Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 30,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Majka

3527

• Agacka1719499039

2723

• pitbull

2291

• zbyszekP

1611

Najaktywniejsi w wątku

Jeżeli chcecie się przekonać ile już macie różnych programów szpiegujących zainstalowanych na komputerze to wejdźcie na stronę http://www.safer-networking.org/ i sciągnijcie sobie program Spybot - Search & Destroy (Jest darmowy). Zapewniam, że lekko się zdziwicie liczbą różnego rodzaju szpiegów, które już macie.

Witam. To prawda :D . Przy okazji ściągnięcie sobie kilka kolejnych :D.

Witaj kamrejare. Niestety takiego domu nie buduję.

Przyklad "z życia" z gatunku człowiek a technika. Żona miała mi zrobić zdjęcie. Jakoś tak wyszło, że obróciła aparat tyłem do przodu. Wycelowała i nacisnęła przycisk. Błysnęło jej prosto w oko. Lekko otumaniona tym błyskiem spojrzała na mnie i powiedziała:"O! Będę miała portret". :p Później mi mówiła, że lekko ją dziwiło, że moja postać była tak daleko w wizjerze, ale założyła, że tak ma być.

Jeżeli chcecie się przekonać ile już macie różnych programów szpiegujących zainstalowanych na komputerze to wejdźcie na stronę http://www.safer-networking.org/ i sciągnijcie sobie program Spybot - Search & Destroy (Jest darmowy). Zapewniam, że lekko się zdziwicie liczbą różnego rodzaju szpiegów, które już macie.

Witam. To prawda :D . Przy okazji ściągnięcie sobie kilka kolejnych :D.

Jaro - czyli jak radzisz? Sciagać ( i narazic się na dodatkowe bugi) czy nie ściagać i żyć w błogiej nieświadomości zarażenia?

[b]Jaro[/b] - czyli jak radzisz? Sciagać ( i narazic się na dodatkowe bugi) czy nie ściagać i żyć w błogiej nieświadomości zarażenia?

Wyobraź sobie: każdy taki pc-spy przesyła pod wskazny adres jakieś informacje, w skali świata są to miliony umownych "maili". Czy "po drugiej" stronie jest zorganizowan siatka, która jest w stanie wykorzystać takie morze informacji ? Jakbyś był jakimś oddziałem banku, albo sekretarką B.Gatesa to jeszcze mogliby Cię namierzyć. Ale zwykłych ludzi ? po co szpiegować - skoro nie da się na tym zarobić ??? Zresztą, są pc-spy, które nie zostawiają prawie żadnych śladów i anty-spy ich nie wykrywa... :D

Dobry anty-wirus i rozsądek to wciąż najlepsze zabezpieczenia. No i profilaktyczne formatowanie dysku z instalacją systemu od nowa przynajmniej raz na rok.

Dzień no, niech będzie, ze dobry.

Formatowanie dysku raz na rok?????? I potem wgrywanie wszystkich programow na nowo? czy je gdzieś zapisujecie?

To lekkie wariactwo.

Szpieg n-case uprzejmie sie mnie pyta, czy zyczę go sobie mieć 8) :D

jaka decyzja, wykorzystać ten program Zbyszka, czy szkoda zachodu?

Witaj kamrejare. Niestety takiego domu nie buduję.

Przyklad "z życia" z gatunku człowiek a technika. Żona miała mi zrobić zdjęcie. Jakoś tak wyszło, że obróciła aparat tyłem do przodu. Wycelowała i nacisnęła przycisk. Błysnęło jej prosto w oko. Lekko otumaniona tym błyskiem spojrzała na mnie i powiedziała:"O! Będę miała portret". :p Później mi mówiła, że lekko ją dziwiło, że moja postać była tak daleko w wizjerze, ale założyła, że tak ma być.

ZbyszekP - ale się uśmialam! :D

Mogę sobie podać rękę z Twoją żoną - ja nie imiem zakladać zdjęć w fotoalbumie :oops: ( patrz : wątek w "Psycholog dyżurny")

Witam wszystkich!

Formatowanie dysku raz na rok?????? I potem wgrywanie wszystkich programow na nowo? czy je gdzieś zapisujecie?

To lekkie wariactwo.

Zgadza się, instalujesz wszystko od nowa. W sumie pół dnia roboty. Ale za to rok spokoju :D . Policz ile czasu tracisz w ciągu roku na różne nieplanowane koputerowe przestoje ...

jakie pół dnia. O zgodę na uaktywnienie 2 systemów muszę telefonowac do Hamburga 8) A tam musi byc obecny Mark. Formatować będę jak wszystko padnie, wole tracić czas na szukanie pojedyńczych błedów, niz zablokować sobie dostęp do systemów na 2 dni.

Nic nie rozumiem z tej strony Zbyszka, hijacka juz mam, to co ewentualnie mam zciągnąć?

Z kolei ja nie wiem czy do końca zrozumiałem problem Majki. Wchodzisz na stronę, którą wcześniej podałem, wybierasz przycisk download z lewej strony, następnie ignorujesz lub nie tekst o podarunkach i przechodzisz do przycisku "Spybot - Search & Destroy 1.3 - Download here" i wybierasz Otwórz lub Open w zależności od języka systemu operacyjnego, który się ma. Następnie postępujesz zgodnie z poleceniami instalacji. Programik ma polską nakładkę językową więc należy wybrać opcje "dodatkowe języki".

Po przeskanowaniu systemu ja po prostu wybieram opcję "napraw", co chyba sprowadza się do usunięcia programików/ciasteczek etc. No ale tu działałbym z pewną rozwagą szczególnie na komputerach firmowych. 8) Na razie nie miałem, żednych problemów a używam już tego od kilku miesięcy. 8)