kiziorowo 17.05.2012 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 oddam za darmo wapno bielik- 8 worków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukaszkasia 17.05.2012 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 Nam za regipsy pod malowanie powiedzieli 50 zł za m2. Za płytki od 35 zł w zależności od wielkości płytki i sposobu ułożenia malowanie 3 zł za m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robeck 20.05.2012 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2012 jesteśmy brygadą pochodzącą z gór budujemy domy od podstaw jesteśmy sumienni znający sie na fachu budujemy dom około 50 do 60 dni roboczych pozdrawiam wszystkich 513 692 846 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trąbki 21.05.2012 04:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 Witam , Jesli ma ktoś nie potrzebne deski. palety, steple po budowie i chce sie ich pozbyć to z miła chęcia je odbiore (posprzątam na budowie). 667 336 399 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aoczka 23.05.2012 05:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 Szukam granitu Impala na blaty w kuchni i marmuru Rainforest Brown na kominek - ma ktoś namiar na przystępny cenowo zakład kamieniarski z okolic Krakowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renata.W 23.05.2012 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 Szukam granitu Impala na blaty w kuchni i marmuru Rainforest Brown na kominek - ma ktoś namiar na przystępny cenowo zakład kamieniarski z okolic Krakowa? Bezkonkurencyjni cenowo byli w f. Arcam ( chyba tak sie nazywa) siedziba na Rybitwach w Krakowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renata.W 23.05.2012 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 Szukamy kogos kto zrobi nam brame i furtke z drewna egzotycznego. Możecie kogoś polecic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aoczka 23.05.2012 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 Bezkonkurencyjni cenowo byli w f. Arcam ( chyba tak sie nazywa) siedziba na Rybitwach w Krakowie. A tak, kojarzę. Dziękuję za przypomnienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robulencjo 23.05.2012 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 Witam,Mam do sprzedania (za pol ceny) pustaki w rozmiarach jak nastepuje:30 cm - 48 szt25 cm - 79 szt11,5 cm - 17 szt PILNIE bo zaraz idzie elewacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukaszkasia 23.05.2012 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 WitamJa mam do sprzedania 1,5 palety pustaka porotherm 11,5wełnę 15 cm i 20 cm ursa 0,35 po parę rolek jeszcze nie policzone budowlańcy właśnie skończyli poddasze wełna kupiona miesiąc temustemple około n200 szt większość po 3 m. Jak ktoś będzie chętny proszę o wiadomość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aoczka 25.05.2012 00:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 Czy brał ktoś z Was może panele podłogowe lub drzwi z montażem w Bel-Polu? Macie jakieś wyrobione o nich opinie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pecia 26.05.2012 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2012 Mam do sprzedania dwie palety Silikatow N24. - 128 szt. dwie palety rozpieczętowane.Silikaty nowe. Cena 2,5 pln /szt.Transport własny.Miejsce: 15 km na polnoc od granic Krakowa okolice Naramy. tel: 888474191 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lugi 26.05.2012 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2012 WitamMam zapytanie? Jak to jest z robocizną za dach przy budowie domu? Czy jak się dogaduję z majstrem, czy ekipą to czy liczą sobie osobno murowanie ścian kolankowych, wylewnie wieńca, wykonanie więźby dachowej i przykrycie dachówką ???? Czy najlepiej umawiać się od całości w jednej cenie??? Dajcie znać coś z własnego doświadczenia w tej sprawie. Proszę!Pozdrawiam!Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aoczka 27.05.2012 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 Witam Mam zapytanie? Jak to jest z robocizną za dach przy budowie domu? Czy jak się dogaduję z majstrem, czy ekipą to czy liczą sobie osobno murowanie ścian kolankowych, wylewnie wieńca, wykonanie więźby dachowej i przykrycie dachówką ???? Czy najlepiej umawiać się od całości w jednej cenie??? Dajcie znać coś z własnego doświadczenia w tej sprawie. Proszę! Pozdrawiam! Jacek Nie do końca rozumiem Twoje pytanie, ale postaram się odpowiedzieć Ja widzę następujące 3 scenariusze: 1. Masz jedną ekipę do postawienia całego domu - nie masz dylematów, bo ma stanąć wszystko, więc ustalasz cenę za cały dom z rozbiciem na transze za kolejne etapy... 2. Masz dwie ekipy - jedna od wszystkiego bez dachu i druga właśnie do dachu. Zwykle ściany kolankowe, wieńce ze szpilkami do przykręcenia murłat, ewentualne słupy betonowe do wsparcia więźby i kominy robią ci pierwsi, a od więźby do ostatniej dachówki robi już druga grupa. Wtedy naturalnie ustalasz co Ci drudzy potrzebują mieć gotowe, a co zrobią już sami. Zwykle dla ekipy już będącej na budowie nie ma problemu z dorzuceniem dodatkowych elementów za ewentualną drobną dopłatą za dniówkę... Z doświadczenia mogę powiedzieć, że przy wycenach z cieślami/dekarzami nie ma sensu rozbijanie na poszczególne prace, bo dziwnym trafem na zasadzie "ziarnko do ziarnka" robi się większa kwota, niż ustalana ogólnie kwota od 1 m2 dachu na gotowo (ja miałem pełne deskowanie, wole oczy i kilka innych dodatkowych tematów, które liczone osobno dawały jakoś więcej). Pamiętaj też, aby wszystkie elementy dachu były przedyskutowane/zakomunikowane przed podjęciem współpracy, bo np. niektórzy biorą dodatkowo za wstawienie okna dachowego lub wykonanie innych prac... 3. Masz wiele ekip, a nawet czasem sam stanowisz jedną z nich, którym zlecasz konkretne prace i z którymi musisz ustalać wszystko z osobna. Nie polecam takiego podejścia, bo albo jesteś emerytą/rencistą, który ma wyjątkowo dużo czasu (niemogąc sobie z prawnego punktu widzenia pozwolić na inne zatrudnienie), albo zarywasz swoją pracę by ogarnąć chaos na budowie Reasumując, wybór scenariusza zależy od Ciebie. Ja korzystałem z nr 2, ale gdybym miał prosty dach, to poszedłbym w nr 1. Najważniejsze i tak jest przygotowanie się do rozmów, zrobienie sobie listy oczekiwań, konkretnych prac, elementów do wykonania. Dzięki temu szybciej i łatwiej przyjdzie Ci zweryfikowanie ekip i racjonalne określenie potrzebnych środków finansowych. A jeśli pisałem bzdury, bo źle zrozumiałem Twoje pytanie, to rozwiń je proszę, a postaram się pomóc inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aoczka 27.05.2012 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 BTW, jutro jadę z Krakowa w stronę Kalwarii i Izdebnika na rekonesans meblowy - macie tam jakiś sprawdzonych wykonawców mebli? Od kuchni i jadalni, poprzez salon i wypoczynek, aż do pokoików dziecięcych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kojak139 27.05.2012 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 WitamJesienią będę potrzebował ekipy do wykonanie przepychu pod drogą powiatową ok. 15 metrów (sieć wodociągowa). Macie może jakieś doswiadczenie z takimi ekipami i cenami za usługę. Okolice Krzeszowic malopolskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek_B 27.05.2012 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 BTW, jutro jadę z Krakowa w stronę Kalwarii i Izdebnika na rekonesans meblowy - macie tam jakiś sprawdzonych wykonawców mebli? Od kuchni i jadalni, poprzez salon i wypoczynek, aż do pokoików dziecięcych? Przed Kalwarią w miejscowości Sułkowice jest firma "Romiq" - mamy od nich kuchnię, szafy przesuwne, garderoby, oraz szafki łazienkowe i gospodarcze. Byłem wyjątkowo zadowolony z całości współpracy... To jakieś 3 km od trasy, którą jedziesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalowice 28.05.2012 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 Witam,Ponawiamy ofertę. Mamy do sprzedania stemple pozostałe po budowie, jest ich 145 w rozmiarach między 275 a 300 cm. Kupowane w składzie budowlanym - tylko raz używane. Wszystkich zainteresowanych prosimy o kontakt PRV http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=114735&d=1336380726 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=114736&d=1336380727 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bm_mi 29.05.2012 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 Witam,szukam kogoś bardzo SOLIDNEGO do wykonania drewnianego tarasu, ok 20m2. Miejscowość: Mogilany Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bm_mi 29.05.2012 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 Oddam za darmo: WC budowlane własnej produkcji. Ktoś musi tylko przyjechać i to zabrać Miejscowość: Mogilany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts