Gajka 09.12.2002 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2002 Zaluzje mogą byc również wewnątrz okna, czy tez mylę się? Generalnie lubię domy z firankami, są takie ciepłe i przytulne,jedynie praca przy nich trochę mnie wkurza.http://www.afternight.com/smiles/crying.gif Edytuję by dopisać:gdzież Was wszystkich poniosło? [ Ta wiadomość była edytowana przez: Gajka dnia 2002-12-09 21:07 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
voo-yeck 09.12.2002 23:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2002 gajka jak zacznę rozdawać kubki masz pierwszy "murowany". Prawie dobrze odpowiedziałaś Co do teścia to przyznam że może mam jakąś taryfę ulgową ale teść też człowiek i coś czasem do suchej bułki potrzebuje sobie włożyć Ale tak poważnie to super fachura i bez niego w życiu nie odważyłbym się na budowę. Szczególnie czytając z zapartym tchem wątki o fachowcach na tym forum sorry nt działki wypowiem się jak podpiszę umowę żeby nie zapeszyć <font size=-1>[ Ta wiadomość była edytowana przez: voo-yeck dnia 2002-12-10 01:02 ]</font> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 10.12.2002 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2002 Ale zima! no może nie do końca - sniegu brak W domach i mieszkaniach macie ciepło? Awarii brak? Mroźne pozdr. Majka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 10.12.2002 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2002 Hej. A ty Majka co masz w oknach (firany, żaluzje, rolety) Jako TA, KTÓRA JUŻ NA SWOIM może się wypowiesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 10.12.2002 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2002 Wypowiem się My mamy tzw. "dom wiejski" / co nie oznacza posiadania np. obory i kurnika / - zamontowaliśmy więc drewniane karnisze /podwójne/ i uszyłam z najtańszego materiału /5,90zł/m / kolorowe zasłonki z lambrekinem. Nie wiem czy prawidłowo napisałam i czy Wy wiecie co to jest W każdym razie prezentują się nieźle i sprawują jak należy. W przyszłości planujemy od zewnątrz zrobić okiennice lub rolety /będziemy jeszcze ocieplać i tynkować elewacje/. A jak Wy zamierzacie zrobić /lub już zrobiliście/ w swoich domach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 10.12.2002 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2002 Majka: Ty o te awarie to pytasz, czy szukasz ??? Bo coś wspomniałaś, że zaczynasz nową fuchę w Nadzorze Budowlanym, więc nie wiem, czy takie pytanie można traktować jako tzw "bezinteresowne" . <font size=-1>[ Ta Wiadomość była edytowana przez: jaro dnia 2002-12-10 12:29 ]</font> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 10.12.2002 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2002 Jaro, coś Ci się pokręciło Nie mam i nigdy nie miałam nic wspólnego z Nadzorem Budowlanym, ale właśnie próbuje mu "uciec". Słyszałeś pewnie, że w przyszłym roku chcą brać kasę za odbiór domu ?! A o awarie tak się pytam, z powodu dużego mrozu. Jednym pękają rury, innym zimno, jeszcze inni nie mogą odpalić auta Ja pracuję w branży przyjaznej klientom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 10.12.2002 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2002 Aha, więc jednak Nadzór.No to melduję, że u mnie wszystko w porządku, a ta rura co się pękła,wylała i zamarzła to sąsiada... A ten sąsiad, ten w trzecim domu od lasu to pali śmieciami i to nieprawda, że te śmieci to z mojej budowy, bo to mówi Surówkowa a jej wierzyć nie można, bo ona, proszę Nadzoru to tak z zazdrości mówi, bo jajek od niej nie kupuję tylko od Marca. Dużo zdrowia Nadzorowi życzę i pomyślności w Nowym Roku.TO pisałem ja: jaro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 10.12.2002 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2002 Jaro. U nas też jest taka Surówkowa. Ostatnio słyszałam, że sąsiadka słyszała jak Surówkowa mówiła znajomej, że u nas to się chyba przelewa, bo całą noc świeci się żarówka przy wejściu, a jeszcze, wie pani, nie mieszkają. :grin: Mamy przy wejściu zainstalowaną żarówkę 20 na czujnik zmierzchowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 10.12.2002 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2002 Majka!Co do wystroju okien, to jeszcze u mnie daleko do tego. Ale chciałabym w salonie drzwi balkonowe 180x235 zrobić w drewnianych żaluzjach wewn. reszta firany ( w sypialni lekkie, zwiewne) u dzieci - ?, w kuchni - nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 10.12.2002 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2002 Zielona: z tymi Surówkami to widać też trzeba uważać. Otaczają nas, czy co ? . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gajka 10.12.2002 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2002 Witam, humorki dopisują, aż miło Znowu jakies słowo niezrozumiałe dla mnie - "lambrekin". Majka, co to takiego?? Nowy rodzaj zawieszania firanek? Dzisiaj są takie ładne okna, że zapewne prezentuja się doskonale bez towarzystwa materiału. Ale na noc trzeba sie jakos odgrodzic od Surowkowek, prawda? Voo-yeck, dzieki za obietnicę kubka Trzymam kciuki za udaną umowę kupna. Wiesz juz jaki chcesz miec dom? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgadzina 10.12.2002 23:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2002 Hej, hej, to ja Jarząbek Władysław. Moja żona wie co to jest lambrekin (słyszałem jak kiedyś używała takiego słowa), ale...... własnie zasnęła więc powiem Wam kiedy indziej. Co do cwibaka to jak nie wkroczę na ścieżkę wojenną z Teściową to przed świętami jest szansa na przepis na forum. Obiecuję!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 11.12.2002 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2002 Jeszcze chwile pozgadujcie Najwyraźniej słowo to nie pochodzi z Galicji, skoro nie wiecie. Kgadzino, Twoja żona nie z Krakowa? Pozdrówka Majka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 11.12.2002 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2002 Majka: uwaga, strzelam ! Lambrekin to taki nieprzesuwany pas z takiego samego materiału jak przesuwana zasłona, wiszący u samej góry, pod karniszem. Czy zgadłem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 11.12.2002 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2002 Brawo! Dać mu drinka, a może kubek?! Jaro, wiedziałeś? czy musiałeś przeprowadzić "wywiad środowiskowy"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 11.12.2002 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2002 No właśnie miałem zapytać, czy przewidziano nagrody ??? Co do znaczenia: wydedukowałem z Twojego opisu ale upewniłem się u źródeł dobrze poinformowanych: czyli u krawcowej-teściowej. Teściowe to potęga, więc nie ma co z nimi wchodzić na wojenną ścieżkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 11.12.2002 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2002 Przewidziano Należy wymienić kilka rzeczy o których się marzy, a życzenie może się spełni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 11.12.2002 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2002 Co do życzenia; przytoczę z pamięci oryginalne życzenia jednego z przyjaciół, które otrzymałem z okazji niedawnych urodzin ... powiedzmy 18-tych . Przyjaciel mówił tak: "Zwykle życzy się pieniędzy, zdrowia i szczęścia - bo to dla wielu jest najważniejsze. Ale ja życzę Ci tylko szczęścia - bo ono jest najważniejsze. Dowód ? Na Titanicu były setki ludzi, którym nie brakowało ani pieniędzy ani zdrowia, zabrakło im tylko szczęścia..." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 11.12.2002 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2002 Komitet Organizacyjny d.s. Nagród z przykrością Pana zawiadamia, że szczęścia nie ma wymienionego na liście mozliwych do uzyskania prezentów P.S. Ale zawsze może Ci go życzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts