej załatwiać w fabryce (z Kocmyrzowa chyba najbliżej) - wtedy drzwi są praktycznie na indywidualne zamówienie - a i zawsze jakieś nowe wzory dojdą. Ja zdecydowałem się na AFB, bo jednak solidniej wydają się wykonane. U mnie właśnie dziś będą montować - na minus to, że zaliczyli ze 2 tyg. obsuwy z terminem dostawy/montażu i przyblokowało mnie to z wykończeniem elewacji. Jak dla mnie AFB ma jedne z ładniejszych wzorów - przy tym cały czas dodają nowe; my między dwoma wizytami u nich zmieniliśmy wstępny wybór drzwi na jeden z nowych modeli. Na Zakopiańskiej jest kilka salonów z drzwiami zewnętrznymi, na pewno mają w kilku Cala, Jastrzemskiego itp. No właśnie noszę się z zamiarem odwiedzenia fabrycznego sklepu AFB - rozumiem, że polecasz wizytę i można tam wiele modeli obejrzeć z bliska, tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 03.04.2012 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 No właśnie noszę się z zamiarem odwiedzenia fabrycznego sklepu AFB - rozumiem, że polecasz wizytę i można tam wiele modeli obejrzeć z bliska, tak? Kilkanaście na dobrą sprawę - "sklep" trochę za szumnie powiedziane, ale mają jakąś ekspozycję - za to można pogadać z właścicielami na temat drzwi . U mnie właśnie montują, więc wrzucę jakieś fotki do dziennika budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
południowa 03.04.2012 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 Ja buduję w tej chwili i dach z dachówki w kolorze łupka mam już gotowy... Architekt (mój) powiedział mi, że to akurat nie będzie wielkim problemem. O ciekawszych kwiatkach mi opowiadał, więc się nie martwię. No i jak sama widziałaś, kilka domów jakoś takie dachy ma i nikt ich nie rozbiera, a nie są to tylko budynki "sprzed planu zagospodarowania"... juz sami nie wiemy... napalilismy sie na grafitowa dachowke i stolarke w złotym dębie , a tak to cała koncepcje trzeba zmieniac !!! jakos nie wdze domu z ciemno brazowym dachem - a taki ostatecznie wybralibysmy - i oknami dab bagienny - jakos ponurrrro strasznie dla mnie -a złoty dab do brazu mi tez nie pasuje zabardzo. W tej WYMARZONEJ :)kolorystyce okna i drzwi sie wyrozniaja. Nie wiemy co robic, bo łaskawa Pani z gminy nas poinformowała, ze to moze byc problem przy odbiorze. Dla mnie to troche bezsensu... no ale to Polska i wszystko mozliwe. Nic do dachu jeszcze troche czasu bedzie, wiec trzeba to przemyslec ... ale chyba sie porwiemy na grafit .... a co tam... inni maja to i my mozemy... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyzu007 03.04.2012 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 Witam poszukuje firmy godnej polecenia sprzedającej i montującej okna z naszych okolic ; -okna pcv -pakiet 3 szybowy -ciepły montaż podbijam pytanie:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaMa1719505844 04.04.2012 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 Witam wszystkich. Mam pytanie ,czy ktoś użytkuje (najlepiej od dłuższego czasu) brodzik wykonany z płytek jak to się zachowuje? Obawiam się że będzie zachodzić kamieniem. Witaj Mam dwa takie brodziki - jeden w kolorze piaskowym - ten od czasu do czasu trzeba porządnie umyć na kolankach, bo jest zrobiony z mozaiki i między fugami , zwłaszcza pod ścianami nieco brud osiada - to może wada, ale zaletą jest to, że nie sposób się na czymś takim poślizgnąć. Drugi - kolor grafitowy - w zasadzie bezobsługowy:-) Mieszkamy półtora roku - moim zdaniem płytki na podłodze zamiast standardowego brodzika to dobre rozwiązanie, choć taki akrylowy zapewne szybciej się myje (zwłaszcza, jak jest nowy:-) pozdrawiam K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaMa1719505844 04.04.2012 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 witam, czy Ktos z budowlancow z gm. kocmyrzow-luborzyca ma dach w kolorze szarym?CHciałabym własnie taka dachowke, niestety w planie zagospodarowania jest czerwona, ceglasta, brazowa, ciemno zielona. Widziałam pare domow i zastanawiam sie jak przeszedł odbior?dzwoniłam do gminy i tam twerdza, ze architek nie podpisze odbioru Rozważ Creatona w kolorze antracyt - ta dachówka w słońcu jest ciemno brązowa, a w dni pochmurne grafitowa - taki dziwny melanż im wyszedł. Reszta to przekonanie architekta, że to jednak brąz.)))) pozdrawiam K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aoczka 04.04.2012 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 juz sami nie wiemy... napalilismy sie na grafitowa dachowke i stolarke w złotym dębie , a tak to cała koncepcje trzeba zmieniac !!! jakos nie wdze domu z ciemno brazowym dachem - a taki ostatecznie wybralibysmy - i oknami dab bagienny - jakos ponurrrro strasznie dla mnie -a złoty dab do brazu mi tez nie pasuje zabardzo. W tej WYMARZONEJ :)kolorystyce okna i drzwi sie wyrozniaja. Nie wiemy co robic, bo łaskawa Pani z gminy nas poinformowała, ze to moze byc problem przy odbiorze. Dla mnie to troche bezsensu... no ale to Polska i wszystko mozliwe. Nic do dachu jeszcze troche czasu bedzie, wiec trzeba to przemyslec ... ale chyba sie porwiemy na grafit .... a co tam... inni maja to i my mozemy... pozdrawiam My właśnie też grafitowy dach ze stolarką w złotym dębie sobie wymarzyliśmy i sobie tego nie mogliśmy odmówić... Tylko czasem nie idź za naszym przykładem ślepo niczym owca, bo nie chcę mieć Cię potem "na sumieniu" Jak to mówią, ryzyk-fizyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
południowa 04.04.2012 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 Rozważ Creatona w kolorze antracyt - ta dachówka w słońcu jest ciemno brązowa, a w dni pochmurne grafitowa - taki dziwny melanż im wyszedł. Reszta to przekonanie architekta, że to jednak brąz.)))) pozdrawiam K ... Własnie sprawdziłam w google faktycznie w słoncu brazik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
południowa 04.04.2012 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 My właśnie też grafitowy dach ze stolarką w złotym dębie sobie wymarzyliśmy i sobie tego nie mogliśmy odmówić... Tylko czasem nie idź za naszym przykładem ślepo niczym owca, bo nie chcę mieć Cię potem "na sumieniu" Jak to mówią, ryzyk-fizyk A kto tu mowi o zwalaniu winy ja tylko rady szukam... i tak osobiscie jeszcze zapytamy w gminie jak to jest... a jak zdecydujemy sie na szarosci to słyszałam, ze w razie problemow mozna np napisac odwołanie podpierajac sie fotami domow, ktore maja taki dach. zobaczymy jak to bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr Kurkiewicz 05.04.2012 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 Kupię pilnie garaż blaszak na budowę. Pomóżcie ! Tel: 692841380 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaliko 06.04.2012 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 Witam,gdyby ktoś szukał ekipy remontowo-wykończeniowej polecam nadal ekipę swojego męża....wiem,że to może głupio brzmi...ale człowiek o takich możliwościach,umiejętnościach...a nie trafia na dobrych ludzi,fajnych którzy pomogą mu wypłynąć na nasz krakowski rynek.Jest naprawde dobry a przy tym sumienny i nie ma jakiś zatrwazających cen.Jeśli moderator stwierdzi ,że przesadziłam...przepraszam...I post usunę.Ostatni rok to roboty przemysłowe głównie-ostatnio szpital okulistyczny na Wzgórzach Krzesławickich. Pozdrawiam i jakby co daje namiary 503131419.JArosław Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts