Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 30,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Majka

3527

• Agacka1719499039

2723

• pitbull

2291

• zbyszekP

1611

Najaktywniejsi w wątku

Pare osob chwaliło się wczesniej i slusznie bo to piekna dachowka zakupem Creatora Domino. Spotkałem się dzis ze sprzedawca i jedna rzecz mnie zmroziła - cen aluminiowych dachówek, które trzeba zakupić by zamontować do nich ławy kominarskie, sniegołapy itd. Mam spory dach i śniegołąpy muszę mieć, ale cena za jedną dachówke 200 (!) to przy i tak sporej cenie płaskiej dachówki kosmos. Do meritum: jak sobie z tym poradziliście, kupiliście te aluminiowe, czy jakos kombinowaliscie z samymymi dachowkami. Wiadomo, że pod spod mocowania nie wpakujemy, bo przy paskieej wyglada to słabo. Z gory wielkie dzieki za info.

pozdrawaim

i jeszcze pytanie a propos rynien, jakie możecie polecić NIE PCV i gdzie je kupiliście. Proponowano mi m.in. Flamingo, ale strasznie źle się o nich wypowidają użytkownicy i fachowcy.

Tak więc co macie, gdzie kupiliscie i czy jestescie zadowelni.

dzieki

Kupiłam Creatona Domino czarną angobę, do tego rynny stalowe Flamingo, czarne. Nie spodziewam się, aby Flamingo były jakieś złe, gdyż generalnie materiały na dom kupuję z górnej półki, z racji zawodu mam dobrych doradców w każdej branży związanej z materiałami budowlanymi. Jakie negatywne opinie o Flamingo czytałaś? Nic tutaj nie znalazłam, a i opinie osób użytkujących (znajomi) nie są wcale negatywne. Rynny jak rynny.

Jeżeli chodzi o opinie na forum już nauczyłam się, udziela się tutaj wielu marketingowców.

Witam,

Szukam skladu budowlanego z dobrą ceną na styropian Termoorganiki STANDARD dach i podłoga. Na Allegro można znaleźć za 182-187 zł/m3. Jest też tanszy z Neothermu za 152 zl/m3. Ktory Waszym zdaniem jest lepszy?

U nas była Termoorganika w kropki :)

Polecam RODA. Dobra cena i transport na następny dzień.

Kupowaliśmy też u nich styropian Austrotherm.

MATERIAŁY BUDOWLANE RODA s.c.

Robert Machnik, Dariusz Kwoka

Brzezie ul.Narodowa 27

32-080 Zabierzów

tel. 12-376-40-72 lub 501-719-744

e-mail: [email protected]

Witam,

Szukam skladu budowlanego z dobrą ceną na styropian Termoorganiki STANDARD dach i podłoga. Na Allegro można znaleźć za 182-187 zł/m3. Jest też tanszy z Neothermu za 152 zl/m3. Ktory Waszym zdaniem jest lepszy?

Termoorganika jest droga i przereklamowana moim zdaniem - szukaj np. Swisspora albo Austrothermu. Ja dosc tanio kupilem Swisspora na elewacje w Hebanie (aczkolwiek targowac sie troche musialem). Wiem ze jeden czy dwu znajomych tez tam kupowalo i dostali przyzwoite ceny.

Witam,

Zostało mi po ociepleniu 8 paczek stryro austrotherm 12 cm z felcem. Oddam za pół ceny. Gratis dołożę resztę kołków i parę listew startowych. Kupowałem właśnie w składzie w Brzeziu i nie chcieli przyjac mi spowrotem nadwyżki.

Pozdrawiam

Szukam właśnie drewna do kominka na mój pierwszy sezon w nowym domu (mam nadzieję, że uda się przeprowadzić przed zimą ;) ).

Macie jakiś namiar w dobrej cenie? Ile w ogóle za kubik powinienem brać pod uwagę?

Kubik będzie kosztował 200-250zł, ale wątpię czy kupisz teraz suche drzewo. Ja biorę co roku 503 936 750 teraz to raczej będzie tegoroczne nadające się do palenia w przyszłym sezonie.