Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 30,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Majka

3527

• Agacka1719499039

2723

• pitbull

2291

• zbyszekP

1611

Najaktywniejsi w wątku

Jak pawica chodziłam po swym salonie, hehehe, chociaż piasek pod nogami przyjemnie trzeszczał. Ja juz stól ustawiałam :lol:

Jasne, drzewka (3-5) owocowe planuję z uwagi na piękne kwiaty

wiosną, chociazby ze względu na to nie zrezygnuje z tego pomysłu.

Jeść jabłuszka tez lubię.

Lecz prawdziwy sad to może mieć ktos taki jak Aga :smile: matko boska

co za ary! Niczym Baska z Nocy i Dni :razz:

Pieczone kiełbaski będą na bank; raz w Myslenicach raz w Niepołomicach, kto jeszcze??? :smile:

Aga, kosztorysanta znalazlas?

Buziaki

Tez fajnie wspominam etap urządzania w myślach domu, kiedy to w naturze widoczny był zarys wyłaniających się z ziemi fundamentów (to było wiosną). Ale teraz już nie jest tak fajnie: brak siły, kasy i czasu. Zeszłam do bardziej przyziemnych rzeczy, takich jak kupno pieca, bojlera, skąd skombinować na to kasę itp.

Mówi się, że wykończeniówka jest najdroższa, ale problem tkwi chyba w tym, że dużo już jest, chciałoby się jak najszybciej na swoje, a tu budowa pochłoniła już większość oszczędności ...

Podnieście mnie trochę na duchu :sad:

No patrzcie państwo, sami obszarnicy :smile: Henzach 24 ary?

Nic sie nie martw Zielona, ja tez mam tylko (aż?) 10 ar, na więcej pieniążków brakowało, a tu słyszę, że jeszcze trzeba

zamurować troche bilonu :razz:

Grilowanie, raz tu, a raz tam byłyby miłym przerywnikiem

w pracach budowlanych. Na wiosnę moglibysmy pierwsze spotkanie

zwołać. Helsim głowa do góry, pisz się na kiełbaski coby humorek poprawić sobie i nam.

Buziaki, zauwazyliście, że pada snieg?

Ps. Nie poprawiam błędu :eek:

tylko powinnam napisać Helism :smile:

<font size=-1>[ Ta wiadomość była edytowana przez: Gajka dnia 2002-11-07 17:17 ]</font>

No to może i my byśmy się na te kiełbaski załapali? Jak w zeszłym roku kupiliśmy 14 arów to "spiewało" nam w głowie "w stepie szerokim, którego okiem...", itd. Postawiliśmy blaszak, powstały fundamenty i działka zrobiła sie jakby mniejsza. Zastanawiamy się czy jeszcze z paru arów nie dokupić.

Zbyszek, uroczyście pasuję Cię/Was na uczestnika spotkań

grilowych. Sprzeciwu nie było, więc Witaj w klubie kiełbaskowym.

:smile: :smile: :smile: :smile:

Ot apetyt rosnie w miarę jedzenia, skąd ja to znam :razz:

Obok nas jest jeszcze wolna działka, ponad 8 ar, tęsknym okiem na nią spoglądam, lecz to utopia na dziś. Marzenie zamknięte

w klatce zwanej "brak pieniedzy" :evil:

Co tam, nie zaprzątam sobie juz tym głowy, bardzo, ale to bardzo

cieszy mnie ten kawałek ziemi, który mamy i wszystkich kielbaskowych zmieszczę napewno :lol:

Buziaki

Kochani !

Ale fajnie jest nas coraz wiecej do tych wyżerek.To niech juz topnieją lody tej zimy i do boju.Ale bedą długie nocne rozmowy o budowaniu.Gajka jeszcze nie mam kosztorysu ale jestem na dobrej drodze i obiecuję informować Was na bierząco o postepach mojej choroby budowlanej.Rich jeszcze nie zamarzliźmy i tak łatwo sie nie poddajemy.Duch tworzenia nas grzeje!

Zielona czy możesz odejść od tych Twoich okien na chwilkę i do nas coś napisać?

Pozdrawiam goraco Aga

Ps

Pitbull cos nie słychać Twojego szczekania chyba nie udałeś sie na zimowy odpoczynek?

Agacka. Zapadam w sen zimowy.

Ale w piątek, przed longweekendem mam zapał do pracy, właśnie się zastanawiam czy mi się opłada przezimować drewno na grilla, do kominka na działce (rozkradną?) czy palić nim w starym domu w piecu.

Hmm, wot dylematy ...

[ Ta wiadomość była edytowana przez: Zielona dnia 2002-11-08 12:07 ]

Sąsiedzi są spoko, ale zdarzają się łaziki, które zabierają z budowy to co akurat jest im potrzebne. W ubiegłym roku wycinaliśmy stare drzewa owocowe. Zostawiliśmy dużo drewna na działce i po zimie nie było po nich śladu .

Pitbull ma rację. Palić - nie osczędzać.

Chyba zrobię tak. Drzewo ze stempli (iglaste) i ściny dech wezmę do spalenia do starego domu a drzewo liściaste (przyda się do palenia w kominku) złożę w blaszaku.