pitbull 07.10.2003 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2003 Wyjasnij mi - jak to na strop? Czyli pomiedzy Waszym parterem a poddaszem? A poddasze bedzie nieuzytkowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgadzina 07.10.2003 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2003 Majka - pod wylewkę daje się zasadniczo ani 15-tkę ani 20-tkę. Jeśli styropian na stropie międzykondydnacyjnym to Termoorganika ma akustczny styropian pod wylewki. Nazywa się to Termo-D i służy walśnie do tego. Zresztą zajrzyj tutaj: http://www.termoorganika.com.pl/termod.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 07.10.2003 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2003 Strop to strop, inaczej sufit patrząc od strony dachu Poddasze będzie użytkowe w nieoznaczonej przyszłości, a narazie cieplo ucieka nam do góry. Plan jest następujący: należy polożyc coś, aby cieplo ostało się na dole. Jeżeli damy np. 5-8cm styropianu, mozemy prawdopodobnie zrobic cieńką wylewkę /obciążenie w normie/, mozemy też kupic wełnę i rozłozyć ją na stropie, a przyszłym roku wykorzystać do ocieplenia dachu. Ale za rok w dalszym ciągu pozostanie kwestia ocieplenia stropu, bo poddasze nie zostanie jeszcze zrobione Pit - to co mamy zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 07.10.2003 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2003 U siebie bym zrobil tak:8 cm styropianu FS20, folia PE, wylewka bet. 5 cm zbrojona - wykonanie teraz. Po wyschnieciu wylewki na zime ulozylbym welne kupiona do ocieplenia dachu np. 15 cm. Jak bedzie pogoda musicie intensywnie wietrzyc pow wykonaniu wylewki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 07.10.2003 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2003 Dzięki, za rady. Przesłałam już je "organowi decyzyjnemu" czyli Tomkowi Zobaczymy co wybierze. On zresztą wybierzę tzw. opcję tańszą, w koncu jest rodowitym krakusem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 07.10.2003 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2003 wyłoży gąbka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 07.10.2003 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2003 wyłoży gąbka? Gdyby była tańsza, to pewnie by na to poszedł Spójrzcie na kalendarz, co sądzicie o 19 października? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgadzina 07.10.2003 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2003 Majka - to powiedz Tomkowi również że można zrobić tak jak u mnie w domu: Wełna mineralna STROPROCK 5 cm, folia i wylewka. Jeszcze jedna mozliwość i nawet trochę droższa od styropianu. To może być tzw. wersja do skreślenia od razu Takie rzeczy się podkłada inspektorom sprawdzającym kosztorysy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 07.10.2003 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2003 Co tanie to drogie. Majka - Tys rozsadna i cieplo tez lubisz. A jak Jaro wroci z ... to jaki bedzie - straci cechy krakusa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 07.10.2003 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2003 Ciepło lubię, rozsądek potrzebny raczej mojej drugiej połowie On zawsze się stara zaoszczędzic, co powoduje w koncowej fazie spore doplaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 07.10.2003 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2003 Majka najtaniej będzie tak: sweterek,bamboszki,nausznice,rekawiczki i.... byle do wiosny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alanta 07.10.2003 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2003 Po wyschnieciu wylewki na zime ulozylbym welne kupiona do ocieplenia dachu np. 15 cm Pit, wylewka raczej nie zdąży wyschnać. Ja bym zaczekała z wylewką do wiosny, a na razie dała samą wełnę. Aga, jak tam Twoje kaloryfery ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgadzina 07.10.2003 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2003 Albo - kontynuując myśl Agi - sposobem na to żeby nie marznąć jest wyprowadzić się na zime do ciepłych krajów.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 07.10.2003 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2003 Alanta za Waszymi radami poskręcane Wreszcie się dało spać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 07.10.2003 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2003 To styropian i welne.Licze, ze jeszcze beda dni cieple. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alanta 07.10.2003 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2003 Ale już robi sie mokro, wilgotnosć jest tak duża, ze mi nawet pranie nie schnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 07.10.2003 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2003 - za to wylewki nie trzeba pielęgnować wylewki będa wiosna, nie mam teraz sily pilnować robotnikow jala wełna / z rolki czy mata/, ktorą potem lepiej pchać pomiędzy krokwie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 07.10.2003 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2003 Z rolki.Ja ustawiam pranie w przeciagu i szybko schnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgadzina 07.10.2003 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2003 Majka - Wełna mineralna lepiej żeby była z rolki. Wprawdzie potem jej juz nie zwiniesz,ale możesz ciąć i wkładać między krokwie od razu z poddasza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 07.10.2003 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2003 ja chciałam z rolki, ale Tomkowi ktos zachwalał, że maty lepsze, że nie trzeba ich mocować itp /i duzo jeszcze takich pierdół - a Tomek jak to Tomek uwaza, że jak ktoś sie zna to znaczy mówi prawdę, a nie wciska kitu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts