Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 30,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Majka

3527

• Agacka1719499039

2723

• pitbull

2291

• zbyszekP

1611

Najaktywniejsi w wątku

Witam forumowiczów,

czy ktoś z Was przebudowowyał drogę dojazdową? ZIKIT nakazał mi nałozenie tłuczni do gł 40cm. CZy ktoś z Was coś takiego wykonywał, orientuje się w cena takiej pracy?

Chciałbym wiedzieć, aby mieć punkt do negocajacji z właścicielem działki.

Dziękuję za odpowiedź.

Witam forumowiczów,

czy ktoś z Was przebudowowyał drogę dojazdową? ZIKIT nakazał mi nałozenie tłuczni do gł 40cm. CZy ktoś z Was coś takiego wykonywał, orientuje się w cena takiej pracy?

Chciałbym wiedzieć, aby mieć punkt do negocajacji z właścicielem działki.

Dziękuję za odpowiedź.

Ja mam takie pytanie "filtrujące" - czy w pozwoleniu na budowę masz zapisany wymóg przebudowy dojazdu? Bo ja stricte w pozwoleniu nie miałem (choć w dostarczanych wcześniej uzgodnieniach zostałem niby do tego zobowiązany) i ostatecznie dom został oddany do użytku bez tej dodatkowej inwestycji...

A interesują Cie tylko kamienie czy również aglomarmury ? Jeśli tak to mam dobre ceny na jednej z firm na Zakopiance.

Witam,

tynkował ktos na FAŚcie silikownowym? jak to jakościowo wygląda? podobno daja 10 lat gwarancji? dzieki

potrzebuje również namiary skład kamienia na południu - parapety?

dzieki wielkie

pozdrawiam

Witam,

ktoś może polecić sprawdzoną i niedrogą firmę od luster łazienkowych - lustra bez ram, na wymiar, wklejane w płytki.

Justka, takie lustra zamówisz np. w MaxFliz na Zakopiańskiej lub w Hebanie na Kosocickiej. Są różne grubości, zależnie od wielkości lustra jakie potrzebujesz.

Hej jestem tu nowa i trochę jeszcze nie rozeznana, ale mam nadzieję że za nie długo będę tu częstym gościem. Ogólnie potrzebuje pomocy, gdyż w dniu wczorajszym ekipa która miała nam rozpocząć budowę zrezygnowała i w tym momencie jesteśmy w rozsypce. Czy możecie mi polecić jakieś ekipy , gdyż planowaliśmy od sierpnia ruszyć i SSO zrobić.

Hej jestem tu nowa i trochę jeszcze nie rozeznana, ale mam nadzieję że za nie długo będę tu częstym gościem. Ogólnie potrzebuje pomocy, gdyż w dniu wczorajszym ekipa która miała nam rozpocząć budowę zrezygnowała i w tym momencie jesteśmy w rozsypce. Czy możecie mi polecić jakieś ekipy , gdyż planowaliśmy od sierpnia ruszyć i SSO zrobić.

Mam nadzieję, że moja ekipa z mojego polecenia da radę :), że się dogadacie!

Witajcie ponownie. Zadawałem to pytanie na grupie dobrych parę lat temu, ale wówczas sprawy potoczyły się inaczej.

Szukamy działki w północnej części gminy Zabierzów - Ujazd, Brzezie (i tu i tu chyba już nic nie ma...), Bolechowice, Kobylany, Karniowice, Więckowice, Zelków, Tomaszowice ew. Rudawa i Brzezinka. Od 18-20 arów wzwyż, cena do 300-320 tys. zł, zakładamy, że duża działka w tej cenie będzie raczej budowlano-rolna. Szukamy sensownej działki, czyli nie na kompletnym odludziu, w miarę szerokiej, z jakimś znośnym widokiem. Słowem - potrzebny jest ideał Przez ostatnie 2 miesiące odwiedziłem chyba wszystko co jest ogłoszone w internecie i na razie nie ma trafienia. Głównie dlatego, że oferta jest dość skromna, że większość działek jest poniżej 10a, że te o większej powierzchni mają szerokość -nastu metrów i że część sprzedających ceny bierze z sufitu i obraża się na propozycję negocjacji ceny.

Zakładam, że część z Was, mieszkając w tej okolicy wie pewnie, że sąsiad byłby skłonny sprzedać albo, że ktoś kupił a nie będzie się budować bo wyjechał do Anglii itd.

Będę wdzięczny za odpowiedzi.

Tomek

Proszę pilnie o pomoc! Mam do remontu stary budynek w Krakowie. Poszukuję dobrej ekipy do prac murarskich, betoniarsko-zbrojarskich, tynkarskich, dekarskich, a w szczególności do wykonania dachu z izolacją na krokwiach (od wewnątrz cała więźba będzie widoczna). Ktoś może zna ekipę godną polecenia?

Lennyb będzie ci ciężko w tamtych okolicach to ludzie windują takie stawki ze witki opadają.

Ja mam pytanie o kominek gdzie kupić wkład w rozsądnej cenie? i pana od kominka? Lepiej osobno czy w zestawie wkład + robocizna?

Co do piasku to polecają z brzegu.

i jeszcze 2 pytanie o barierki na okno http://ogrodzenia.blog.pl/barierki/ gdzie dostane? (pierwsze zdjęcie)