Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 30,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Majka

3527

• Agacka1719499039

2723

• pitbull

2291

• zbyszekP

1611

Najaktywniejsi w wątku

Witam,

Szukam pomysłu na wykończenie kominów. Blach będzie kryty dachówka Czarna angoba wiec pomyslalem zeby wykonczyc je też czarnym klinkierem -pelna cegła. Czy moze ktoś polecić skład z dobrą ceną na klinkier? I jakiś kontakt do osoby która robiła Wam kominy. Będę wdzięczny za informacje.

Witam,

Szukam pomysłu na wykończenie kominów. Blach będzie kryty dachówka Czarna angoba wiec pomyslalem zeby wykonczyc je też czarnym klinkierem -pelna cegła. Czy moze ktoś polecić skład z dobrą ceną na klinkier? I jakiś kontakt do osoby która robiła Wam kominy. Będę wdzięczny za informacje.

Dużo klinkeriu na miejscu jest w Anbudzie (ul. Portowa 3). Warto pojechać i zobaczyć. Ceny mają też uczciwe.

Montował ktoś z Was kraty w oknach? A dokładniej w piwnicy lub garażu?

Potrzebuję zabezpieczyć sobie małe okna, w których nie mam rolet - ktoś wie gdzie coś takiego zamówić?

Mieliśmy montować, ale wyszłoby za drogo i zrezygnowaliśmy. W piwnicy i tak nie mamy niczego, co warto byłoby ukraść, zresztą u nas jest uruchomiona stała czujność sąsiedzka ;)

W każdym bądź razie rozmawialiśmy z firmą kratex z łokietka:

kratex.pl

Witam,

miał ktoś do czynienia z nastepujacymi panami elektrykami?

Pan Hajto lub Pan Czesak. Coś możecie o nich powiedzieć lub kogoś innego polecić?

dzieki

Tych Panow nie znam, ale wlasnie w zeszly wtorek zakonczylismy elektryke rekami pana Henryka Ostafina, polecanego na liscie malopolskiej. Jak dla mnie wspolpraca genialna, ekipa szla jak burza. Doradzal fachowo, cenowo bardzo korzystnie.

Witam!

Gdzie zamawialiście beton? możecie polecić którąś betoniarnię?

Ma ktoś jakieś doświadczenia z firmą Nosek?

Pozdrawiam :)

My do całej budowy braliśmy beton z Contractora - niedaleko ul. Bocianiej (wylot z KrK na Warszawe)

Przystępne ceny i elastyczność w terminach.

Witam,

Ja polecam Mikulaska Klinkier - http://www.mikulska-klinkier.pl/ - gdy kupowaliśmy, to właśnie tam mieli najlepszą cenę na pełną cegłę klinkierową. I wszystko dostępne od ręki.

Mikulska Klinkier

31-752 Kraków

ul. Makuszyńskiego 26

tel. 012 644 94 59

Witam!

Gdzie zamawialiście beton? możecie polecić którąś betoniarnię?

Ma ktoś jakieś doświadczenia z firmą Nosek?

Pozdrawiam :)

Witam

Jeżeli chodzi o tę część Krakowa to tylko Krakbet z Igołomskiej. Brałem beton na fundament od "Noska" wyszedł drożej. Na strop już z Krakbetu.

Witam

Jeżeli chodzi o tę część Krakowa to tylko Krakbet z Igołomskiej. Brałem beton na fundament od "Noska" wyszedł drożej. Na strop już z Krakbetu.

może i drożej u noska ale lepszy beton, w krakbecie słyszałam o jakis przekretach, także braliśmy od noska jak większość budujących się w naszej okolicy.

może i drożej u noska ale lepszy beton, w krakbecie słyszałam o jakis przekretach, także braliśmy od noska jak większość budujących się w naszej okolicy.

Mi Krakbet też odradzano... i pamiętam, że wykonawca SSO przy ustalaniu na początku materiałów przestrzegał, by beton był zewsząd byle nie z Krakbetu. No ale sam nie miałem z nimi do czynienia, więc 100% pewnej opinii wystawić nie mogę...

Ja brałem z Vicatu i jestem bardzo zadowolony (o czym nawet kilka stron temu pisałem), a betonu wziąłem sporo, bo dom ok 15x16m z całkowicie lanymi piwnicami...

Mieliśmy montować, ale wyszłoby za drogo i zrezygnowaliśmy. W piwnicy i tak nie mamy niczego, co warto byłoby ukraść, zresztą u nas jest uruchomiona stała czujność sąsiedzka ;)

W każdym bądź razie rozmawialiśmy z firmą kratex z łokietka:

kratex.pl

Ostatecznie też odpuściłem. Z garażu mam Gerdę do domu, a przy oknach w piwnicy szachty utrudniające wejście. Do tego różne czujki alarmu powinny zapewnić mi poczucie bezpieczeństwa ;)

Tych Panow nie znam, ale wlasnie w zeszly wtorek zakonczylismy elektryke rekami pana Henryka Ostafina, polecanego na liscie malopolskiej. Jak dla mnie wspolpraca genialna, ekipa szla jak burza. Doradzal fachowo, cenowo bardzo korzystnie.

dzieki DorkaS - na penow się z facetem skontaktuje,

ktoś coś jeszcze może dodać?

i od razu kolejne pytanie: skad braliscie okna drewniane i rolety zewn (najlepiej razem, aczkolwiek niekoniecznie musza byc)

i pozradne ekipe do tynkowania i ekipe do wylewek.

dzieki wielkie