Agacka1719499039 14.11.2003 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2003 A mnie wojsko nie sciga! Pewnie się boją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 14.11.2003 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2003 Boja sie zamieszanie w kadrze oficerskiej jakie bys poczynila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 14.11.2003 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2003 kadra oficerska..... to jest myśl! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 14.11.2003 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2003 Majka - nie smuc sie - "za mundurem Majki sznurem" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 14.11.2003 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2003 kadra oficerska..... to jest myśl! Dlaczego " "? Nie chciałabys byc np. majorem albo generałem broni? A gdzie reszta panów? Was nie wzywają na przeszkolenia tak jak Tomka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 14.11.2003 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2003 No dobra przyznam się! Kubę wzywają na szkolenie,ale zupełnie nie wojskowe I jutro jedzie Smutny los słomianej wdowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alanta 14.11.2003 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2003 Majka, mojego ciagali na poligon ze trzy razy, zawsze na jednodniowe szkolenie, nawet sie cieszył, bo lubi sobie postrzelać chyba mu to zastało z pobytu w bażantach w Orzyszu . Ale niedawno rozwiązali naszą jednostkę i dostał zawiadomienie, ze nie beda go w najbliższym czasie wzywać. Może to jest pomysł, nie dacie rady rozwiązać jednostki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 14.11.2003 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2003 Nie da się. Własnie telefonowałam do WKU, rozmawiałam z majorem. mężczyżni są wzywani na szkolenie do 50-tego roku zycia. Szkolenie trwa 5 dni, na noc wolno wracac do domu. Jak się nie zgłosi to grozi mu sąd grodzki. Podobno dostali nowy sprzęt. Pewnie instrukcja jest po angielsku i nie ma kto odczytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alanta 14.11.2003 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2003 Pewnie tak Nie martw się, mój zawsze wracał odprężony i zadowolony ze szkoleń, z facetami sobie pogadał i pośmiał sie, docenił ciepło domowego ogniska , będzie dobrze, choć to czysta strata czasu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 14.11.2003 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2003 Alanta, ależ On nie zamierza się zgłosić na przeszkolenie. Wojsko szuka go na uczelni, telefonuje, ja robię z siebię i rozmówców idiotow.... A niechby juz poszedł, a nie te idiotyczne podchody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alanta 14.11.2003 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2003 Aaaa, ja myślałam, ze to Ty nie chcesz, zeby się zgłosił wybacz pomyłkę... A nie ma ochoty odpocząć od studentów ? I posłuchać świńskich dowcipów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 14.11.2003 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2003 Ja nie chcę, aby Go wzywali, uważam to za absurd. Ale skoro się uparli, niech go biorą. Nie znoszę "bawić" sie w tego rodzaju podchody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszekP 14.11.2003 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2003 Ach wojsko. Cóż to za wdzięczy i rozległy temat. Miałem przyjemność przejść przez to pod postacią "bażanta". Te poligony połączone ze zdobywaniem Belgii lub Holandii! O mojej fachowości w tej dziedzinie niech świadczy fakt, że z ciągu rocznej służby strzelałem dwa razy. Przy czym, za każdym razem, otwierana puszka z nabojami miała datę produkcji jeszcze przed moim urodzeniem. Ach, zapomniałem dodać, że raz rzucałem również granatem. Wiem więc, że zawleczka powinna zostać w ręce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 14.11.2003 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2003 Ależ z Ciebie romantyczny wojak I nigdy więcej nie upomnieli się o Twoje wspaniałe umiejętności? Co w takim razie widzą tak cennego /dla obronności kraju, ścisłej współpracy z NATO i przeciwdziałaniu rozwojowi terroryzmu w świecie/ w Tomku???? Może to te niebieskie oczy....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 14.11.2003 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2003 Majka Marek przez pewnien czas był rolnikiem (hektarowcem) i w związku z tym wojsko go ominęło i już nigdy się o niego nie upomniało. A hektary dawno sprzedał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 14.11.2003 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2003 można też być absolwentem i jedynym żywicielem rodziny:D odroczony i już się wiecej nie upominali! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszekP 14.11.2003 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2003 Raz się upomnieli. Ale udałem się do WKU w najlepszym garniturze. Poszeptałem coś, "panie kolego", o obowiązkach naukowo-dydaktycznych i o tym, że beze mnie Uczelnia się zawali. No i dali mi spokój. PS. Mam też niebieskie oczy, a więc to chyba nie może być argument za ostatecznym przeniesieniem do rezerwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 14.11.2003 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2003 No i wyszło na to, że Tomek jest jedynym mężczyzna zdolnym do strzeżenia naszej suwerenności Inni zostali rolnikami, jedynymi zywicielami, ulomnymi lub Jaki wniosek: skoro wszyscy jakoś wojsko ominęli, to T. został nieudacznikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 14.11.2003 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2003 Mnie armia chciała, ale załapałem się na odgórne, masowe przeniesienia absolwentów do rezerwy w połowie lat 90-tych. No i tyle wyszło z mojego wojowania. Natomiast mój szef, w randze porucznika rezerwy jest wzywany co 2-3 lata. Ostatni był we wrześniu. Posiedział parę godzin na pogadankach z majorem, wyfasował mundur (tylko kurtkę, reszty nie było w jego rozmiarze) i o 20-tej został odwieziony grzecznie pod dom. Z 3 dni zrobił się jeden. Majka z Ciebie byłby niezły sierżant . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 14.11.2003 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2003 Wolałabym zostać bosmanem Jaro, od pewnego czasu zaczynam zauważac u Ciebie pewien lęk przed moją skromna osobą Jestem niegroźna, ja tylko tak wyglądam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts