Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Do Stacha.Niestety nie buduję "Feliksa", ale zobaczyłam ten projekt i bardzo mi się podoba.Ja buduję "Krzemyka" też z Archetonu.Trochę mniejszy niż Twój, ale myślę,że jest sympatyczny.Najważniejsze,że układ i funkcja całości bardzo mi odpowiada.Dobry projekt, to połowa sukcesu!A gdzie ty budujesz?

• Odpowiedzi 30,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Majka

3527

• Agacka1719499039

2723

• pitbull

2291

• zbyszekP

1611

Najaktywniejsi w wątku

Ja dostałem kosztorys ślepy w cenie projektu. Potencjalnych wykonawców prosiłem potem o wypełnienie odpowiednich rubryk. Oprócz tego każdy wykonawca przygotowywał kosztorys ofertowy - bez dodatkowej opłaty. Proponowano mi też weryfikację kosztorysu wykonawcy - przez rzeczoznawcę: dla stanu surowego dom 150m2 miało to kosztować 500 PLN. Nie skorzystałem i nie żałuję. Dobra umowa i ustalona cena w kosztorysie ofertowym to podstawa. Oczywiście dobry wykonawca - też.

Chcesz budować:

1. sama

2. z ekipami i samodzielnym zaopatrzeniem

3. z firmą

Dla wariantu nr 3 - bierzesz namiary kilku wykonawców, dajesz im projekt i prosisz o sporządzenie kosztorysu etapowego. Jeśli powiesz, że chcesz z nimi budować cały dom lub przynajmniej duży etap (np. stan surowy)to powinni to zrobic gratis.

Rich

Sorry za tak długi czas oczekiwania, ale w końcu udało mi sie przesłać ci na priva namiary na tą obiecana ekipę.

Wszelką prasę o ogródkach zbieram namiętnie więc będę zobowiązana dozgonnie.Nie dostałam od Ciebie nic na priva wiec nie znam namiarów

Pozdrawiam Aga

Gajka

Pozdrowionka mój ogród jest malutki jakieś 44 ary:smile::smile::smile: Mam co kopać nie? Doświadczenia moje są Twoje jak tylko będziesz potrzebowała.Na grila już Cię zapraszam choć niestety pewnie się to jeszcze odwlecze troszkę w czasie. Ale nic to cierpliwi ponoć kamienie rozgotują.

Rich

Ja ciągle nie mam od Ciebie nic na privie choć od innych wiadomości dochodzą. Spróbuj może na moje nowe logowanie teraz jestem Agacka bez apostrofu bo tamto coś szwankowało

Pozdrawiam Was wszystkich równie bardzo goraco. Wsadźcie nosy w czapeczki to może Wam mniej zmarzną Aga