Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Aga,

czwartkowe przedpołudnie spędzam z Wami :razz:

Zaraz biorę sie do intensywnej pracy, bo muszę wyjść punktualnie, nie jak zwykle. Gajus jedzie na parę dni słuzbowo,

więc jako dobra zona, chcę Go pożegnać :smile:

Całe szczęście, że dres jest dopuszczalny :lol: na nasze spotkanie. Tak mi się wydaje, że każdy coś tam przyniesie, jakąś

sałatkę czy coś w tym rodzaju, i będziemy mieli różnorodność w

pieszczeniu podniebienia :razz:

Do Majki tez pójdźmy na wiosnę, więcej bedzie miała czasu do

namysłu o prezencie, coby spotkanie równiez zrobic na łonie natury, a nie na salonach. Ot takie moje zdanie.

Ja mieszkając w bloku ciagle mam niedosyt powietrza, dlatego

tak lubię wszelkie party na dworze.

buźka

• Odpowiedzi 30,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Majka

3527

• Agacka1719499039

2723

• pitbull

2291

• zbyszekP

1611

Najaktywniejsi w wątku

No - "łono natury" jest u nas spore, faktycznie wiosną będzie wyglądało atrakcyjniej :razz: Wiecie jakie prezenty są najlepsze?

Podziw z lekko nutką zazdrości. Należy zauważać wszelkie dokonania gospodarzy, wydając okrzyki zachwytu, kompletnie nie zauważając licznych niedoróbek :razz:

W każdym razie, jak będziecie w okolicach Krzeszowic to zaglądnijcie do nas, dla zainteresowanych wyślę namiary na nasz dom na priva.

Zielona: dzięki za życzenia. Te andrzejki spędzę w pracy niestety...

Zaciekawiły mnie Twoje informacje o tynkach kdadziny. Ma tynki na zewnątrz ? Czy też intymnie zbadałaś sprawę tynków od wewnątrz ?

O co chodzi z tym żarełkiem - trzeba się gdzieś zapisać ? Myślałem że kol. Pitbull trzyma "szczęki na pulsie" a tu masz - jeden dzień bez Forum i już nic nie wiadomo ...

Majka,

cieszę się, że termin wiosenny przypadł Ci do gustu :smile:

Zapewniam, że "ochom i achom" nie będzie końca :razz:

Zielona, a skąd takie wieści, znasz kgadzinę bliżej?

Andrzeju, planujemy majówkę 2003r, byłoby miło, gdyby południe i północ,stawiło się w komplecie, a więc........decyzja należy do Ciebie :smile:

Ustalono:

stroje: luzowo-bluzowo, lokal: pod niebem na działce, reszta do dogadania się :lol:

Gajka.

Kgadzina sam się nie chciał podzielić ze światem tą wiadomością, to go wyręczyłam. A o tynkach wiem, bo się okazało, że codziennie do pracy jeżdżę obok jego domku.

Jak ktoś ma jakąś tajemnicę, może powierzyć ją mnie. Nikt się nie dowie, tylko grupa krakowska na forum muratora.

Mam nadzieję, że mnie wpisaliście na listę wiosenno-majowo-imprezowo-grillową.

Andrzej. Zewnętrzne, zewnętrzne ...

[ Ta wiadomość była edytowana przez: Zielona dnia 2002-11-22 09:19 ]

Witam :smile:

Cieszę się, że frekwencja będzie duża :smile:

Zielona, tos mnie rozsmieszyła z samego rana. Dobre! No jak mogłoby Ciebie zabraknąć na majówce? Zresztą nasz Pitbull dopilnuje, by całe stado stawiło się w komplecie :razz:

A dziś "bogu dzieki już piatek" wszyscy mamy pogodne nastroje?!

buźka

Zapisuje sie absolutnie .Andrzeje Wszystkiego Najlepszego .Niestety tu nie obchodzi sie imienin zatem nie ma okazji andrzejkowej, ale po przyjezdzie wszystko odbije po dwakroc.Gajka dzieki za przydzial poludniowy zawsze to cieplej.

Projekt mam , mam, mam .Tylko i to tylko chodzi.Pani Architekt go dopasowuje do polskich norm.Domek jest slodziutki przed a zobaczymy co bedzie po ale sie nie martwie gdyz i tak go bede sam budowal wiec bedzie tak jak jest.Czasami mi wlosy deba staja jak czytam wasze doswiadczenia z ekipami budowlanymi.Jak dobrze ze to chociaz mnie ominie.Czy ktos moglby mi wytlumaczyc taka sytuacje murarze /i nie tylko/ -rodacy ktorzy tu przyjezdzaja uwazani sa za znakomitych fachowcow,nie ma praktycznie problemow

a w Polsce odstawiaja knoty,tego nie potrafie zrozumiec.Pitbull moze ty cos na ten temat wywachales w terenie :D Czas wstawac a ja sie dopiero do podusi :D Trzymajcie sie.

Witam wszystkich,

przeczytalem wlasnie wasze opisy spraw budowlanych - jestem pod wrazeniem, a od dziennika budowy Zielonej nie moglem oderwac oczu. Patrze na to wszystko "z pewna doza niesmialosci" poniewaz ja z moja zoneczka jestesmy dopiero na etapie zakupu dzialki. W naszym przypadku poszukiwania byly dosc dlugie, ale wydaje sie ze niebawem zostana uwienczone sukcesem. Znalazlismy dzialke ktora wreszcie spelnia nasze oczekiwania (szczegolnie mojej wymagajacej zonki). Narazie przeprowadzam negocjacje z wlascicielem i jestem dobrej mysli. Jak to zapewne czesto bywa dzialka jest o wiele drozsza niz zakladalismy (jakies 50%) i to stanowi najwiekszy problem w obecnej sytuacji, niemniej jednak mysle ze najwazniejsze zeby sie podobala. Zaczynam powoli myslec o dalszych sprawach i troche mnie przerazaja problemy papierkowe - trzeba podciagnac media, jakies 60-70metrow, do dzialki prowadzi droga gminna, ktora obecnie jest paskiem trawy. Zaczynam wiec myslec o tych wszystkich projektach, problemach stwarzanaych przez urzednikow, lapowki itp. To bedzie niezle wyzwanie...

do nastepnego...

[ Ta wiadomość była edytowana przez: czenx dnia 2002-11-24 10:31 ]