Piotrek1 23.04.2004 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2004 Joannko stal kupowałem w marcu a stemple to mam od szwagra, który kupil za 200 zł wszystko co zostało po budowie sąsiada jakieś 2-3 m2 desek i stempli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanka77 23.04.2004 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2004 no to zazdroszcze a ja muszę szukać dalej po niedzieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 25.04.2004 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2004 Pada,ciągle pada istna nostalgia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanka77 25.04.2004 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2004 i zimno w dodatku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stefano 25.04.2004 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2004 Jestem nowy na tej grupie. Widzę że wszyscy świetnie zorientowani w temacie "budowanie". Czy ktoś mógłby polecić mnie, leszczykowi jakąś dobrą i niedrogą ekipę do dachu? Szukam też kopacza z koparką (dodam tu że nie chodzi mi o parę tylko o koparę ) Murarzy już mam. Własnie zaczynam budowę w Rząsce. pozdrawiam Stef Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanka77 25.04.2004 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2004 Cześc Stefano Ja jestem na etapie stropu takze ekipy do dach nie znam ale witam Cie serdecznie. Pitbull coś wspominał o ekipie ale mieli jakieś problemy ze spaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 26.04.2004 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2004 Dzień Dobry. Poniedziałek, stawiac się do pracy i meldować Jak minął weekend? U nas, z powodu deszczu roboty malo co drgnęły, ale za to trawka rosnie w oczach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 26.04.2004 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2004 No to się melduję. Już po kawie. Ale i tak coś dobudzić się trudno. U nas trawa po pas, miałem kosić w sobotę... ale popadało. Straty pozimowe jeszcze większe - niedoceniłem mroźnych, lutowych wiatrów. W sobotę byli u mnie Panowie z GMINY i pytali się, czemu nie złożyłem wniosku o dofinansowanie z UE ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek1 26.04.2004 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2004 Witam. Też po kawie. W sobotę jezdzilismy za sandałami dla Jaśka, ale moja żona oczywiście nic nie wybrała. Musi się zastanowić. Kupliśmy też ostatnie drabiazgi dla maluszka (przewijak, termometr itp.), wybraliśmy też kolor bramy garażowej (Midas uchylna) Dzisiaj zapłacę i podpiszę umowę jeszcze po starym Vacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mada- 26.04.2004 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2004 Witajcie Wiem, ze dzis poniedzialek i pewnie nie powinnam zaczynac tygodnia od zadawania pytan, ale mimo to musze zapytac czy ktos moze ma system kominowy Schiedel? Czy powinnam w ogole o tym myslec, czy raczej nie? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 26.04.2004 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2004 No to i ja się melduję po deszczowym weekendzie w słoneczny poniedziałkowy poranek... Wczoraj byłem na działce - trawa do ścięcia będzie w sam raz na początku maja... W maju mamy w planie doroczną majówkę w Krakowie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 26.04.2004 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2004 Witajcie ...czy ktos moze ma system kominowy Schiedel? Czy powinnam w ogole o tym myslec, czy raczej nie? No cóż, jako że nie mam, to pewnie nie jestem do końca obiektywny. Powiem tak: długo się zastanawiałem. w końcu NIE wybrałem i im więcej czasu upływa od tej decyzji, tym bardziej jestem pewien, że wybrałem DOBRZE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 26.04.2004 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2004 Krystian - obiecanki -cacanki Jeżeli nie bujasz, to bez krzynki Kelta się nie pojawiał Jak ja sobie przypomnę, to wypatrywanie Ciebie w Myslenicach na dworcu My też nie mamy Schiedla, jak stawialismy komin, jescze chyba go nie bylo. Przed zamontowaniem kotła CO w komin ze kształtek wsadzilismy rurę kwasówkę odpowiednio zakonczoną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mada- 26.04.2004 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2004 Jaro: moglbys powiedziec co Cie przekonalo do takiej decyzji i co powoduje, ze teraz uwazasz ja za sluszna? Pytam dlatego, ze wlasnie sie nad tym zastanawiam i byc moze o czyms jeszcze nie pomyslalam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 26.04.2004 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2004 Jaro: moglbys powiedziec co Cie przekonalo do takiej decyzji i co powoduje, ze teraz uwazasz ja za sluszna? Pytam dlatego, ze wlasnie sie nad tym zastanawiam i byc moze o czyms jeszcze nie pomyslalam Wtedy: 1. potrzeba dokładnej weryfikacji jakości elementów - sygnalizował mi to mój inspektor budowlany, mówił, że Schidel "lubi pękać" już po zamontowaniu i bardzo dokładnego montażu (technologia wrażliwa na błędy) - z czym bywają problemy 2. cena, jakoś nie zostałem przekonany że wyższa cena Sch jest rekompensowana dużo wyższą jakością teraz: 1. opisy na Forum kłopotów kilku właścicieli Sch - co oczywiście nie jest miarodajne do końca, bo zwykle Ci zadowoleni są mniej aktywni, widać tych, któryrzy są niezadowoleni 2. kłopoty znajomego z Sch - widziałem na własne oczy, ale to tylko 1 przypadek pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 26.04.2004 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2004 Krystian - obiecanki -cacanki Jeżeli nie bujasz, to bez krzynki Kelta się nie pojawiał Jak ja sobie przypomnę, to wypatrywanie Ciebie w Myslenicach na dworcu no nie, ja się nigdzie nie wpraszam, tylko tak po cichutku: pod Wawel samochodzikiem i piechotką od Wisły na Wawel, do Kościoła Mariackiego, do Sukiennic i Plantami pod Wawel (parkuję zdaje się ,,Na grobli")... cudny spacerek całą rodzinką... A nieśmiało zapytam... będzie jakieś spotkanie na które nie dojadę... ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 26.04.2004 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2004 Ależ Krystian zupełnie inna majówkę mialam na mysli. Dla nas spacer od Wawelu po Barbakan nie jest jakims szczególnym świętem, za to zobaczenie Ciebie z rodziną na majówkowym spędzie forumowym......... Czy spotkanie sie odbędzie, jeszcze nie wiadomo, trudno zmobilizować grupę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aishan 26.04.2004 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2004 No witam witam po dłuższej przerwie!Istny kociokwik z tymi materiałami! Co wybrać, żeby zdążyć przed 1 maja, kiedy dopiero na środę umówiony geodeta do tyczenia! No zgroza, miotam się między stalą, materiałami na ściany, kupiłem już dach i okna i drzwi wejściowe. Jak macie jakieś pomysły to b. proszę, tylko u mnie ze składowaniem b. krucho. Co do kominów systemowych - właśnie jadę sprawdzić kominy systemowe do firmy na Dobrego Pasterza - polskie i ponoć lepsze i tańsze niż Schiedel. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszekP 26.04.2004 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2004 Ja mam komin Schiedel'a. Wybrałem go bo tak mi stało w projekcie. Owszem system wymaga dosyć precyzyjnego montażu. Jak się komin spisze to jeszcze nie wiem, bo na razie tylko stoi. Z tego co wiem mój system - Rondo Plus - nie nadaje się do kotłów kondensacyjnych, ale ponieważ takiego nie chciałem mieć, więc tu nie ma problemów. Cudna sprawa z tym VATem na materiały. Cóż za piękna koniunktura budowlana. Ponieważ mnie buduje firma, więc podobno i tak mam mieć materiał za 7%VAT więc pozwalam sobie zrelaksować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 26.04.2004 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2004 Witam i ja po dłuższej przerwie.Pogoda dzisiaj piękna ale roboty f......ura no bo dziś 26 wiec pewnie nosa ne wystawie. A w dodatku ostatni tydzień na rozliczenie roczne! A mam ich jeszcze kilka do zrobienia.Eh.......... wszystkiego mi sie odniechciewa. Moja budowa też w martwym punkcie, nie moge sie zebrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts