greg1greg 06.05.2015 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 Witam. Czy ma ktoś może namiary na sprawdzoną firmę montującą wentylacje mechaniczne?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyzu007 15.05.2015 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2015 KomfortVent Mariusz Sioła z Kryspinowa robił u mnie wentylacje polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg1greg 15.05.2015 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2015 Dziękuję dyzu007.A czy można spytać o cenę i jaka kubatura domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paczka 17.05.2015 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2015 Mam do odsprzedania styropian Swisspor: Fasada - 20 cm , frezowany-4.8 m sześc, 16 paczek. Dach , Podłoga - 10 cm , niefrezowany- 2.7 m. szaśc, 9 paczek.Nadwyżka po budowie, sezonowany w budynku, osłonięty przed słońcem.Rudawa kolo Zabierzowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek-Wróblowice 24.05.2015 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2015 Witam, Budowa idzie ku końcowi. Porządkuje teren i samą budowę. Mam do oddania w okolicach Wróblowic- Kraków: - 5 drzwi porta (skrzydla całe, ościeżnice/opaski niestety połamane może ktoś z tego wybierze) + 3 drzwi z futrynami z budowy - do odebrania wszystko (nie chce pojedyńczo) z budowy Wróblowice-Kraków, ew. zdjęcia na priv - toalete budowlaną - solidnie zrobiona - obita blachą, z blaszanym daszkiem, szkoda mi rozbijać może komuś się przyda sam szukałem ew. zdjęcia na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jimminen 26.05.2015 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2015 CZeść Mam od odsprzedania kompletną rbetkę (rozdzielnię budowlaną ) na licznik trójfazowy zabezpieczenie przedlicznikowe 16A charakterystyka D zalicznikowe wyposażenie 2 gniazda 3fazy duże i małe 1 gniazdo 1faz Wyłącznik główny, Esy i różnicówka całość na solidnym metalowym postumencie…do tego ok 11m kabla ASX 16 mm kontakt na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
b99 01.06.2015 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2015 1) Mozecie polecic firme, ktore zrobi mi badanie termograficzne/ termowizyjne pokazujace stopien zawilgocenia dachu. Chodzi mi to by zobaczyc czy nie ma przeciekow/ czy sie dach dobrze wentyluje?2) Znaciem firme/stolarza z Krakowa (okolice), ktora robi drewniane place zabaw/ domki gospodarcze /donice drewniane z kratami itd itp 3) Macie kogos polecic do przywiezenia drewna kominkowego?Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mb1808 08.06.2015 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2015 Witajcie. Mam do sprzedania garaż blaszak 3x5m. dwuletni po jednej budowie. Kupowałem jako nówkę. Cena 600 pln, odbiór osobisty w Zakrzowie ( koło Węgrzc Wielkich) Telefon do mnie 602282633 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 10.06.2015 01:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2015 Zapraszam do konkursu ktory organizuje moja Firma . Temat zupelnie " odciety " od budowlanki , ale moze kogos zainteresuje . https://www.facebook.com/emnutrino?fref=photo Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr_M 11.06.2015 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2015 Dzień dobry,mam płotki przeciwśniegowe kolor brązowy do odsprzedania: 2 szt. 2m i 2 szt. 3m - okolice Zielonek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalowice 11.06.2015 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2015 Witam,1. Poszukuję kierownika budowy, który podjął by się skompletowania dokumentacji i pomocy przy odbiorze domu... Macie może kogoś sprawdzonego.2. Potrzymuję poszukiwania firmy, która kompleksowo wykonuje przydomowe oczyszczalnie Z góry dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edzia73 18.06.2015 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2015 Dzień dobry, Sprzedam po budowie - Maciejowice (Kocmyrzów)Garaż blaszak 3x5 m - 800złKabel zasilający w gumie 5x2.5mm - 40m - 400 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyzu007 31.07.2015 05:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2015 Witam sprzedam po budowie styropian austoterm 20 cm z zakładka ilosc ok 3 m 3 10 paczekodbiór Zabierzów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dom w kalateach 2 15.08.2015 10:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2015 Witam, dla wszystkich którzy poszukują noclegu w trakcie budowy to polecam przyczepę kempingową, z której korzystałem w celu doglądania mojej budowy. Dla forumowiczów oczywiście odpowiednia zniżka. Okolice Michałowic. http://olx.pl/oferta/przyczepa-kempingowa-kip-350-CID5-IDbhfaT.html#2f3664fc3a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polaneczka 15.08.2015 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2015 Witam serdecznie! Jestem kompletnie nowa na forum, kilka słów o nas. Jesteśmy przed rozpoczęciem budowy naszego domu. Na początku sierpnia zgłosiliśmy projekt do urzędu i teraz czekamy na pozwolenie. Właściwie to chyba źle napisałam bo teraz nie ma już pozwoleń ale jak to mam opisać ? Nie chcąc tracić czasu już teraz szukamy ekipy budowlanej ponieważ jak wszystko pójdzie sprawnie w listopadzie chcemy zaczynać. Dlatego też drodzy forumowicze chciałam zapytać i poprosić Was o polecenie wykonawców, ekip, firm na terenie Krakowa i okolic z których jesteście zadowoleni. Będę wdzięczna za pomoc. Oczywiście będę czytać wstecz wasze wpisy i może coś znajdę ale z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krakus73 15.08.2015 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2015 Jako że jesteś nowa, to po pierwsze witam na forum, a po drugie wszystko co potrzebujesz, znajdziesz tutaj:http://forum.muratordom.pl/showthread.php?52866-Ma%C5%82opolska-bia%C5%82a-i-czarna-lista-wykonawc%C3%B3w.&p=4056112&viewfull=1#post4056112 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polaneczka 16.08.2015 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2015 witaj krakus, dziękuję za przesłaną listę, sporo tego ale będę ją przeglądać. Jesteśmy na etapie szukania wykonawców i przyznam, że nie jest to łatwe. Dostaliśmy już 3 oferty od różnych firm ale muszę powiedzieć, że te ceny to jakaś masakra... Wydaje mi się że cena za dom z pow. użytk. 136m, i całkowitą 200 w granicach 70 tyś to zdecydowanie drogo. Dom jest mega prosty, dwa kwadraty garaż (dwustan.) i część mieszkaln, dach dwuspadowy, dwie jaskółki ale tylko jedna z baklonem, druga tylko z drzwiami i barierką, bez wykuszy itp. a tu takie ceny..... Jak Panowie zaśpiewali jeden 72 drugi 68 to mi ręce opadły. Czekam jeszcze na wycenę od murarza, który ma swoją ekipę i nie ukrywam, że liczę na niego. A co Wy myślicie o tych cenach? Jak powinna się kształtować za robociznę za takie wielkości domek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polaneczka 16.08.2015 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2015 witaj krakus, dziękuję za przesłaną listę, sporo tego ale będę ją przeglądać. Jesteśmy na etapie szukania wykonawców i przyznam, że nie jest to łatwe. Dostaliśmy już 3 oferty od różnych firm ale muszę powiedzieć, że te ceny to jakaś masakra... Wydaje mi się że cena za dom z pow. użytk. 136m, i całkowitą 200 w granicach 70 tyś to zdecydowanie drogo. Dom jest mega prosty, dwa kwadraty garaż (dwustan.) i część mieszkaln, dach dwuspadowy, dwie jaskółki ale tylko jedna z baklonem, druga tylko z drzwiami i barierką, bez wykuszy itp. a tu takie ceny..... Jak Panowie zaśpiewali jeden 72 drugi 68 to mi ręce opadły. Czekam jeszcze na wycenę od murarza, który ma swoją ekipę i nie ukrywam, że liczę na niego. A co Wy myślicie o tych cenach? Jak powinna się kształtować za robociznę za takie wielkości domek? aha i dodam jeszcze, że dom nie jest podpiwniczony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krakus73 16.08.2015 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2015 witaj krakus, dziękuję za przesłaną listę, sporo tego ale będę ją przeglądać. Jesteśmy na etapie szukania wykonawców i przyznam, że nie jest to łatwe. Dostaliśmy już 3 oferty od różnych firm ale muszę powiedzieć, że te ceny to jakaś masakra... Wydaje mi się że cena za dom z pow. użytk. 136m, i całkowitą 200 w granicach 70 tyś to zdecydowanie drogo. Dom jest mega prosty, dwa kwadraty garaż (dwustan.) i część mieszkaln, dach dwuspadowy, dwie jaskółki ale tylko jedna z baklonem, druga tylko z drzwiami i barierką, bez wykuszy itp. a tu takie ceny..... Jak Panowie zaśpiewali jeden 72 drugi 68 to mi ręce opadły. Czekam jeszcze na wycenę od murarza, który ma swoją ekipę i nie ukrywam, że liczę na niego. A co Wy myślicie o tych cenach? Jak powinna się kształtować za robociznę za takie wielkości domek? Ale te kwoty to za co?? Za jaki stan?? Bo to dość istotna informacja, jeśli to SSO to zdecydowanie za dużo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polaneczka 16.08.2015 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2015 Ale te kwoty to za co?? Za jaki stan?? Bo to dość istotna informacja, jeśli to SSO to zdecydowanie za dużo... cześć krakus, to są kwoty za SS - sama robocizn, że zacytuję jedną ofertę: "W stanie surowym wliczone są Kompletne fundamenty Izolację fundamentów przeciwwilgociową i termiczną ściany nośne parteru,poddasza kompletne strop wszystkie ścianki działowe murowane Wieńce pod dach Kompletną konstrukcje dachową Wymurowanie kominów systemowych Położenie foli paro przepuszczalnej Łaty,kontr łaty Pokrycie dachu Zamontowanie wszystkich obróbek blacharskich Montaż rynien i spustów Doradztwo w sprawach budowy Koordynowanie transportów" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts