Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Czy ktoś wie gdzie w Krakowie/okolicach można kupić tanie drzwi zewnętrzne na czas budowy. Chcialbym zamknąć budynek ale drzwi końcowe włożę przed przeprowadzką. Jak zabezpieczyć odpowiednio drzwi do garazu zanim zostana wykonane tynki i bedzie mozna zainstalować drzwi garażowe. Moze ktoś ma do sprzedania takie drzwi?

• Odpowiedzi 30,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Majka

3527

• Agacka1719499039

2723

• pitbull

2291

• zbyszekP

1611

Najaktywniejsi w wątku

Czy ktoś wie gdzie w Krakowie/okolicach można kupić tanie drzwi zewnętrzne na czas budowy. Chcialbym zamknąć budynek ale drzwi końcowe włożę przed przeprowadzką. Jak zabezpieczyć odpowiednio drzwi do garazu zanim zostana wykonane tynki i bedzie mozna zainstalować drzwi garażowe. Moze ktoś ma do sprzedania takie drzwi?

Podbijam temat - ja również szukam drzwi z dwoma zamkami na czas budowy, tak żeby można było ubezpieczenie wykupić. Ma ktoś może albo wie gdzie kupić?

Witam poszukuję w okolicach Krakowa (północ)

sklepów/składów z elementami kominowymi (wkłady, akcesoria, kominy wentylacyjne itp)

żeby można było coś obejrzeć i (niedrogo) kupić...

Drugą rzeczą jaka mnie interesuje to stal zbrojeniowa póki co

w Konsorcjum stali rzucili mi cenę 2120 netto za fi10 żebrowane

i odpowiednio 2200/2400 netto za żebrowaną fi12/gładką fi6.

Transport cenią sobie ok 300 + vat.

Jeśli ktoś kupował stal w znacząco lepszych cenach

będę wdzięczny za informację.

Pozdrawiam,

Robert

Cześć,

Sprawdź w Skawinie w składzie STC-2 - w ubiegłym roku ceny mieli super konkurencyjne, dowóz na telefon i fakturka na maila

Witam,

mam problem z płytkami podłogowymi - ktoś może polecić dobrego fachowca w tym temacie? Problem dotyczy sensownego połączenia dwóch rozmiarów płytek 45 i 60....wiem, że brzmi co najmniej dziwnie, ale może się da to zrobić? (od razu uprzedzam, nie chodzi o układanie w szachownice czy caro....)

• 2 weeks później...
Czy mial ktoś styczność z firmą komineczek.pl przy ul. Grzegórzeckiej ?

Ewentualnie czy może ktoś polecic dobrą firmę od kominków?

Ja kupowałam u nich kominek z płaszczem wodnym i jestem zadowolona. Bez żadnych zastrzeżeń. Jedyne co mogę powiedzieć, to, że jak kupowaliśmy kominek to nam nie powiedzieli, że trzeba od razu zamówić izolację i jak przyszło do obudowywania kominka to musieliśmy się nieźle napocić, żeby ją zdobyć na czas. Ale to nie do końca była tylko ich wina, ale taki mały minusik jest

Witam w nowym sezonie. Kurcze pogoda nam nie sprzyja.

Zakończyłam stan surowy otwarty:

teraz po kolei okna, instalacje wodno gaz, potem elektryka, zastanawiam sie też nad drzwiami i nad bramą garażową

Sprawdzaliscie gdzie najlepsze ceny do jakosci drzwi i brakm garażowych segmentowych?

Okna - chyba wybierzemy z oknoplusa. Ceny okien w naszym przypadku bardzo wysokie.

Co sądzicie o drzwiach i bramie garażowej z tej firmy oknoplus? - zastanawiam sie czy oni cenowo są w miarę w porządku do jakości. Z tego co sie zdąrzyłam zorientowac to pracują na profilu KNplast. Macie jakieś informacje na ten temat. Ew. podajcie gdzie mozna kupic dobre ale w miare rozsądnej cenie drzwi i bramę garażową.

Jestem z grupy śląskiej i jako że szukam desek drewnianych w dobrej cenie. Na alledrogo natknąłem się na firmę Fosztt z Raby Wyżnej / sklep w Nowym Targu. Porównując do innych producentów mają podłogi (interesuje mnie dąb) w bardzo dobrej cenie. Czy ktoś z forumowiczów kupował u nich parkiet/deski i móglby się podzielić swoimi doświadczeniami co do jakości produktów / jakości obsługi? Mile widziana informacja na priv-a... Nigdzie na internecie nie mogę nic na temat produktów tej firmy znaleźć...

• 2 weeks później...

Mam do sprzedania tanio nową kabinę prysznicową 80x100 cm Radaway Fuenta KDJ 381050-12R

Szkło 6 mm, z matowym paskiem- "intimato",

Wejście "prawe" od węższego boku

http://www.radaway.pl/produkt.php?id=245

Nadaje się do montażu z brodzikiem lub bez brodzika

Pomyliłem się i zamiast wersji lewej, zamówiłem prawą.

Kabina nowa, nie używana.

Opakowanie otwarte.

Pozdrawiam,

Grzegorz

Witam,

do sprzedania standardowy blaszak 3x5. Brama dwuskrzydłowa, blacha ocynkowana, 2 uchwyty na kłodkę, 2 rygle, klucze.

w bardzo dobrym stanie (lub jak kto woli dobrym :) - wiadomo, konieczna obdukcja.

kupowałem rok temu. Trzeba go sobie tylko przewieźć we własnym zakresie. Lokalizacja: Modlniczka.

pozdrawiam

Mi zostały mi 3 kominki wentylacyjne ceramiczne z kolekcji dachówki Creaton Harmonie Neu w kolorze łupka angobowane - model Signum typ A.

Są całkowicie nowe, przyjechały na palecie i przeleżały miesiąc na budowie. Jedynie opakowanie kartonowe "straciło na świeżości", ale same kominki i giętkie przewody przyłączeniowe są nietknięte.

I do tego 4 paczki styroduru Synthos XPS Prime 10cm.

Wszystko w Goszczy, gm. Kocmyrzów-Luborzyca.