Agacka1719499039 06.09.2004 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2004 Sterownikami nie dysponuję...niestety... ,ale dobrym słowem...zawsze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 06.09.2004 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2004 Krystian długo by opowiadać...ale grunt,że wyłudzenie się nie powiodło i mam już /wreszcie/projekt do doniesienia, do właśnie wydającego się pozwolenia... ... no to, Agacka, donoś szybko coby się pozwolenie wreszcie wydało... :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 06.09.2004 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2004 Krystian jestem właśnie w trakcie...donoszenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 06.09.2004 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2004 Tomek melduje mi z placu budowy, ze tynk kładą i jest zachwycony kolorem Sam w koncu wybierał....... mam nadzieję, ze moje odczucia będa takie same Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 07.09.2004 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2004 Majka i jak kolor? Jesteś zachwycona?A pozostały Kraków co? Proszę pisać raporty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 07.09.2004 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2004 Cześć. Majka: czekamy na zdjęcia !!! U mnie ruszyła budowa garażu - więc niech się mury ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 07.09.2004 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2004 Dzień Dobry. Kolor, no jak kolor, opisać trudno Zdjecia będą, narazie troche mało czasu. Znacie jakąś szybszą metodę wsadzania zdjęć na stronę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 07.09.2004 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2004 Tomek melduje mi z placu budowy, ze tynk kładą i jest zachwycony kolorem Sam w koncu wybierał....... mam nadzieję, ze moje odczucia będa takie same Majka - MY też ( dla dobra Tomka... ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 07.09.2004 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2004 Ależ dbacie o tego mojego męża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawlak 07.09.2004 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2004 To było cudowne uczucie. Rodziło się w bólach, ale wreszcie jest. Co prawda trochę przenoszone (trwało 12 miesięcy), ale jest, nasze własne. Nazwaliśmy je Warunki Zabudowy, w skrócie WZ-ka. Wiemy, że dopiero teraz zaczną się prawdziwe problemy, ale co tam, raz kozie śmierć. Witam wszystkich forumowiczów, szczególnie z grupy krakowskiej. Pragnę przyłączyć się do was, wszystkich zaczynających, budujących, kończących, wykańczających i wykończonych . Właśnie dostałem WZ-kę, i szukam architekta w celu przygotowania dokumentacji (dostosowanie projektu do działki, projekty przyłączy itp.), najchetniej jak chyba większość szukających: niedrogiego, solidnego, i żeby wziął dokumenty, i przyniósł pozwolenie na budowę. Jeżeli macie kogoś kto się tym zajmuje, to proszę o jakiś namiar. Jak na razie będę pewnie dosyć pasywnym uczestnikiem, i będę pewnie dużo pytał, a mało podpowiadał, ale myślę że to sie z czasem zmieni, i jak okrzepnę w temacie, to ja z kolei będę pomagał następnemu pokoleniu na forum (przez pokolenie rozumiem oczywiście cykl budowy domu ) Z góry dziękuję za życzliwość i wyrozumiałość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZbysioR 07.09.2004 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2004 Witam wszystkich budujacych w i wokolo Krakowa! Ja stawiam wlasnie pierwsze kroki: mam juz dzialke i (jak mi sie wydaje) jestem zdecydowany na projekt. Jezeli nie macie nic przeciwko, to chetnie wprosilbym sie na forum tej grupy z racji tego, ze los, a raczej posrednik nieruchomosci , rzucil mnie i moja rodzinke do Zabierzowa (moze kogos z Szanownych Forumowiczów równiez). Od kilku miesiecy nasluchuje tylko na wielu watkach tego forum, ale powoli nadchodzi czas zadawania pytan. Pewnie kiedys bede tez odpowiadal . Jeszcze nie mam pozwolenia na budowe, ale chcialem "troche poprzestawiac" ziemie na dzialce (przesunac okolo 300 kubikow ziemi) no i pierwszy szok, bo pierwszy operator kopary powiedzial mi 3 tysiace. Wychodzi 10 za kubik, ale robota bez pospiechu, w jednym miejscu, na rownej dzialce przeszkod do omijamnia, wiec wydaje mi sie to za duza stawka. Moze jestescie w stanie podrzucic kilka telefonow, bo wg ksiazki telefonicznej, to niewiele znalazlem w okocy dzialki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 07.09.2004 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2004 Hej, witam Was w grupie. Zbysior, koparkowy przewaznie bierze od 50 do 70 zl/godzina. Nie wiem ile godzin zajmie mu ta praca. Poszukaj jeszcze w okolicy /najlepieej popytaj na sąsiednich budowach/. Mogę dać Ci namiary na krzeszowice /ale to troche daleko / Mogę zadac niedyskretne pytanie? Ile kosztuje teraz ar budowlanej w Zabierzowie? Slawlak, niestety nie mogę Ci pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZbysioR 07.09.2004 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2004 Dzieki Majka za odpowiedz Dla mnie lepiej bylo sie umowic na kubik a nie na godzine, bo nie wyobrazam sobie, zebym np 30 godzin pilnowal, czy kopara pracuje, czy odpoczywa a co do ceny to baardzo roznie, od 15kz na goce do 4 kz w strone Bolechowic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZbysioR 07.09.2004 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2004 To jeszcze ja, 15 kz mialo byc na górce, czyli po lewej stronie jadac od Krakowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanka77 07.09.2004 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2004 Slawlak i Zbysior witajcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aishan 07.09.2004 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2004 Sławlak i zbysior Witajcie. PS. A te 300 kubików ziemi to przydałyby sie u mnie jak nic! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 07.09.2004 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2004 Nie wiem, czy Zbysior odda, chcial tylko przepchać Ale dogadaj się z koparkowym Czyli działka po lewej stronie, hm, a dociera tam słońce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 07.09.2004 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2004 ...a co do ceny to baardzo roznie, od 15kz na górce do 4 kz w strone Bolechowic Cześć ZbysioR, witaj Slawlak... ZbysioR - czy te ceny to za m2 czy za ar, a może za hektar... ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszekP 08.09.2004 02:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2004 Witajcie,Coś jakby się tu gęściej i weselej robiło. 15kz za ar. No, no. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 08.09.2004 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2004 Witam nowe twarze...budowlane Niedługo i ja będe przepychać ziemię...dużo tak jakoś...bo mi wkopali dom na 2,5 merta w ziemię żeby było prościej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts