henzach 07.11.2002 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2002 Tak ,tak chodzenie w obrysie fundamentów to jest to, poczułam się prawie tak jakby dom był gotowy i wiecie co zaczęłam myśleć o ogrodzie głównie o drzewkach owocowych co to będzie za przyjemność wyjsć do ogrodu i zerwać świeże owoce,co o tym sądzicie mniam ,mniam,no nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gajka 07.11.2002 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2002 Jak pawica chodziłam po swym salonie, hehehe, chociaż piasek pod nogami przyjemnie trzeszczał. Ja juz stól ustawiałam Jasne, drzewka (3-5) owocowe planuję z uwagi na piękne kwiaty wiosną, chociazby ze względu na to nie zrezygnuje z tego pomysłu. Jeść jabłuszka tez lubię. Lecz prawdziwy sad to może mieć ktos taki jak Aga matko boska co za ary! Niczym Baska z Nocy i Dni Pieczone kiełbaski będą na bank; raz w Myslenicach raz w Niepołomicach, kto jeszcze??? Aga, kosztorysanta znalazlas? Buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henzach 07.11.2002 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2002 Zapraszam do Jeziorzan na świeże owoce jak urosną ,a tymczsem mogą być kiełbaski i ewentualnie orzechy bo takowe owocujące drzewo na naszych o,24 hektarach posiadamy.No to kiedy pierwsze spotkanie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 07.11.2002 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2002 O qrczę, jakie macie fajne duże działki. Ja mam 8 arów.14 by mnie zadowalało ale 24 ha? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
helism 07.11.2002 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2002 Tez fajnie wspominam etap urządzania w myślach domu, kiedy to w naturze widoczny był zarys wyłaniających się z ziemi fundamentów (to było wiosną). Ale teraz już nie jest tak fajnie: brak siły, kasy i czasu. Zeszłam do bardziej przyziemnych rzeczy, takich jak kupno pieca, bojlera, skąd skombinować na to kasę itp. Mówi się, że wykończeniówka jest najdroższa, ale problem tkwi chyba w tym, że dużo już jest, chciałoby się jak najszybciej na swoje, a tu budowa pochłoniła już większość oszczędności ... Podnieście mnie trochę na duchu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 07.11.2002 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2002 HenzachNajpierw powiedz ile osób sie zmiesci na Twojej działce na tym grilowaniu ja się zapisuję bardzo chetnie!!!!!!co to za dziwny opis przy twoim loginie?Pozdrowienia Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rich 07.11.2002 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2002 AGACKA dzieki za priva .Chetnie skorzystamy z Twoich doswiadczen ogrodniczych tymbardziej ze dziaki mamy prawie takie same 42 ary tez musze jakos zagospodarowac.Na grilla tez sie przylacze z przyjemnoscia .Uklony Rich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gajka 07.11.2002 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2002 No patrzcie państwo, sami obszarnicy Henzach 24 ary? Nic sie nie martw Zielona, ja tez mam tylko (aż?) 10 ar, na więcej pieniążków brakowało, a tu słyszę, że jeszcze trzeba zamurować troche bilonu Grilowanie, raz tu, a raz tam byłyby miłym przerywnikiem w pracach budowlanych. Na wiosnę moglibysmy pierwsze spotkanie zwołać. Helsim głowa do góry, pisz się na kiełbaski coby humorek poprawić sobie i nam. Buziaki, zauwazyliście, że pada snieg? Ps. Nie poprawiam błędu tylko powinnam napisać Helism <font size=-1>[ Ta wiadomość była edytowana przez: Gajka dnia 2002-11-07 17:17 ]</font> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszekP 07.11.2002 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2002 No to może i my byśmy się na te kiełbaski załapali? Jak w zeszłym roku kupiliśmy 14 arów to "spiewało" nam w głowie "w stepie szerokim, którego okiem...", itd. Postawiliśmy blaszak, powstały fundamenty i działka zrobiła sie jakby mniejsza. Zastanawiamy się czy jeszcze z paru arów nie dokupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gajka 07.11.2002 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2002 Zbyszek, uroczyście pasuję Cię/Was na uczestnika spotkań grilowych. Sprzeciwu nie było, więc Witaj w klubie kiełbaskowym. :smile: :smile: Ot apetyt rosnie w miarę jedzenia, skąd ja to znam Obok nas jest jeszcze wolna działka, ponad 8 ar, tęsknym okiem na nią spoglądam, lecz to utopia na dziś. Marzenie zamknięte w klatce zwanej "brak pieniedzy" Co tam, nie zaprzątam sobie juz tym głowy, bardzo, ale to bardzo cieszy mnie ten kawałek ziemi, który mamy i wszystkich kielbaskowych zmieszczę napewno Buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszekP 07.11.2002 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2002 Dziękuję za pasowanie: "Ku chwale ojczyzny...." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rich 08.11.2002 05:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2002 Krakusy nie dajcie sie zimie . Troche za wczesnie . Widze tutaj ze niezle daje . Ale bedzie lepiej . A u mnie zaczal sie " Indian Summer" 16 stopni i tzw. akwarium czyli nie ma chmurek .Za dwa tygodnie ,moze troche dluzej dojdzie do Was.Trzymajcie sie cieplutko.Rich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henzach 08.11.2002 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2002 Zielona obszarnikami to nie jesteśmy ,trochę żle to napisałam oczywiście mamy jak zauważyła Gajka 24 ary,ale myślę,że wszyscy smakosze kiełbasek i nie tylko się zmieszczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 08.11.2002 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2002 Kochani !Ale fajnie jest nas coraz wiecej do tych wyżerek.To niech juz topnieją lody tej zimy i do boju.Ale bedą długie nocne rozmowy o budowaniu.Gajka jeszcze nie mam kosztorysu ale jestem na dobrej drodze i obiecuję informować Was na bierząco o postepach mojej choroby budowlanej.Rich jeszcze nie zamarzliźmy i tak łatwo sie nie poddajemy.Duch tworzenia nas grzeje!Zielona czy możesz odejść od tych Twoich okien na chwilkę i do nas coś napisać?Pozdrawiam goraco AgaPsPitbull cos nie słychać Twojego szczekania chyba nie udałeś sie na zimowy odpoczynek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 08.11.2002 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2002 Hau, hau, hau ...... zzzzzzzz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 08.11.2002 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2002 Agacka. Zapadam w sen zimowy.Ale w piątek, przed longweekendem mam zapał do pracy, właśnie się zastanawiam czy mi się opłada przezimować drewno na grilla, do kominka na działce (rozkradną?) czy palić nim w starym domu w piecu.Hmm, wot dylematy ... [ Ta wiadomość była edytowana przez: Zielona dnia 2002-11-08 12:07 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 08.11.2002 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2002 To zależy jakie masz towarzystwo wokól i jak możesz to dzrewo zabezpieczyć? Pitbul aleś się rozszczekał aż nie wiem kiedy skończysz!) Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 08.11.2002 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2002 Pal, nie oszczedzaj, jeszcze duzo bedziesz miala odpadow. Nastroj wesolego podniecenia przed weekendem mnie sie rowienez udzielil czego dowodem jest radosny szczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 08.11.2002 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2002 Sąsiedzi są spoko, ale zdarzają się łaziki, które zabierają z budowy to co akurat jest im potrzebne. W ubiegłym roku wycinaliśmy stare drzewa owocowe. Zostawiliśmy dużo drewna na działce i po zimie nie było po nich śladu .Pitbull ma rację. Palić - nie osczędzać.Chyba zrobię tak. Drzewo ze stempli (iglaste) i ściny dech wezmę do spalenia do starego domu a drzewo liściaste (przyda się do palenia w kominku) złożę w blaszaku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gajka 08.11.2002 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2002 Wpadłam zaziajana, by Wam donieść nowinę, nie jestem juz "sympatykiem", teraz rozmawia z Wami Forumowicz-Gajka Milutkie, prawda? Qrcze, skąd tyle sniegu o tej porze roku? Jakos tak szybko, pewnie wiosna bedzie wczesna, co???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts