Zielona 15.11.2002 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2002 Moja wizja ogrodu (działka 8 a) to zaplanowany, artystyczny bałagan. Dom mam symetryczny, więc tą symetrię muszę złamać zielenią wokół. Mam bardzo ogólny plan. Nie znam się na roślinach, choć bardzo lubię sadzić i przesadzać, więc może wyjść z tego naprawdę dno, albo coś niepowtarzalnego. Chciałabym, by rośliny rosły w grupkach np. kilka jałowców płożących i obok jakiś odmieniec. Na razie na działce mam starego modrzewia (na szczęście w rogu działki , jako tło domu), dwa sumaki (podobno nazywają je perzem – bo tak szybko potrafią wokół siebie zgromadzić towarzystwo sumaków), grupkę jałowców i dwie wierzby japońskie Hakuki cośtam.Nie mogę teraz więcej sadzić, bo trzeba trochę podnieść teren (jakieś 20 cm wokół domu).A i marzy mi się trawnik (duży jak boisko do siatkówki) i kącik dla dzieci (piaskownica, huśtawka drewniana z drabinką)Może ktoś pomoże mi moją mglistą wizję zaplanować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 15.11.2002 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2002 W moim przenkonaniu alejki bukszpanowe bez klombow: zieleni niskiej plozacej i wysokiej nie zda egzaminu.Taki ogrod masz w Pieskowej Skale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alanta 15.11.2002 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2002 przeglądam sobie właśnie naszego lokalnego "szmatławca" i co widzę ? Amerykńskie pitbulle teriery są na pierwszym miejscu listy psów rasowych niebezpiecznych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 15.11.2002 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2002 Amore mio - dla kobiet "plci odmiennej" jestem szalenie niebezpieczny - przewyzaszam nawet krewniakow zza wielkiej wody. Przy mnie to szczeniaki ..... uau Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 15.11.2002 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2002 Pitbul!Ja nie napisałam że to będą łyse krzaczki też w takich nie gustuję! Będzie tam - miedzy: szałwia omszona, lawenda dla pięknego aromatu,jako jednostki róże pienne,surmia a na dokładke w środku altanka cała porośnięta pnączami! Ale sie rozmarzyłamAga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 15.11.2002 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2002 Drzewa zostały wycięte. Ocalała tylko lipa, ale zdążyli ją dosyć ogolocić z gałęzi. Mam nadzieje, że "puści" wzdłuż pnia. Karcze zostawili nie ruszone Z nich wyrośnie szybko gąszcz gałązek wierzbowych i mam nadzieje, że będzie odpowiednio pylił na dywany "życzliwej" sąsiadki. Acha, nasze drzewa musielismy odkupić od ekipy wycinającej /150zł/, bo albo je zabierali /tak mieli w umowie/, albo płacimy za wycinkę /1500zł/. Dlaczego? Uchwała zarządu miasta, o konieczności wycinki drzew. Błędne koło. W niedziele po sumie ruszamy w lasy głębokie, zdobywać materiał na zalesienie "pustyni". Trzymajta się ciepło Majka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgadzina 15.11.2002 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2002 Uuuuuuu, jak czytam moich przedmówców to mi się robi na przemian ciepło i zimno. Ile jeszcze mam do roboty z ogrodem.A problem taki sam jak u Zielonej: działka 8,3 ara, dom 9,5 x 15 m stoi dokładnie na środku. He he, a specjalnie go tak kazałem usytuować, żeby nie mieć za dużo trawy do koszenia z każdej strony. Chyba to był błąd. A może macie jakies pomysły jak to zagospodarować?Chyba rzeczywiście wskazany byłby wspólny grill z wymianą uwag i doświadczeń. Robimy jakiś termin na wiosnę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 16.11.2002 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2002 Możemy posiedzieć u nas przed kominkiem /będzie cieplej /. A swoje zdolności i chęci do tworzenia, można zawsze sprawdzić na naszym "poligonie". Zapraszam Majka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 16.11.2002 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2002 A kiedy planujecie spotkanie.Kroi mi się służbowy wyjazd do Krakowa tylko nie wiem jeszcze dokładnie kiedy koniec listopada czy początek grudnia / piątek, sobota/, czy przygarniecie forumowiczkę z innego regionu.pzdr.Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 16.11.2002 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2002 Kiedy spotkanie - nie wiem. Dopiero puścilam w eter zaproszenie. Ale jak będziesz jechała do Krakowa i zrezygnujesz z kawałka autostrady, bedziesz mnie miała po drodze. W weekendy jesteśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PAFKA 17.11.2002 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2002 Witam Wprowadziłem się miesiąc temu do mogilan.Czy ktoś jest w okolicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 18.11.2002 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2002 Majko w Krakowie będę 30.11. ale skazana na PKS i w związku z tym może być problem. No ale zobaczymy.jak się coś zmieni to dam znać.Pozdr. Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 18.11.2002 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2002 Witaj Pafka jesteśmy prawie sąsiadkami a raczej będziemy bo ja jestem jeszcze w lesie z budową! Ciesze się bo myślałam że juz nikt w naszej okolicy nie zamieszka! Ja docelowo zamieszkiwać bedę okolice Myślenic!Konkretnie Droginię Pozdrawiam i napisz coś więcej gdzie zamieszkałaś w domku czy jakos inaczej? Pozdrawiam Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monias 19.11.2002 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2002 Hej Zielona,Wysłałam Tobie wiadomosc na priv.Pozdrowienia dla wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gajka 19.11.2002 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2002 Qrcze, parę minut temu napisałam do Was i ......... nie ma Gdzie znikło? Kto wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 19.11.2002 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2002 Pewnie poszło się paśćMiłego popołudnia Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 19.11.2002 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2002 do Martuli - dzięki za opinię o Feliksie , twój też jest ładny powodzenia w realizacji.do wszystkich mam prośbę - może ktos mi poleci dobrą ekipę budowlaną - okolice Krakowa, mam fundamenty , wiosną 2003 chcę ruszyć z resztą aż po dach i wykończenie, powiedzcie jak można umieścić swój projekt na stronie muratora bo jeszcze do tego nie doszedłem, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gajka 19.11.2002 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2002 Północ czy południe Krakowa? O właśnie, mam nowy podział na północ i południe, ale wojny nie będzie! North: Majka (mieszka!), Krzych, Mirekg, Martula, Gacki, Henzach, Zbyszekp. South: Jaro, Andrzejp, Pitbull (mieszkają!), Zielona, Herne, Agacka, Rich, Pafka, Helism, no i ja Krakow: Kgadzina, Finiszant (mieszkają!), Monika150, Gedzia (umilkla!) No i jak? Pamietam dobrze? Czy też widać postepującą, starczą sklerozę? Pozdrawiam, milej nocy i do usłyszenia jutro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 20.11.2002 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2002 Parę dnia człowieka nie było i proszę - jakaś secesja się szykuje. Dobrze, że wypadło mi w jednej drużynie z Pitbullem - bo w wygryzaniu przeciwnika jest najlepszy . Szkoda, że przeciw Majce bo "gdzie diabeł nie może...". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 20.11.2002 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2002 No Gajka .. zaimponowałaś mi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts