Agacka1719499039 08.10.2004 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2004 A co się stanie jak się stanie? Majka ja jestem straszny laik jeśli o to chodzi czemu gdzieś tam nie może się zagotować? Skoro ciepło przekazywane jest do wiekszego zbiornika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 08.10.2004 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2004 A co się stanie jak się stanie? Majka ja jestem straszny laik jeśli o to chodzi czemu gdzieś tam nie może się zagotować? Skoro ciepło przekazywane jest do wiekszego zbiornika? Bo to nie czajnik na herbatę Kominek ma podgrzewać wodę, a nie ją gotować. To cieplo ma byc przekazywane poprzez wymiennik plytowy do np. zamknietego systemu grzejnikowego lub zbiornika cwu. caly problem polega na tym, aby wiedzieć kiedy temperatura płaszcza osiaga odpowiednia temperaturę, włącza się pompa, zmniejsza lub zwieksza dopływ powietrza do kominka itp. Dokladanie drewna pozostaje na tzw "czuja" W naszej grupie krakowskiej, chyba tylko ja posiadam narazie kominek z plaszczem wodnym. Moze w wymianie doświadczeń Ci pomogą. Ile kosztuje ta nasadka na kominek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 08.10.2004 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2004 około 900 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 08.10.2004 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2004 dlaczego uważasz, ze:- kominek z taka nasadką zajmie mniej miejsca?- calość "ustrojstwa" z kominkiem będzie tańsza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 08.10.2004 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2004 1/ ustrojstwo montuje się na górze -mnie brakuje miejsca w szerz 2/nie wiem czy tańsza? Pytanie do Ciebie: kominek 18 kw z jednego odlewu żeliwnego 4.099+900 ustrojstwo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 08.10.2004 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2004 porównałam wymiary, najtańszy kominek do ciąglego palenia Tarnawa - 16kw /trochę za malo/ szer 62, głebokość 46cm. CTM z plaszczem już naokolo wkładu 18kw - szer.72, głebokość-67cm. tu masz link do kominkow z plaszczem /w sam raz takiego jak ja mam/, zobacz na ceny dodatków, ktore musisz mieć przy jednym i drugim zestawie http://www.ctmpolonia.pl/cenniki.html Czy w tej "twojej" dostawce jest też węzownica do cwu? Ile w środku mieści się wody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 08.10.2004 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2004 Podałam cenę tarnawy 18kw wymiary:szer-675mm,głębokość 510mmWężownica jest - 21 litrów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 08.10.2004 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2004 Aga, toż to zabawka, a nie wspomagacz ogrzewania Skieruj swe oczęta na inne rozwiązania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 08.10.2004 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2004 oj nie wiem co ja mam zrobić z moimi oczętami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 08.10.2004 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2004 Tak więc opolanka ze żbiczanką dyskutują o technicznych rozwiązaniach, a panowie..........na z góry upatrzonych stanowiskach Okopali się, i nie zamierzaja nosa wystawić i cos doradzić kolezance-opolance w rozterce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 08.10.2004 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2004 Majka dzięki... mianuję Cię moim rzecznikiem na forum... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 08.10.2004 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2004 Tak więc opolanka ze żbiczanką dyskutują o technicznych rozwiązaniach, a panowie..........na z góry upatrzonych stanowiskach Okopali się, i nie zamierzaja nosa wystawić i cos doradzić kolezance-opolance w rozterce No cóż, nie widać żeby to szkodziło temperaturze dyskusji Poza tym gdzie tam z Agi opolanka No i wreszcie, mam taką zasadę: jak się nie znam - dziub w ciup Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 09.10.2004 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2004 To najłatwiejsze, ale w ten sposób niczego nie mozna sie dowiedzieć A temat po chwili spadnie na drugą stronę. Paskudna pogoda, a miałam sadzić piwonie, tulipany, krokusy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszekP 09.10.2004 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2004 Popieram Jaro. Co innego rozmawiać sobie na ogólne tematy, a co innego wypowiadać się w sprawach technicznych. W tym wypadku powinno się się wiedzieć o czym się mówi. Dlatego wczoraj milczałem. Pogoda rzeczywiści paskudna. Jedziemy dzisiaj polować na gniazdka i wyłączniki elektryczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 09.10.2004 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2004 Taką samą zasadę wyznaje Tomek, uważa, ze lepiej się nie dowiedzieć niż ryzykować, ze się zbłaźni Pewien niepokojący wniosek sam się nasuwa, ale zostawię go dla siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszekP 09.10.2004 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2004 Halo, halo... My tu nie mówimy o dowiadywaniu się, ale o przekazywaniu swojej wiedzy. Zdobywanie nowych wiadomości jest ze wszech miar cenne. Jednak nie bez znaczenie jest od kogo się te wiadomości zdobywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 09.10.2004 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2004 No i wychodzi na to, że nie powinnam sie odzywać. W końcu nie jestem fachowcem, tylko użytkownikiem. A ponieważ w żadnej dziedzinie nie czuję się fachowcem, to pozostaje mi tylko milczenie, albo rozmowa o DM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 09.10.2004 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2004 Witajcie plaszczyki i wodnice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszekP 09.10.2004 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2004 Witaj płaskowniku. Majka - ależ wręcz przeciwnie. Odzywaj się jak najwięcej. Poza tym nie bądź taka skromna. W wielu dziedzinach znasz się na rzeczy. Jako użytkownik masz szereg cennych doświadczeń, którymi możesz i powinnaś sie podzielić. Jak tylko tłumaczyłem dlaczego ja nie brałem udziału w tej dyskusji. Podsumowując, jestem zdania, że jeżeli ktoś nie ma doświadczeń lub wiedzy to raczej nie powinien sie w takich sytuacja udzielać. Co też czyniłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 09.10.2004 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2004 Dlaczego Pit ma być "płaskownikiem" Ale mnie Zbyszek pocieszyłes, teraz będę się bac w ogóle odezwać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts