Martula 05.11.2002 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2002 Do Stacha.Niestety nie buduję "Feliksa", ale zobaczyłam ten projekt i bardzo mi się podoba.Ja buduję "Krzemyka" też z Archetonu.Trochę mniejszy niż Twój, ale myślę,że jest sympatyczny.Najważniejsze,że układ i funkcja całości bardzo mi odpowiada.Dobry projekt, to połowa sukcesu!A gdzie ty budujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 05.11.2002 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2002 Kochani krakowiczanie mam problemPotrzebuje zrobic kosztorys mojego domku-potrzeba do kredytu-ale ceny jakie sobie śpiewja sa dla mnie zabójczePowiedzcie czy robiliscie kosztorysy i za ile?Mój domek to jakieś 200 m2 parter z poddaszem użytkowymPozdrawiam Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 05.11.2002 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2002 Ja dostałem kosztorys ślepy w cenie projektu. Potencjalnych wykonawców prosiłem potem o wypełnienie odpowiednich rubryk. Oprócz tego każdy wykonawca przygotowywał kosztorys ofertowy - bez dodatkowej opłaty. Proponowano mi też weryfikację kosztorysu wykonawcy - przez rzeczoznawcę: dla stanu surowego dom 150m2 miało to kosztować 500 PLN. Nie skorzystałem i nie żałuję. Dobra umowa i ustalona cena w kosztorysie ofertowym to podstawa. Oczywiście dobry wykonawca - też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 05.11.2002 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2002 Andrzej ja się będę musiała starać o kredyt więc potrzebuję szczerze mówiać nie wiem jaki kosztorys, ale w projekcie go nie dostałam więc muszę znaleźdź kogoś kto mi zrobi taki kosztorysJesli macie jakies namiary to będę zobowiazana Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 05.11.2002 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2002 Chcesz budować:1. sama2. z ekipami i samodzielnym zaopatrzeniem3. z firmą Dla wariantu nr 3 - bierzesz namiary kilku wykonawców, dajesz im projekt i prosisz o sporządzenie kosztorysu etapowego. Jeśli powiesz, że chcesz z nimi budować cały dom lub przynajmniej duży etap (np. stan surowy)to powinni to zrobic gratis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 05.11.2002 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2002 Agacka wysyłam Ci coś na maila. Napisz czy doszło.Ja brałam kredyt w BZ WBK i takie coś wystarczyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 05.11.2002 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2002 Jeszcze się nie zdecydowałam ale chyba skorzystamy z jakiejś ekipy tylko jeszcze nie wybrałam jakiej.Rozmawiałam z jedna ale oni wzbraniaja się od kosztorysu odsyłając mnie do kosztorysanta więc sama juz nie wiem co robic? Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 05.11.2002 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2002 W jakim banku zamierzasz brać. Bo czasami dają formularz do wypełnienia przez kosztorysanta?Mam też taki w excel'u z podziałem na transze.Chcesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 05.11.2002 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2002 Agacka - wysłałem Ci namiary na priva. Daj znać, czy doszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gajka 05.11.2002 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2002 Aga, to czemu kupiłaś projekt domu bez kosztorysu Rok temu zleciliśmy wykonanie kosztorysu stanu surowego otwartego architektowi, który zaprojektował nasz dom. Zapłacilismy raptem 300 zł. Może to Ci cos podpowie, pomoże. Buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 05.11.2002 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2002 Bardzo dziękuje wszystkie wiadomosci otrzymalam i na pewno bedę z nich korzystać.Andrzej czy ta ekipa jest z okolic Krakowa? Bo chyba będę musiała sie z nimi zobaczyć jakoś osobiście.Pozdrawiam Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 05.11.2002 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2002 Tak firma jest z Krakowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 06.11.2002 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2002 Rich Sorry za tak długi czas oczekiwania, ale w końcu udało mi sie przesłać ci na priva namiary na tą obiecana ekipę.Wszelką prasę o ogródkach zbieram namiętnie więc będę zobowiązana dozgonnie.Nie dostałam od Ciebie nic na priva wiec nie znam namiarówPozdrawiam Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gajka 06.11.2002 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2002 Witam wszystkich cieplutko Aga, a jakiej wielkości bedzie ten Twój ogród? Zbieraj informacje, potem sie do Ciebie zgłoszę Wielkiej odległosci nie bedzie między nami, w przyszłości Buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rich 06.11.2002 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2002 AGA'CKA wyslalem Tobie wszystkie namiary na priva .Pozdrawiam Rich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszekP 06.11.2002 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2002 Gajka, cieplutkie powitania są ze wszech miar wskazane biorąc pod uwagę temperaturę za oknem. Na szczęście obsypują nam już fundamenty i będzie mażna zapaść w zimowy sen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gajka 06.11.2002 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2002 Wow, to moje gratulacje, Zbyszek Podstawa domu juz jest. Ja, jak małe dziecko cieszyłam sie dumnie krocząc po skonczonych fundamentach, ilez to radości, prawda? Na wiosnę dalszy etap? U nas tak. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszekP 06.11.2002 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2002 Tak, jak tylko na wiosnę przywieje cieplejszy wiaterek ruszamy dalej. I nas również właśnie "dopadło" bardzo miłe uczucie, że możemy już chodzić po własnym "domu". Mamy też nadzieję, że "po" zostanie w niedługim czasie zamienione na "we". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 07.11.2002 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2002 Gajka Pozdrowionka mój ogród jest malutki jakieś 44 ary:smile::smile: Mam co kopać nie? Doświadczenia moje są Twoje jak tylko będziesz potrzebowała.Na grila już Cię zapraszam choć niestety pewnie się to jeszcze odwlecze troszkę w czasie. Ale nic to cierpliwi ponoć kamienie rozgotują. Rich Ja ciągle nie mam od Ciebie nic na privie choć od innych wiadomości dochodzą. Spróbuj może na moje nowe logowanie teraz jestem Agacka bez apostrofu bo tamto coś szwankowało Pozdrawiam Was wszystkich równie bardzo goraco. Wsadźcie nosy w czapeczki to może Wam mniej zmarzną Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 07.11.2002 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2002 Rich juz odnalazłam wiadomość od Ciebie Jeszcze raz ogromne dziękiPozdrawiam Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts