pitbull 08.11.2002 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2002 Taa ... wczesna wiosana tej zimy - a koszty ogrzewanie leca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 08.11.2002 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2002 Gdzie macie ten śnieg?U mnie pucha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 08.11.2002 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2002 U mnie tez śniegu 0 a szkoda bo może by jakieś nartki? Oczywiście pozwalam sobie na ten luksus bo jeszcze nie buduję czynnieCałuski Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gajka 08.11.2002 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2002 Ha,ha, od 3 dni jestem w lubelskim, bialutko wokól od wczoraj Buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 08.11.2002 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2002 Agacka. A masz już projekt domu , jeżeli tak to daj jakiś link.Pooglądamy.Kiedy zaczynasz? Na wiosnę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 08.11.2002 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2002 Bardzo chętnie bym Wam posłała ale nie mam linka bo robił mi projekt znajomy.Juz jest skończony tylko teraz czekam aż z mojej działki zrobi się budowlana i ruszę z załatwianiem wszystkich pozwoleń a po ich otrzymaniu mój domek zostanie wrysowany w działkę i wreszcie będę mogła wkopać łopatę. A póki co musiałam wykarczować 22 ary z brzózek bo dochodziły do krytycznego wieku 5 lat.Ale obiecuję że przywiozę projekt na tego juz umówionego grila.Pozdrawiam Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 08.11.2002 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2002 Wykarczowałaś, nic nie ocalało? Tak by mi się przydały takie wyrośnięte brzózki. Ale pech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 08.11.2002 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2002 Potrzebuję z 10 szt. takich brzózek. !!!!A jak im minie 5 lat to nie wolno scinać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 08.11.2002 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2002 Majka! Zielona!Nie czytacie uważnie przeciez napisałam że posiadam 44 ary działki a zgadnijcie co jest na drugich 22 arach?Tak wiec zapraszam na brzózki!!!!!!A na drzewa po 5 latach trzeba mieć pozwolenie na wycięcie!!!!!!Sama zamierzam obsadzić sobie jeden bok działki 70 metrów brzozami a miedzy nie piękne sosenki co wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henzach 09.11.2002 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2002 Agacka myślę ,że będzie fajny taki szpalerek,też chciałabym taki wzdłuż jednej granicy może zasłoniłby szpetny widok ,ale pechowo wzdłuż całej akurat tej granicy biegnie rura gazowa i chyba nie można w pobliżu sadzić drzew ,może wiecie w jakiej odległości od linii gazowej można sadzić drzewka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 09.11.2002 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2002 Alanta okesla odleglosci korzeni i gatunkow drzew od budynkow (ze wzgledu na korzenie) - poszukaj. Brzozki i swierki sam miod, ale w szpalerze - tandeta. osobiscie wole zagajnik i lasek. AHA polecam po grzybobraniu wyrzucanie wlasnie w lasku swoim grzybni. Nie ma to jak grzyb z wlasnego lasu - a juz jaki sa piekne muchomory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 09.11.2002 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2002 Pitbul!Ja Ci dam tandetę.Nie tandeta tylko okiełznane ary zagajnika brzózek i wreszcie bedzie można przejść Ty wiesz jak teraz trudno sie poruszac po moich włościach.One sa niesamowicie ekspansywne.Nie upilnujesz tego swojego zagajniczka i będziesz miał dżunglę.Wtedy zobaczymy jak sobie pozbierasz grzybki-szczególnie te muchomorki i żwirki.Pozdrowionka Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 09.11.2002 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2002 Przeciez niektore drzewa w miare rozrostu wycina sie.Prywatny lasek czy zagajniki bardzo mi sie podoba. Zwroc uwage ze tam gdzie sa drzewa rak trawa jest niska - wniosek nie trzeba kosic (lub kosic rzadziej). Skosilasz kiedyz za jednym razem 40 a obsadzonych iglakami?.Drzewka powinny byc wykorzystane do kompozycji tworzenia wnetrz i subwnetrz. Zagajnik jest jedna z takich bajek. Polecam projekty ogrodow romantycznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 09.11.2002 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2002 No dobra romantyku!Ja jednak pozostanę przy swojej koncepcji ogrodu a romantyzm zabieram z sobą do domu-mam taki prywatny od paru lat.Jestem zwolennikiem ogrodów uporządkowanych gdzie każdy krzaczek ma swoje miejsce a busz jest niemile widziany.Pozdrowionka i miłego Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henzach 09.11.2002 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2002 Pitbull dzięki .No,no Agacka zaimponowałś mi swoją wiedza o roślinkach,chyba poprosze Cię o korepetycje gdy będę urzadzać ogród na razie mam tylko jego ogólną koncepcję . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gajka 11.11.2002 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2002 Witam Koniec leniuchowania, jutro do pracy, zarabiać na te nasze domy; wysnione, wymarzone Ja też zauważyłam, ża nasza Aga jest znawczynią roslin, i chwała Jej za to, że nie skąpi swej wiedzy innym :smile: Pozdrawiam serdecznie wszystkich, naprawdę wszystkich. Odzywajcie się. Rich, ogladasz może film dokumentalny "Chichago" i "Zielona karta"?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rich 12.11.2002 02:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2002 GAJKA . Niestety nie dane mi bylo. Mieszkam nad jeziorem jest to okolo 12km od polskiej dzielnicy od 15 lat.Nigdy specjalnie nie bylem zainteresowany aby szerzej poznac problemy tzw. polonijne.Powiem Ci wprost tutaj jest identyczny uklad jak w Polsce nie roznimy sie ani sposobem myslenia ani bycia jak Polacy w Polsce .Musisz pamietac iz 90 % tych ktorzy przyjezdzaja mieli w starym kraju znacznie gorzej niz tutaj.Stany sa wspanialym krajem dla ludzi mlodych chcacych cos osiagnac poprzez ciezka wlasna prace . Jest to tutaj poprostu latwiej. Trzeba tylko chciec. Jezyk -znajomosc to jest podstwa .Sa programy ktore pomaga skonczyc szkole obojetnie w jakim kierunku a pozniej to tylko praktyka. Bylem w tej dobrej sytuacji ze tutaj tez ktos mi pomogl jak startowalem. A ja pomoglem innym . Czesc jest w Polsce czesc pozostala tutaj ale wszyscy do dnia dzisiejszego sa moimi przyjaciolmi i to cieszy. Uklony niskie Rich . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 12.11.2002 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2002 Aga. Jeżeli to możliwe zarezerwuj dla mnie 10 szt. brzózek. Lepiej je sadzić jeszcze teraz czy na wiosnę? Pitbull. Mnie również podobają się takie brzózkowe zagajniki. Czy 10 szt. brzózek w rogu 8 arowej działki można już nazwać zagajnikiem? Ale szpalerki też są ładne. Wszystko zależy od układu działki, ogrodu itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 12.11.2002 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2002 Na wiosne.Jak Ci sie podobaja zagajniki to pomysl o obsadzeniu winla dzialki swwierkami lesnymi (jako tlo) a przed nimi zagajnik z brzozek. Biale pnie pieknie wygladaja na tle intensywnej zieleni. Dodatkow brzoza jonizuje ujemnie powietrze a sosna, swierk posiada fitoncydy czyli substance bakteriobojcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 12.11.2002 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2002 Dzięki za zaproszenie po drzewka. Z chęcią zgłosimy się, możemy wczesną wiosną? Wczoraj byliśmy na grandzie w lesie i przywieźlismy 7 brzózek i 1 świerczka /mamy 54 ary/. Miasto nasze właśnie wycina nam stare wierzby /30-letnie/, które rosły wzdłuż drogi gminnej. Nas nawet nie powiadomili, uznali, że rosną na ziemi miejskiej /rosną w granicy/. Powód wycinki - sąsiadce z naprzeciwka pylą na dywany, kombajnista nie mieści się z rozłożonym lemieszem /TP postawił słup przy samej drodze/, w związku z tym lepiej wyciąć drzewa niż przestawić słup. To są przwdziwe powody; na decyzji, którą pokazał mi gość od wycinki, jest bajdurzenie o zagrożeniu dla aut itp.Jest mi bardzo smutno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts