Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 30,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Majka

3527

• Agacka1719499039

2723

• pitbull

2291

• zbyszekP

1611

Najaktywniejsi w wątku

Michałowice

Od Pani ze Słomnik Haliny trzymaj się z daleka robiła nam balustradę drewnianą na balkonie, krzywa nie domalowana a Pani uważa że piękna, do tego już odeszło jedno przęsło. Mam kogoś kto robi taki podłogi ale nie wiem jak robi, wiem tylko jak robi schody bo i nam będzie robić ma też moja siostra już parę lat i dalej są super.

Lukaszkasia dzięki...

Opatrzność nad nami czuwa... dziś rozmawiałem z człowiekiem, który będzie wykonywał przyłącz energetyczny do naszej skrzyneczki, który mieszka niedaleko i jemu Pani Halina też wykonywała pracę rok temu i opisując swój stopień zadowolenia z jej usług użył tylu niecenzuralnych słów ilu nie słyszałem przez ostatni miesiąc....

Uważajcie zatem wszyscy na stolarkę rodem z piekła....

Mam jeszcze namiar na kolejny tartak/stolarnię, która jest przy drodze nr 7 za Słomnikami w stronę Miechowa...

Wszędzie jest parkiet a nigdzie nie ma dech... co za pech...

Pozdrawiam wszystkich budujących ze szczególnym uwzględnieniem tych, którzy się wykańczają..

Lukaszkasia - daj proszę namiar na tego "kogoś" na prv - dziękujemy...

Do S P R Z E D A N I A

Cześć/Witam

Mamy do sprzedania pozostałe po budowie stemple w długościach 2,5 - 3m, większość powyżej 2,7m razem jest ich 142 do odbioru w Michałowicach okolice Delikatesów Staropolskich

Mam także jak się okazało za dużo płyt G/K po wykładaniu pod dachem zostało mi się ich 28 szt chętnie je odstąpie za niewygórowaną cenę.. Płyty są w stanie dobrym (niewielkie ubicia na rogach w kilku z nich)

Zainteresowanych proszę o kontakt.

witam, czy Ktos z budowlancow z gm. kocmyrzow-luborzyca ma dach w kolorze szarym?CHciałabym własnie taka dachowke, niestety w planie zagospodarowania jest czerwona, ceglasta, brazowa, ciemno zielona. Widziałam pare domow i zastanawiam sie jak przeszedł odbior?dzwoniłam do gminy i tam twerdza, ze architek nie podpisze odbioru

witam, czy Ktos z budowlancow z gm. kocmyrzow-luborzyca ma dach w kolorze szarym?CHciałabym własnie taka dachowke, niestety w planie zagospodarowania jest czerwona, ceglasta, brazowa, ciemno zielona. Widziałam pare domow i zastanawiam sie jak przeszedł odbior?dzwoniłam do gminy i tam twerdza, ze architek nie podpisze odbioru

Ja buduję w tej chwili i dach z dachówki w kolorze łupka mam już gotowy... Architekt (mój) powiedział mi, że to akurat nie będzie wielkim problemem. O ciekawszych kwiatkach mi opowiadał, więc się nie martwię. No i jak sama widziałaś, kilka domów jakoś takie dachy ma i nikt ich nie rozbiera, a nie są to tylko budynki "sprzed planu zagospodarowania"...

U mnie instalacje się kończą, tynki i wylewki ugadane, więc jedziemy dalej z tematem wykończeniówki. I tu kolejne pytania do Was:

1. Karton-gipsy, poddasze i podwieszane sufity miejscowo na parterze - macie kogoś godnego polecenia z północy Krakowa - Michałowice-Kocmyrzów? I o jakich cenach powinienem realnie myśleć?

2. Drzwi wejściowe - myślę o Calu, AFB, może taniej z KMT... Znacie jakieś godne polecenia miejsce/handlarza, który miałby w swojej ofercie właśnie tych producentów?

2. Drzwi wejściowe - myślę o Calu, AFB, może taniej z KMT... Znacie jakieś godne polecenia miejsce/handlarza, który miałby w swojej ofercie właśnie tych producentów?

Wg mnie AFB najlepiej załatwiać w fabryce (z Kocmyrzowa chyba najbliżej) - wtedy drzwi są praktycznie na indywidualne zamówienie - a i zawsze jakieś nowe wzory dojdą. Ja zdecydowałem się na AFB, bo jednak solidniej wydają się wykonane. U mnie właśnie dziś będą montować - na minus to, że zaliczyli ze 2 tyg. obsuwy z terminem dostawy/montażu i przyblokowało mnie to z wykończeniem elewacji. Jak dla mnie AFB ma jedne z ładniejszych wzorów - przy tym cały czas dodają nowe; my między dwoma wizytami u nich zmieniliśmy wstępny wybór drzwi na jeden z nowych modeli.

Na Zakopiańskiej jest kilka salonów z drzwiami zewnętrznymi, na pewno mają w kilku Cala, Jastrzemskiego itp.

Wg mnie AFB najlepiej załatwiać w fabryce (z Kocmyrzowa chyba najbliżej) - wtedy drzwi są praktycznie na indywidualne zamówienie - a i zawsze jakieś nowe wzory dojdą. Ja zdecydowałem się na AFB, bo jednak solidniej wydają się wykonane. U mnie właśnie dziś będą montować - na minus to, że zaliczyli ze 2 tyg. obsuwy z terminem dostawy/montażu i przyblokowało mnie to z wykończeniem elewacji. Jak dla mnie AFB ma jedne z ładniejszych wzorów - przy tym cały czas dodają nowe; my między dwoma wizytami u nich zmieniliśmy wstępny wybór drzwi na jeden z nowych modeli.

Na Zakopiańskiej jest kilka salonów z drzwiami zewnętrznymi, na pewno mają w kilku Cala, Jastrzemskiego itp.

No właśnie noszę się z zamiarem odwiedzenia fabrycznego sklepu AFB - rozumiem, że polecasz wizytę i można tam wiele modeli obejrzeć z bliska, tak?

No właśnie noszę się z zamiarem odwiedzenia fabrycznego sklepu AFB - rozumiem, że polecasz wizytę i można tam wiele modeli obejrzeć z bliska, tak?

Kilkanaście na dobrą sprawę - "sklep" trochę za szumnie powiedziane, ale mają jakąś ekspozycję - za to można pogadać z właścicielami na temat drzwi . U mnie właśnie montują, więc wrzucę jakieś fotki do dziennika budowy.

Ja buduję w tej chwili i dach z dachówki w kolorze łupka mam już gotowy... Architekt (mój) powiedział mi, że to akurat nie będzie wielkim problemem. O ciekawszych kwiatkach mi opowiadał, więc się nie martwię. No i jak sama widziałaś, kilka domów jakoś takie dachy ma i nikt ich nie rozbiera, a nie są to tylko budynki "sprzed planu zagospodarowania"...

juz sami nie wiemy... napalilismy sie na grafitowa dachowke i stolarke w złotym dębie , a tak to cała koncepcje trzeba zmieniac !!! jakos nie wdze domu z ciemno brazowym dachem - a taki ostatecznie wybralibysmy - i oknami dab bagienny - jakos ponurrrro strasznie dla mnie -a złoty dab do brazu mi tez nie pasuje zabardzo. W tej WYMARZONEJ :)kolorystyce okna i drzwi sie wyrozniaja. Nie wiemy co robic, bo łaskawa Pani z gminy nas poinformowała, ze to moze byc problem przy odbiorze. Dla mnie to troche bezsensu... no ale to Polska i wszystko mozliwe. Nic do dachu jeszcze troche czasu bedzie, wiec trzeba to przemyslec :) ... ale chyba sie porwiemy na grafit :) .... a co tam... inni maja to i my mozemy... pozdrawiam

Witam wszystkich.

Mam pytanie ,czy ktoś użytkuje (najlepiej od dłuższego czasu) brodzik wykonany z płytek jak to się zachowuje? Obawiam się że będzie zachodzić kamieniem.

Witaj

Mam dwa takie brodziki - jeden w kolorze piaskowym - ten od czasu do czasu trzeba porządnie umyć na kolankach, bo jest zrobiony z mozaiki i między fugami , zwłaszcza pod ścianami nieco brud osiada - to może wada, ale zaletą jest to, że nie sposób się na czymś takim poślizgnąć. Drugi - kolor grafitowy - w zasadzie bezobsługowy:-) Mieszkamy półtora roku - moim zdaniem płytki na podłodze zamiast standardowego brodzika to dobre rozwiązanie, choć taki akrylowy zapewne szybciej się myje (zwłaszcza, jak jest nowy:-)

pozdrawiam

K

Rozważ Creatona w kolorze antracyt - ta dachówka w słońcu jest ciemno brązowa, a w dni pochmurne grafitowa - taki dziwny melanż im wyszedł.:-)

Reszta to przekonanie architekta, że to jednak brąz.:-)))))

pozdrawiam

K

juz sami nie wiemy... napalilismy sie na grafitowa dachowke i stolarke w złotym dębie , a tak to cała koncepcje trzeba zmieniac !!! jakos nie wdze domu z ciemno brazowym dachem - a taki ostatecznie wybralibysmy - i oknami dab bagienny - jakos ponurrrro strasznie dla mnie -a złoty dab do brazu mi tez nie pasuje zabardzo. W tej WYMARZONEJ :)kolorystyce okna i drzwi sie wyrozniaja. Nie wiemy co robic, bo łaskawa Pani z gminy nas poinformowała, ze to moze byc problem przy odbiorze. Dla mnie to troche bezsensu... no ale to Polska i wszystko mozliwe. Nic do dachu jeszcze troche czasu bedzie, wiec trzeba to przemyslec :) ... ale chyba sie porwiemy na grafit :) .... a co tam... inni maja to i my mozemy... pozdrawiam

My właśnie też grafitowy dach ze stolarką w złotym dębie sobie wymarzyliśmy i sobie tego nie mogliśmy odmówić...

Tylko czasem nie idź za naszym przykładem ślepo niczym owca, bo nie chcę mieć Cię potem "na sumieniu" ;) Jak to mówią, ryzyk-fizyk ;)

My właśnie też grafitowy dach ze stolarką w złotym dębie sobie wymarzyliśmy i sobie tego nie mogliśmy odmówić...

Tylko czasem nie idź za naszym przykładem ślepo niczym owca, bo nie chcę mieć Cię potem "na sumieniu" ;) Jak to mówią, ryzyk-fizyk ;)

A kto tu mowi o zwalaniu winy :) ja tylko rady szukam... i tak osobiscie jeszcze zapytamy w gminie jak to jest... a jak zdecydujemy sie na szarosci to słyszałam, ze w razie problemow mozna np napisac odwołanie podpierajac sie fotami domow, ktore maja taki dach. zobaczymy jak to bedzie :)

Witam,gdyby ktoś szukał ekipy remontowo-wykończeniowej polecam nadal ekipę swojego męża....wiem,że to może głupio brzmi...ale człowiek o takich możliwościach,umiejętnościach...a nie trafia na dobrych ludzi,fajnych którzy pomogą mu wypłynąć na nasz krakowski rynek.

Jest naprawde dobry a przy tym sumienny i nie ma jakiś zatrwazających cen.Jeśli moderator stwierdzi ,że przesadziłam...przepraszam...I post usunę.

Ostatni rok to roboty przemysłowe głównie-ostatnio szpital okulistyczny na Wzgórzach Krzesławickich.

Pozdrawiam i jakby co daje namiary

503131419.JArosław