Alanta 15.07.2003 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2003 Jaro, trudno mi powiedzieć. Tam gdzie ja mieszkam domy są bardzo zadbane, nawet te stare, to chyba sprawa manetalności ludzi miejscowych i napływowych. Choć to chyba zbytnie uogólnienie, moja rodzina też jest właściwie napływowa (moja Mama jest OMC Krakusem, ech te nakazy pracy... ) a zamiłowania do zaniedbań u nas nie obserwuję . Majka, Mniejszosć Niemiecka próbowała już wprowadzic podwójne nazwy miejscowości i była o to niezła awantura, nie chcemy następnej . A nazwa mojego miasta brzmi ładniej, niż przedwojenna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgadzina 15.07.2003 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2003 He he, polskie nazwy miejscowości na odcinku pomiedzy Sieniawką a Zgorzelcem są takie, że nawet i Polacy moga sobie połamać zęby, a co dopiero inne nacje. Ciekawe jak to kiedyś (przed 1945) się wszystko nazywało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alanta 15.07.2003 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2003 Były gdzieś robione opracowania na temat nazw... trzebaby poszukać... Krakowskie nazwy tez są niczego sobie, co powiecie na "Zimnydół" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 15.07.2003 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2003 No to autentyk: W Kalwarii Zebrzydowskiej był autobus ktory przejezdzal przez miejscowosc Zimna Woda. Do kierowcy podeszla babcia i pyta: "A w Zimnej Wodzie staje" ? A kierowca: " No chyba kaczorowi" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgadzina 15.07.2003 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2003 Miejscowość Zimna Woda jest na drodze pomiędzy Jasłem a Krosnem. Witaj Pit!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 15.07.2003 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2003 Witaj, myslalem ze Ty juz .... aTy jeszcze nie ... straszyles ze sam zostane ... w zwiazku z tym jezdze coraz szybciej zeby nadrobic tez za Ciebie. . Fajna jest miejscowosc: Kurnik - urodzony w Kurniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alanta 15.07.2003 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2003 Mój kumpel urodził się i mieszkał w Suchej Psinie. Kiedyś ZOMO myślało, ze sobie z nich jaja robi ... ledwo się im wywinął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 15.07.2003 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2003 Pit - dlaczego się jąkasz? Wystopuj trochę, bo Ci zostanie A jak podoba Wam się nazwa miejscowości - Gnojnik?, albo Sworne Gacie? Albo - Żbik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgadzina 15.07.2003 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2003 A jak Wam się podoba nazwa miejscowości "Warszawa" (czy jakos tak...)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 16.07.2003 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2003 Dzień Dobry śpiochy. Wstawać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 16.07.2003 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2003 Wstawać - jak to łatwo powidzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 16.07.2003 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2003 Jaro - masz pracę leżącą A na czym ona polega? Słoneczko przygrzewa, roslinki rosną, trzeba będzie wieczorem podlewać.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 16.07.2003 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2003 no wstałem, bo musiałem ale wolałbym jeszcze pospać walczyłem do rana z oporem materii i TPSA abu zmusić moją radiolinię do współpracy z Internetem... na razie bez powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 16.07.2003 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2003 Hej wszystkim A ja od jutra już mam krótki urlopik, do niedzieli.Jadę odwieźć dzieciaki na wczasy z dziadkami. Miejscowość Chańcza w kieleckim, jeziorko, las, domki campingowe.Załapię się na weekendowy wypoczynek, a dzieciaki zostają na dwa tygodnie.Życzcie mi pogody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 16.07.2003 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2003 a co z trawą ? już nie chcesz, żeby wzeszła ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 16.07.2003 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2003 Trawka już puściła. Pod naszą nieobecność domem (i trawą) ma się opiekować znajoma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 16.07.2003 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2003 tak też myślałem strasznie niecierpliwa byłaś udanego wypoczynku zatem i do zobaczenia na Forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 16.07.2003 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2003 a ja sądziłam, że "parapetowcy" zwalcowali trawę i trzeba czekać od nowa. Ładnej pogody.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 16.07.2003 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2003 Dzięki.Pogodę mam zaklepaną. A na Kraków zamówiłam deszcz (coby znajoma za bardzo się nie napracowała przy podlewaniu trawy). SorkiPa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 16.07.2003 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2003 Najlepiej żeby padało w nocy, a w dzień - sloneczko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts