forum_user 05.04.2004 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2004 Cześć. Jeszcze nie kosiłem, choć powinienem. Mam dwie odmiany trawy, odmiana intensywna ma już około 15 - 20 cm i powinna być koszona. Ale jest w mniejszości , reszta trawnika ma około 5 cm i może poczekać na koszenie. Ponieważ pogoda ma się pogorszyć więc pewnie będzie koszenie po Świetach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek1 05.04.2004 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2004 za kościołem ile metrów? Jak jedziesz od kościoła w stronę Kokotowa, to 250 m, mijasz ostry zakręt i skręcasz w drugą drogę po lewej i jakieś 100 m. Zielona to po lewej czy po prawej od głownej drogi (Wieliczka-Kokotów)?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 05.04.2004 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2004 za kościołem ile metrów? Jak jedziesz od kościoła w stronę Kokotowa, to 250 m, mijasz ostry zakręt i skręcasz w drugą drogę po lewej i jakieś 100 m. Zielona to po lewej czy po prawej od głownej drogi (Wieliczka-Kokotów)?? Piotrek ... ... to takie proste. Jak jedziesz do Wieliczki to 250 m przed kościołem po prawej ... a jak jedziesz z Wieliczki to 250 m za kościołem po lewej ... Tak jak ja ... to tylko PRAWDZIWA kobieta może zamotać ... sorki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek1 05.04.2004 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2004 oj kobiety, prawo. lewo to to samo Ok. moze po świętach wziąłbym moją na wizytację działki szwagra to mogła by zobaczyć twój kominek 9dlatego tak wypytuje) Bo potem to mogę miec goraco . Nie znacie dnia dziewczyny Pożyjemy zobaczymy. Oczywiscie jakby co to odpowiednio wczesniej dałbym znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 05.04.2004 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2004 Zapraszam ... cdn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek1 05.04.2004 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2004 Zapraszam ... cdn mam nadzieje To juz zależy od mojej żonki i jak sie będzie czuła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 05.04.2004 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2004 Dom widać z drogi głównej i wygląda tak: http://foto.onet.pl/upload/39/91/_166668_n.jpg Zialona mam pytanko, czy to cudo na dachu to Marsylka- brązowa angoba- z Tondachu??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 05.04.2004 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2004 Dom widać z drogi głównej i wygląda tak: http://foto.onet.pl/upload/39/91/_166668_n.jpg Zialona mam pytanko, czy to cudo na dachu to Marsylka- brązowa angoba- z Tondachu??? Dokładnie ... Krystian ... Ty to masz oko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 05.04.2004 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2004 Nie do końca, wyczytałem to jakiś czas temu na forum, chyba w Twoim dzienniku... , ale chciałem się upewniś, bo właśnie tydzień temy podpisałem umowę i dałem zaliczkę na taką dachówkę, dach będzie wykończony w lipcu....ja też . Kiedy zakładałaś dachówki i czy coś się dzieje nie daj Boże ,,nietak" ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 05.04.2004 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2004 Krystian Na razie ... wszystko jest ok. Jest już na dachu ... o qurczę ... prawie 2 lata. Co mnie na początku (jak położyli) drażniło ... że po przycięciu ( przy koszach) widać pomarańczowe brzegi, ale teraz jakoś tego nie dostrzegam, może przyciemniało, a może ja już tego dachu tak nie obserwuję ... Przy zakładaniu stosowaliśmy takie spinki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 05.04.2004 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2004 Dzięki, u mnie też będą stosować te spinki... Boję się czy całość nie będzie zbyt ciemna... ale teraz na ,,bojenie" już za późno, trzeba być dobrej myśli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 05.04.2004 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2004 Ja teraz trochę żałuję, że zamiast brązowej podbitki i obróbek blacharskich nie daliśmy takich wpadających w pomarańcz. Widziałam takie rozwiązanie na domach w Zakopanym + pomarańczowe wykończenia balkonów i tarasów , takie jak widoczny na tym zdjęciu kawałek huśtawki. http://foto.onet.pl/upload/0/74/_215063_n.jpg Wtedy całość byłaby weselsza. Np. tu jest tak zrobione http://nowydom.onet.pl/_i/projekty/1799/medium.jpg albo tu: http://nowydom.onet.pl/_i/projekty/1792/medium.jpg Przy ciemnym dachu - żywy kolorek podbitki i obróbek. Tak się zastanawiam, gdzie na tych obrazkach są rynny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 05.04.2004 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2004 Rynien i rur spustowych najwyraźniej brak... A ja zamówiłem podbitkę i obróbki blacharskie ...brązowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 05.04.2004 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2004 No i wreszcie gadaj o czyms konkretnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 05.04.2004 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2004 Proszę bardzo - pada deszcz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aishan 05.04.2004 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2004 Cześć! Piotrek - co do "co" - byłem w podkrakowskiej siedzibie Makrotermu - na wystawie mają 1 kominek z szybą Panorama i tyle, w sumie nie warto jechać, zostawiłem tam namiary - dzwonił do mnie gość od nich i jestem z nim umówiony na jutro [ale to można było załatwić telefonicznie!!!]. Rozmawiałem też na Parkowej o piecach Wolfa - ofertę mam mieć gotową na 16.04. Podobają mnie się te piece. patrzyłem na solary firmy Stiebel Eltron - cena za panel 2900zł, a za całość [tzn. instalacje, pompy, montaż] - 20000zł!!!!! Nie napiszę co sobie pomyślałem Barbasiu !!! pewnie, że piękne miejsce Aha! i lubię znaczy się twoich tynkarzy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 06.04.2004 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2004 Dzień Dobry. Skad dzisiaj wiekszośc kierowców jakas rozkojarzona Czy juz udzielila im sie nerwówka przedświateczna? Wali jeden w drugiego Mnie sie narazie udalo, ale nie powiem, zeby jazda sprawiala frajdę. Tomek został w domu, bedzie niwelował teren, czyli poligon zmieni sie w obraz nędzy i rozpaczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek1 06.04.2004 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2004 Aishan dzięki za info, polecam się na przyszłość, znaczy się dalej Ja na razie zastanawiam nad systemem ocieplenia- będzie na pewno wełna 12 i chyba rockwool po ok. 53 zł m2 z tynkiem mineralnym lub wełna z rokwoola a reszta z Atlasu . podobno taniej wychodzi. a kto z Krakusów ma wełnę i jaki system?? To zakup na zapas ( przed VATEM, bo ocieplac planuje na jesieni ( po tynkach wewnętrznych i wod-kan). PO swietach maja zaraz składać strop z techbudu nad piwnica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 06.04.2004 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2004 Majka a co to za nowe logo interesujace - czyzbys wpadla w pulapke zycia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 06.04.2004 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2004 Witam wszystkich w ten słoneczny dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts