Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 30,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Majka

3527

• Agacka1719499039

2723

• pitbull

2291

• zbyszekP

1611

Najaktywniejsi w wątku

Witam

Mam zapytanie, gdzie w naszych okolicach Wieliczka-Niepołomice-Kraków kupowaliście pokrycie dachowe tj.dachówkę i cały dodatkowy osprzęt potrzebny do przykrycia dachu ??? Chodzi mi o nie tylko o dobre ceny ale też taką rzetelność przy wycenie i załatwieniu wszystkiego aby nie biegać przy robocie za każdym drobiazgiem na skład! I jeszcze jedna prośba, zapytanie: jaką dachówkę polecacie (producent, typ, cena-jakość itp...) ????

Pozdr!

Przestrzegam przed Attikiem na Zawiłej! Miło tylko do czasu wpłaty zaliczki, potem mają Cię gdzieś...U nas masa nerwów np przy ich żądaniu zapłaty za obejrzenie konkretnego transportu zanim wyjdzie on do nas...nie mówiąc o kompetencjach - gdybym wzięła proponowane przez nich rynny miałabym kolor pasujący do.....wyobrażeń sprzedawcy, do mojego domu nie.

Braliśmy u nich Creatona - sama dachówka naprawdę najwyższej klasy, jeśli chodzi o jakość zamków, powłoki, wykonania.

W Trapez Carbo potraktowali mnie lepiej, ale było ciut drożej.

pozdr

K

W Krakowie masz szklane cośtam na 29 listopada oraz Dubiela i szklane.eu na Zakopiańskiej - ale w moim przypadku szyba prysznicowa i lustra zamówione przez fliziarza w Bochni były dużo tańsze niż każda z tych trzech wspomnianych firm.

Szklane eu z 29 listopada radzę sobie darować - u mnie pozawracali głowę, najpierw w biurze, potem kolejna osoba na budowie , a na koniec mieli przysłać techników do pobrania wymiarów i kontroli, czy w ogóle da się zrobić to, o czym mówię (pani przedstawiciel na budowie nie umiała ocenić) a chodziło TYLKO o ścianę zamykającą kabinę - żadnych cudów, zawiasów, prosta ścianka - w rezultacie nikt się nie pojawił, ani nie odezwał...Tylko straciłam czas.

Spróbuj na Powstańców w firmie Lux Mebel - u mnie robili wieeelkie lustro w łazience i właśnie tą ściankę prysznicową, może i Tobie się uda coś ze szkła u nich zamówić, bo są raczej wykonawcami mebli i te lustra być może tylko dla "ich" klientów, ale zapytać warto. No i ceny były lepsze niż u Dubiela oraz u zwykłego osiedlowego szklarza (z zakładem w baraku, więc myślałam, że tanio będzie)

K

WITAM, poszukujemy pilnie ekipy do dachu na wrzesien - problemy z obecna - jezeli ktos moze podac namiary na ekipe, z ktorej był zadowolony - za rozsadna cene :) - bedziemy wdzieczni.... [email protected]

Byliśmy bardzo zadowoleni z nich: http://staszki.pl/ Zbudowali nam stan surowy bardzo szybko, żadnych problemów nie było (tylko bałaganią:-)) i bardzo dobrze dach zrobili - specjalizują się właśnie w dachach,z tego, co wiem. Polecił nam tą firmę sąsiad, któremu też budowali i to wcześniej, więc wiedzieliśmy, że dom stoi. Swego czasu byli bardzo obłożeni, ale budowlanka trochę padła, może akurat znajdą termin.

powodzenia

K

Szklane eu z 29 listopada radzę sobie darować - u mnie pozawracali głowę, najpierw w biurze, potem kolejna osoba na budowie , a na koniec mieli przysłać techników do pobrania wymiarów i kontroli, czy w ogóle da się zrobić to, o czym mówię (pani przedstawiciel na budowie nie umiała ocenić) a chodziło TYLKO o ścianę zamykającą kabinę - żadnych cudów, zawiasów, prosta ścianka - w rezultacie nikt się nie

A, drobna poprawka - na Zakopiańskiej to Aquaglass, nie szklane.eu ( w salonie z meblami Vieridivani)

Potrzebuję kupic okna dachowe i kolankowe. Zastanawiam się czy Velux czy Fakro - co doradzacie?

i druga rzecz - czy możecie polecić jakąś dobrą firmę,, która to sprzedaje i porządnie zamontuje?

z góry wielkie dzieki

Witam, ponawiam pytanie, prosiłbym o szybką odp, bo czas mnie trochę goni.

dzieki

Witam, ponawiam pytanie, prosiłbym o szybką odp, bo czas mnie trochę goni.

dzieki

Ja kupowałem w Soluksie - gdzieś przy wielickiej. Ceny dobre - a ktoś na forum chwalił też ich montaż.

U mnie Velux, bo akurat była promocja i wyszły najtaniej z całej bandy (choć jednak nie wiem, czy nie wolałbym tej klamki na dole zamiast u góry).

Potrzebuję kupic okna dachowe i kolankowe. Zastanawiam się czy Velux czy Fakro - co doradzacie?

i druga rzecz - czy możecie polecić jakąś dobrą firmę,, która to sprzedaje i porządnie zamontuje?

z góry wielkie dzieki

Co do okien sugeruję, abyście zwrócili uwagę na kolor ram zewnętrznych - fakro i velux różnią się (w każdym razie tak było, jak kupowaliśmy) kolorem, co ma znaczenie, jeśli chcesz, aby ładnie wpisały się w kolorystykę dachówki.

My mamy fakro i słabo znam veluxy, ale jeśli dobrze pamiętam velux standardowo ma klamkę u góry - trzeba to wziąć pod uwagę, chyba, że bardzo nisko zamontujesz okna - używanie na co dzień okien, w których klamki są za wysoko jest męczące.

Dobre ceny mieliśmy w firmie niedaleko Matecznego, ale nazwy jej nie pamiętam.

K