Sonika 07.08.2004 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2004 Majka -tak się cieszę!To może masz jakieś ciekawe propozycje urlopowe (czytaj "last minute"), może być autobusem, na jakieś 10 dni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 07.08.2004 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2004 Kraj obojętny, byleby było ciepło i przyjemnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aishan 07.08.2004 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2004 Cześć Agnieszka! Uważaj! Tylko się nie uzależnij ! Piotrek! Dzięki za namiary na priva. Zadzwonię w poniedziałek i dam znać jaka będzie ta wycena. Też byłeś w sobotę w Anbudzie! Ja też. Ile powinny poza elewację wystawać parapety? Pozdrawiam Aishan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 08.08.2004 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2004 Ile powinny poza elewację wystawać parapety? ... muszę zmierzyć przy okazji, ale to samo wychodzi z długości kształtek, z tego co pamiętam były do wyboru dwie długości...moje wystają ok.7cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 09.08.2004 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2004 Witajcie w nowym tygodniu! To mój ostatni przed : kawałkiem urlopu na jaki mam nadzieję się załapać A potem już budowa...oj będzie się działo! Sonika gdzie zdjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek1 09.08.2004 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2004 Witam wszystkich. Krystian, czy to sa kształtki z CRH czy innej fimy.Co do ceny i wyboru zamówiłem w Raab Karcher przy płk. Dąbka, ( miła p. Annia, gdyż pani z Anbudu stwierdziła,ze oni maja tylko kształtki z CRH - Sahara (, ja chcę cieniowaną, pełne a perforowanych (lżejsze i tańsze ) nie sprowadzaja. Kształkę którą wybrałem to NF TO1 ca.3 zł/brutto (http://www.crh-klinkier.pl) Krystian jak to się sprawdza, bez problemu ? U mnie bedzie wystawało ok. 7 cm poza mur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aglig 09.08.2004 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2004 Cześć Agnieszka! Uważaj! Tylko się nie uzależnij ! Pozdrawiam Aishan Obawiam się, że już się uzależniłam Zaczynam dzień nie od filiżanki kawy, ale od przeglądnięcia forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aishan 09.08.2004 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2004 Witajcie! Agnieszka! Ja to robię równocześnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgadzina 09.08.2004 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2004 Witam wszystkich! Witam Agnieszkę - ziomalkę z mojej (naszej) strony Wisły A ponieważ lato obrodziło w kontrakty to idę jak to słusznie zauważył Jaro "piewić betony". Jak mnie nie zabetonuja to sie jeszcze kiedys pokaże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 09.08.2004 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2004 Dzień Dobry. Nie, nie jestem na urlopie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 09.08.2004 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2004 Witam wszystkich. Krystian, czy to sa kształtki z CRH czy innej fimy. Co do ceny i wyboru zamówiłem w Raab Karcher przy płk. Dąbka, ( miła p. Annia, gdyż pani z Anbudu stwierdziła,ze oni maja tylko kształtki z CRH - Sahara (, ja chcę cieniowaną, pełne a perforowanych (lżejsze i tańsze ) nie sprowadzaja. Kształkę którą wybrałem to NF TO1 ca.3 zł/brutto (http://www.crh-klinkier.pl) Krystian jak to się sprawdza, bez problemu ? U mnie bedzie wystawało ok. 7 cm poza mur. Kształtki parapetowe, podobnie jak wszystkie cegły na elewację są z Hansona - obecnie Wienerberger - seria polonia (brązowe - silesia, czerwone - lubawja). Kupowałem je w 2002r, ceny też ok. 3zł za szt. Mam je już dwa latka, fugowane będą dopiero w przyszłym roku, problemów nie stwierdziłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 10.08.2004 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2004 Dzień Dobry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aglig 10.08.2004 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2004 Dzień Dobry Słoneczko świeci (właściwie można powiedzieć, że mocno przygrzewa), aż chce się żyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 10.08.2004 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2004 już nie świeci, deszczyk pada gdzie się wszyscy podziali?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 11.08.2004 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2004 Oj, niedlugo rozmowy w naszej grupie mogą wygladać tak: - "dzień dobry Majka" - "dzień dobry Majka" - "ladna dzisiaj pogoda" - "moze bedzie padać deszcz" - "moze przejdzie bokiem" itp, itd a potem zamkną mnie w wariatkowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 11.08.2004 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2004 Witaj Majeczko. A czemu tu są wszędzie takie białe ściany A dlaczego tu nigdzie nie ma klamek O, i jakie dziwne mamy ubrania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aglig 11.08.2004 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2004 Majka Może nie będzie tak źle. Poprostu należy "wrzucić" temat do dyskusji. Ponieważ jestem nowa (całkiem świeżutka) może powiem coś więcej o sobie i poproszę o dobrą radę. A więc zaczynam (cholera uczyli mnie w szkole, że nie zaczyna sie zdania od "a więc") Działkę kupiłam w 2001 (caluśkie 14,88 ara) i niestety do tej pory ją spłacam (ale już niedługo). W tym roku mój mężuś własnymi "recami" (przy dużej pomocy teścia i szwagra) ją ogrodził. Ponieważ działka przypominała wielki kanion nawieźliśmy tam już 35 "sztajerów" ziemi a wejdzie jeszcze z 7. I tu mam problem ostatnie 7 wywrotek to przepiękny humusik - ziemia czarna i sypka - zostanie rozrzucona na stronie przyszłego ogrodu. Mój mężuś upiera się żebyśmy już teraz przywieźli pozostałe 7 wywrotek na stronę gdzie będzie stał dom. Ja obawiam się że w momencie kopania fundamentów całość wymiesza się z gliną,która jest pod spodem. Dom ma być parterowy więc zajmie trochę miejsca na działce (ale bez piwnic). Co radzicie nawieźć ziemi już teraz zasadzić trawkę i nie chodzić po błotku czekając na rozpoczęcie budowy (jeszcze z 1,5 roku) czy nawieźć ziemi dopiero po wykonaniu fundamentów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 11.08.2004 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2004 no Ziemię mozesz rozparcelować tylko w dalszej części ogrodu i tam siać trawkę i sadzić drzewka. Resztę zwal na kupę, aby nie wymieszała się z gliną, wapnem, cementem itp A może Twoj mąż chce zakończyć prace budowlane na ładnym trawniku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanka77 11.08.2004 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2004 Witam witam Aglig skąd kupujecie ziemie i ile płaciliście ? My będziemy musieli podnieść troche działke na jesień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aglig 11.08.2004 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2004 Mój mąż bardzo chce budować. Nie rozpoczynamy z dwóch powodów po pierwsze najpierw musimy spłacić działkę po drugie czekam aż w mojej gminie zatwierdzą plan zagospodarowania przestrzennego. Obecnie czas oczekiwania na pierwszą decyzję wz to czas około od 4 do 6 miesięcy + 2 miesiące pozwolenie na budowę i rok z głowy nie mówiąc o tych wszystkich papierkach które trzeba zebrać do pierwszej decyzji. Po zatwierdzeniu planu przychodzę do Urzędu proszę o wypis i wyrys z planu i dostaję w ciągu 10 minut (mam nadzieję ) i już mogę się udać do starostwa celem uzyskania pozwolenia na budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts