Gajka 24.11.2002 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2002 Rich, miło, że będziesz z nami :smile: Murarze: skąd wiadomo, że to ci sami? Przypomniałes mi prawdziwą historię: znajoma (pare lat temu) wyjeżdżała kilkakrotnie na saksy, sprzątała domy/mieszkania. Znana fucha nam wszystkim. Natomiast jej dom tutaj zawsze przyprawiał nas o mdłości z brudu. Kiedys ktoś ją zapytał, jak to mozliwe, że znalazła pracę jako sprzątaczka Odparła, że urok zielonych był silniejszy od lenistwa Czenx, a gdzie ma być ta działka? Juz na starcie tak się martwisz? To co bedzie dalej? Nie wiem jak inni, ja nie dałam ani grosza łapowki, nie było potrzeba! Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 25.11.2002 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2002 Rich, Gajka ma racje (ekonomia przewaza). Sluchalem wczoraj epopeii rodakow za wielka woda (jakis mniserial) i tam polski robotnik stwierdzil: ze w Polsce to sie troche przy robocie opieprza a tu to sie zapieprza.Ale przyczyny naprawde sa rozne:1. Robotnicy nie maja co z soba zrobic - rozrywka staje si codzienne pojscie do pracy (codzienne normalne atrakcje sa za drogie a brak znajomosci jezyka je poglebia)2. Prace budowlane sa mniej skomplikowane technologicznie.3. Ci co chca pracowac i robia to dobrze zawsze szukaja lepszego zajecia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martula 25.11.2002 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2002 Czenx! Nie martw się na zapas.Ale dokładnie sprawdź, czy będziesz mógł przeprowadzić media.Po prywatnym terenie nie licz,że Cię przepuszczą, po gminnym musisz mieć zgodę gminy.Droga musi być min.5m szeroka, przez taką moja gmina pozwoliła tylko przepuścić prąd, na wodę nie wydali pozwolenia, gdyż teoretycznie nie wolno umieszczać mediów w "pasie drogwym".Musiałam kombinować : tam gdzie było 8 m szerokości drogi po pół roku dali pozwolenie, reszta wody po prywatnym terenie.Co do drogi będącej pasem łąki to same kłopoty - w razie deszczów całkowity brak dojazdu - glina i błoto.Na działce też to samo, można się utopić.Nie dałam nikomu z gminy żadnej łapówki i udało mi się wszystko załatwić bez problemów.Gmina pod tym względem - super.Teraz czekam na pozwolenie utwardzenia tej nieszczęsnej drogi.Ale warto było walczyć.Mam działkę w pięknym miejscu, blisko Krakowa.I jeszcze jedna uwaga.Sprawdź, czy samo włączenie się do mediów przypadkiem nie jest na prywatnym terenie.Jeżeli sprzedawca działki mówi, że np.woda i prąd jest u sąsiada,bądź ostrożny, bo może się okazać,że będziesz musiał zapłacić za zgodę.W Zakładzie Energetycznym powiedzą Ci gdzie możesz się przyłączyć i jaką moc uzyskasz ( Mnie w Warunkach Przyłącza podali,że włączą mnie jak zbudują stację transformatorową - na moje szczęście zanim uzyskałam pozwolenie na budowę postawili tę stację i dali tyle mocy ile potrzebowałam - 17kV).Sprawdź też jakie WZiZT posiada ta działka.Nie wierz sprzedawcy na słowa, że jest budowlana, bo możesz się niemile rozczarować.Ale się rozpisałam,ale myślę, że moje doświadczenie może sie komuś przydać.Przed podjęciem decyzji należy dokładnie wszystko sprawdzić.Życzę powodzenia przy kupnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 25.11.2002 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2002 Witam wszystkich i zapraszam na sieciową imprezkę imieninową. My name is Kaśka i chętnie poprzyjmuję życzenia imieninowe.Serwuję dziś w godzinach pracy (do 15) drinki i inne napitki oraz wirtualną wyżerkę.A może mamy w grupie inne Katarzyny? Albo Erazma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martula 25.11.2002 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2002 Zielona Kaśko!Wszystkiego dobrego,zdrowia i wytrwałości w budowaniu,dużo KASY.Imię mi bardzo bliskie, bo mam córkę też Kasię!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 25.11.2002 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2002 Wielkie dzięki Martula. Buziaki dla Twojej córeczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 25.11.2002 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2002 Kasiu Zielona - najlepsze życzenia Majka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czenx 25.11.2002 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2002 ogladam czasami serial Kasia&Tomeki musze powiedziec ze bardzo polubilem wszystkie Kaski, wszystkiego najlepszego Kasiu.. poprosze Martini... [ Ta wiadomość była edytowana przez: czenx dnia 2002-11-25 11:18 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martula 25.11.2002 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2002 Prośba do Zielonej.Przeczytałam Twój pamiętnik - super.Jeżeli możesz prześlij mi na priva namiary na : tak tani piasek,beton, więźbę.Moja córeczka to dorastająca panna - ma prawie 15lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czenx 25.11.2002 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2002 Martula! Dzieki za slowa otuchy. Nie jest ze mna jeszcze tak zle, raczej probuje racjonalnie podejsc do sprawy, tzn dowiedziec sie jak o jak najwiekszej ilosci problemach ktore moga mnie spotkac zeby byc lepiej przygotowany w momencie ich wystapienia. Moja dzialka lezy przy drodze gminnej (na razie trawa) i jest oddalona o ok 60m od drogi asfaltowej z mediami. Ciekaw jestem czy mozna jakos sprawdzic przed kupnem czy gmina bedzie mi stwarzala problemu przy ciagnieciu mediow ta droga gminna (teraz jest trawa). Ciagniecie mediow te droga jest o tyle sensowne ze po obu stronach tej drogi sa inne dzialki budowlane, ktore tez beda potrzebowaly miediow wiec z racjonalnego punktu widzenia gmina powinna byc zainteresowana uzbrojeniem tego terenu. Aha na mapie zaplanowano dosc szeroko te droge (7 m). [ Ta wiadomość była edytowana przez: czenx dnia 2002-11-25 11:35 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martula 25.11.2002 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2002 Przy 7 m jest szansa, że Cię przepuszczą poboczem (5 m droga + 2 x po 1 m pobocze),warto spytać w Gminie.Spytaj też sąsiadów, czy nie są zaiteresowani wspólnym poprowadzeniem mediów.Zwróć uwagę po której stronie drogi asfaltowej są media, bo może trzeba będzie robić przewiert pod drogą.A to wszystko kosztuje.Wszystkiego najlepszego i pytaj, pytaj wciąż pytaj. Naprawdę warto!!!) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 25.11.2002 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2002 Dziękuję wszystkim za życzenia. :grin: Martula prześlę Ci jak zaglądnę do notatek, gdzie to było brane i za ile. Cierpliwości, bo to może trochę potrwać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 25.11.2002 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2002 Zielona (Kasiu) - zawsze mi się dobrze to imię kojarzyło...Serdeczne życzenia - żeby następne imieniny już przy kominku we własnej chatce. Chętnie bym Cię na tę okoliczność wirualnie pocałował - ale nie wiem, czy to wypada ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 25.11.2002 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2002 Najlepsze życzenia dla Katarzyn - ujawnionych i utajnionych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 25.11.2002 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2002 Dzięki Andrzejp. Wirtualnie - oczywiście !!! :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 25.11.2002 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2002 Zdrowia, szszescia i slodyczy.wszystkim Kasiom pitbull zyczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 25.11.2002 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2002 Ale fajnie obchodzić imieniny w sieci. :grin: Tyle fajnych facetów (i oczywiście kobiet ) składa życzenia. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martula 25.11.2002 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2002 O widzę nowe wcielenie Pitbulla - romantyczny poeta.Prosimy o więcej na cześć Kaś!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 25.11.2002 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2002 Najwyrazniej naszedl czas zmiany z Konrada w Gustawa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 25.11.2002 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2002 Popatrzcie jak sie strasznie zaniedbałam kilka godzin nieobecności i jakie straszne zaległości! Kasiu "Zielona" przyjmij najserdeczniejsze choc spóźnione życzenia imieninowe - szmpańskiej zabawy i na przyszłość samych pomyślności!!!!!! Czenx gdzie kupujesz działkę? Nie martw się początkami one są zawsze trudne albo tak wygladaja jak się wciągniesz to juz poleci! Pozdrowionka Aga ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts