Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

AGA'CKA Dzialke mam w okolicach Rabki. Troche daleko od Krakowa

ale mysle ze w najblizszych latach dorobia druga nitke .Tez zaczne budowe bedac ok. 8000 km od miejsca budowy. Mam tam wspanialych przyjaciol z ktorymi pracowalem w stanach 5 i wiecej lat i wiem ze pomoga mi w miare swoich mozliwosci.Pozdrawiam.

• Odpowiedzi 30,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Majka

3527

• Agacka1719499039

2723

• pitbull

2291

• zbyszekP

1611

Najaktywniejsi w wątku

Coby mnie mole nie zjadly, uczknęlam troszkę czasu z zajęć

domowych na zajrzenie do Was. :smile:

Podbudowala mnie odpowiedź Jaro i szpiega z innego "kraju",

ponieważ my również nie mamy drogi dojazdowej :grin: Tylko jest nas

kilka rodzin, więc jakby nacisk na Gminę większy będzie. :razz:

Aga, ja płacę 10 zł miesięcznie za stały dostęp do internetu,

stąd najczęściej nadaję z domu.

Z pracy rzadziej, roboty huk :evil:

Tak, tylko suczkę kup sobie, przylepka, pilnuje się domu, ogrodu nie zniszczy :lol:

Hej, sympatyczny polonusie, wracamy na stare śmieci? :smile:

Czy też zapobiegliwi jesteśmy? E, Rabka nie jest tak daleko,

takie odległości nie są Ci obce, prawda?

Aga chwali sie :smile: swoimi 200 km do przyszłej budowy, ja nie wspomnę o swoich, hehehe, ale Ty pobiłeś wszystkich.

Jak ten dom wybudujesz?

Cieplutko pozdrawiam

Gajka .Bywalem od czasu do czasu . Ostatnio cztery lata temu.Juz najwyzszy czas aby zaszyc sie gdzie diabel mowi..... dzien dobry

i sadzic drzewka no imoze jeszcze cos zrobic.Moi najblizsi wspolpracownicy wyjechali wiec nic mnie tu nie trzyma mnawet w bridgea nie ma z kim pograc.Nawet prywatna malzonka wyrazila zgode.Zatem zaczne budowe w kwietniu tak mysle ok. 15 bede budowal metoda szkieletowa a jakze by inaczej . Mam podwojny pelen komplet narzedzi , dobrych dwoch pomocnikow i powinienem sie zmiescic w 5 miesiacach .Trzasne drzwiami i bede szukal pajakow bo ich nie lubie. Problem jest tylko z drzewem na konstrukcje. Caly czas nad tym pracuje ale idzie ciezko.

Gajka gdzie tak tanio dają stałe łącza daj jakis namiar może maja delegaturę w Opolu.A jak juz sobie zorganizuję,stoczę z dzieciakami bój o komputer i tez popiszemy popołudniami.Jak wygram!!!

Rich jest jakiś tani i obrotny tartak w Pcimiu to od nas niedaleko jak Ci zalezy to skombinuję ich namiary.Pozdrowionka Aga

Oczywiście, że się cykam.

Ale na wiosnę pójdą dopiero tynki, wylewki i chcę, by to wszystko przeschło.

A kwatery niektórych okien to chyba wyjmiemy na ten mokry czas.

A na zimę chciałam już mieć stan zamknięty.

Wiem, że najpierw powinnam zrobić tynki i wylewki, ale okna były już zamówione (czekaliśmy na nie 7 tygodni) a dachowcy guzdrali się z dachem, tynkarze zapieprzyli termin i zdecydowaliśmy się przenieść wszytko na wiosnę. A okna przyszły terminowo.

[ Ta wiadomość była edytowana przez: Zielona dnia 2002-10-29 13:45 ]

Co to znaczy, że nie w tej kolejności?

Ty robisz okna, a nastepnie tynki, dobrze zrozumiałam?

To nie tak powinno byc? Mój Gajus twierdzi, że taka kolejność

własnie obowiązuje w kolejnych etapach budowania.

Aga, no nie wiem, czy tak łatwo odgonisz dzieciaki od kompa,

z chwilą zakupienia tego sprzętu do domu.

Ha, ja to chyba pół roku czekałam w kolejce :grin:

Łącze internetowe, żadna tajemnica, załozylismy sobie w bloku

sieć po prostu. Mamy dwóch "zwariowanych" na punkcie informatyki

sąsiadów i to oni namówili nas wszystkich na taki tani dostep.

Działa to już ponad 3 lata.

Buziaki cieplutkie wszystkim. Sympatyczny polonusie zaglądaj

do nas i namów jeszcze innych do budowania w kraju ojców.

Gajka.

"Obowiązuje" - to bardzo względne słowo. Jedni robią tak, drudzy odwrotnie i każdy broni swojego.

My chcieliśmy zrobić najpierw tynki i wylewki, bo okna mamy drewniane i nie chcieliśmy by piły wilgoć. Oczywiście na wszystko jest rada.

Teraz je musimy odpowiednio zabezpieczyć a domek musi być podczas tynkowania, wylewkowania stale wietrzony i mam nadzieję, że nie wypatrzą się.

Zielona: u mnie okna były dopiero po tynkach i wylewkach, ale i tak się wypatrzyły. Inna sprawa, że goście od okien, jeszcze przy zamówieniu lojalnie o tym uprzedzali: że okna drewniane wymagają trzykrotnej regulacji: przy montażu, po wykończeniówce (tynki,gipsy, farby) i po pierwszym sezonie grzewczym. Czeka mnie właśnie druga regulacja - najgorzej jest z drzwiami balkonowymi.

Hej Stachu, nie mogę Ci pomóc, bo nie znam tego Feliksa,

mam znajomego, ktory zwie się własnie Feliks, ale jest tak szpetny, że pewnie nie chciałbyś takiego domku. :mad: :lol:

Zielona i Jaro, co to znaczy "wypatrzyły" ? Pytam poważnie.

Wypaczyły, to wiem co to zacz, ale Waszego okreslenia nie znam.

Zielona, masz rację, co do zwrotu "obowiązuje" :smile:

Dlatego napisałam "mój Gajus" tak twierdzi,tj. mąż poslubiony mi na dobre i na złe. Ani myslę spierać się z nim w tych sprawach.

Ja wiem, że są dwie szkoły tej jazdy. Jak widzę z Waszych opowieści kazda ma jakies plusy i minusy.

Pozdrawiam.