Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 30,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Majka

3527

• Agacka1719499039

2723

• pitbull

2291

• zbyszekP

1611

Najaktywniejsi w wątku

A kto tu mowi o zwalaniu winy :) ja tylko rady szukam... i tak osobiscie jeszcze zapytamy w gminie jak to jest... a jak zdecydujemy sie na szarosci to słyszałam, ze w razie problemow mozna np napisac odwołanie podpierajac sie fotami domow, ktore maja taki dach. zobaczymy jak to bedzie :)

Witam!

Post z wątpliwościami odnośnie grafitowego dachu po prostu spadł mi z nieba. Mam dokładnie ten sam problem. Zamierzamy budować domek też w gminie Kocmyrzów-Luborzyca i chcemy dach grafitowy. Zapis w planie zagospodarowania przestrzennego o kolorach dachów dosłownie spędza mi sen z powiek. Jak interpretować ten zapis.."kolorystyka dachów powinna być utrzymana..."no właśnie chodzi o to słowo "powinna" to "musi" czy "może"? Bardzo proszę o jakąś informację, jeśli już ustalicie jak to obejść, będę bardzo wdzięczna. Pozdrawiam :)

Witam!

Post z wątpliwościami odnośnie grafitowego dachu po prostu spadł mi z nieba. Mam dokładnie ten sam problem. Zamierzamy budować domek też w gminie Kocmyrzów-Luborzyca i chcemy dach grafitowy. Zapis w planie zagospodarowania przestrzennego o kolorach dachów dosłownie spędza mi sen z powiek. Jak interpretować ten zapis.."kolorystyka dachów powinna być utrzymana..."no właśnie chodzi o to słowo "powinna" to "musi" czy "może"? Bardzo proszę o jakąś informację, jeśli już ustalicie jak to obejść, będę bardzo wdzięczna. Pozdrawiam :)

Witaj

Wybudowaliśmy się w Krzysztoforzycach i mamy dach antracytowy- w projekcie była dachówka czerwona, tyle że wokół nas budowało się mnóstwo różnokolorowych dachów (szarych, brązowych, nawet niebieskich) i nikt z tego tytułu nie przejmował się chyba planem zagospodarowania. Za miesiąc się wprowadzamy i powoli załatwiamy dokumenty do odbioru wiec wtedy okaże się czy będziemy musieli malować dach :p

Pozdrawiam

Witam!

MOŻE - chyba samo wymusza dowolnosc - MOZE ALE NIE MUSI :) tak to chyba zinterpretujemy. Fajnie, ze jest wiecej domków z szarym dachem - w grupie razniej. No my sie juz napalilismy na ten szary dach i ciezko sie nam przekonac do innego koloru.

Witaj

Wybudowaliśmy się w Krzysztoforzycach i mamy dach antracytowy- w projekcie była dachówka czerwona, tyle że wokół nas budowało się mnóstwo różnokolorowych dachów (szarych, brązowych, nawet niebieskich) i nikt z tego tytułu nie przejmował się chyba planem zagospodarowania. Za miesiąc się wprowadzamy i powoli załatwiamy dokumenty do odbioru wiec wtedy okaże się czy będziemy musieli malować dach :p

Pozdrawiam

Zawsze można przekonywac, ze na składzie nie mieli innego koloru dachowki :)

Czy mozecie podac gdzie ostatnio kupowaliscie stal - fi6, fi 12, fi 16 i jakie ceny? i jeszcze porotherm 24 i 11,5 gdzie w dobrej cenie Kraków i okolice. czy zaopatrywał sie Ktos w składzie w Kocmyrzowie i Michałowicach - jaka współpraca? gdzie zamawialiscie wierzbe i pokrycie dachowe? bede wdzieczna za odpowiedz :)

Czy mozecie podac gdzie ostatnio kupowaliscie stal - fi6, fi 12, fi 16 i jakie ceny? i jeszcze porotherm 24 i 11,5 gdzie w dobrej cenie Kraków i okolice. czy zaopatrywał sie Ktos w składzie w Kocmyrzowie i Michałowicach - jaka współpraca? gdzie zamawialiscie wierzbe i pokrycie dachowe? bede wdzieczna za odpowiedz :)

Znajomi kupowali materiał (oprócz dachówki) w Budrolu w Kocmyrzowie. Mówili że tam najtaniej i obsługa super. Dachówka w Abito w Wieliczce. Sama jestem właśnie na etapie rozglądania się za materiałami, więc zwrócę uwagę na te firmy.

Znajomi kupowali materiał (oprócz dachówki) w Budrolu w Kocmyrzowie. Mówili że tam najtaniej i obsługa super. Dachówka w Abito w Wieliczce. Sama jestem właśnie na etapie rozglądania się za materiałami, więc zwrócę uwagę na te firmy.

Nad Budrolem juz myslelismy, ale chcemy jeszcze porownac ceny z innymi składami. Porotherm p+w 25 -maja w Kocmyrzowie na dzien dzisiejszy - po 4,40 brutto z transportem juz , a w Michałowicach po 4.46 - wiec jest taniej. A co do stali to dalej szukamy. Nad dachem sie jeszcze nie zastanawialismy gdzie - daleka droga :)

Nad Budrolem juz myslelismy, ale chcemy jeszcze porownac ceny z innymi składami. Porotherm p+w 25 -maja w Kocmyrzowie na dzien dzisiejszy - po 4,40 brutto z transportem juz , a w Michałowicach po 4.46 - wiec jest taniej. A co do stali to dalej szukamy. Nad dachem sie jeszcze nie zastanawialismy gdzie - daleka droga :)

Porotherm jakiej firmy jest w takiej cenie?

upppsss zagalopowałam sie miało byc 5,40 i 5,46 porotherm Wienerberger...

.... ale dostałam oferte z oferia.pl

BUDTEAM -Jawornik Polski

WSZYSTKIE CENY SĄ CENAMI BRUTTO I ZAWIERAJĄ TRANSPORT DO KLIENTA

Wieneberger Porotherm 11.5 P+W - 4,50 zł

Wieneberger Porotherm 25 P+W - 4,70 zł

Cement Ożarów 32.5 r - 385 zł / tona

Cement Ożarów 42.5 r - 450 zł / tona

stal fi 6 gładka - 2,85 zł /kg 2850 - tona

stal fi 8-10 żebrowana - 2,75 zł /kg 2750 - tona

stal od fi 11do fi 16 żebrowana 2,55 zł/kg 2550 - tona

Suporex SOL-BET 12-24-59 BIAŁY 3,50 zł

Suporex SOL-BET 24-24-59 BIAŁY 6,50 zł

Pustak u220 MAX

LEYER - 2,10 zł

HARASIUKI - 2,00 zł

WIENEBERGER - 2,85 zł

W OFERCIE FIRMY ZNAJDUJĄ SIĘ WSZYSTKO TO CO JEST PAŃSTWU POTRZEBNE OD FUNDAMENTÓW PO DACH

zamówienia prosimy składać na adres [email protected] lub telefonicznie 665-772-289 881-925-305

i tu porotherm cena atrakcyjna - 4,70

Tomek 301 ja mam do sprzedania stęple i mam dużo ponad 3 m, mamy na parterze 20 cm ocieplenia, a wystarczy Ci tak mało stempli.

Mieszkam w michałowicach,

Witajcie,

Nie wiem, czy stempli jest dużo, czy mało. Domek ma ok. 86m2 powierzchni mieszkalnej na parterze, może dlatego ma byc ich 100? Kierownik budowy odpowiada za to, czy strop jest podparty właściwie przed wylaniem betonu. Jak trzeba będzie dołożyć to dołożymy :)

lukaszkasia dajcie mi proszę swój kontakt tel na priva

pozdrawiam, tomek

Pani Halina Chwastek - podłogi drewniane - Słomniki - czy ktoś słyszał o tej pani lub z nią współpracował? Szukamy podłóg drewnianych na legarach (w starym stylu, tak jak kładziono je dawniej, deski jednej długości). http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=108495&d=1332970060

Prosimy o informacje, może ktoś z Was układał ostatnio podłogę, ma lub zna firmę/parkieciarzy godnych polecenia - będziemy wdzięczny za wszelkie informacje.

O Podłogi możesz zapytać tu http://www.luks-parkiet.pl

.... ale dostałam oferte z oferia.pl

BUDTEAM -Jawornik Polski

WSZYSTKIE CENY SĄ CENAMI BRUTTO I ZAWIERAJĄ TRANSPORT DO KLIENTA

Wieneberger Porotherm 11.5 P+W - 4,50 zł

Wieneberger Porotherm 25 P+W - 4,70 zł

Cement Ożarów 32.5 r - 385 zł / tona

Cement Ożarów 42.5 r - 450 zł / tona

stal fi 6 gładka - 2,85 zł /kg 2850 - tona

stal fi 8-10 żebrowana - 2,75 zł /kg 2750 - tona

stal od fi 11do fi 16 żebrowana 2,55 zł/kg 2550 - tona

Suporex SOL-BET 12-24-59 BIAŁY 3,50 zł

Suporex SOL-BET 24-24-59 BIAŁY 6,50 zł

Pustak u220 MAX

LEYER - 2,10 zł

HARASIUKI - 2,00 zł

WIENEBERGER - 2,85 zł

W OFERCIE FIRMY ZNAJDUJĄ SIĘ WSZYSTKO TO CO JEST PAŃSTWU POTRZEBNE OD FUNDAMENTÓW PO DACH

zamówienia prosimy składać na adres [email protected] lub telefonicznie 665-772-289 881-925-305

i tu porotherm cena atrakcyjna - 4,70

Faktycznie podana cena za porotherm jest atrakcyjna. Tylko czy na pewno jest w tym transport w okolic Krakowa/Wieliczki? Ktoś z forumowiczów korzystał z tej firmy?