zbyszekP 16.11.2004 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2004 Ej, troszkę to za skomplikowane. Rozumiem, że końcowy rabat będzie dla wszystkich np. 10% tyle, że Forumowicze będą rozpoczynać negocjacje od 2% a inni od 0? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martynaa 16.11.2004 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2004 Ej, troszkę to za skomplikowane. Rozumiem, że końcowy rabat będzie dla wszystkich np. 10% tyle, że Forumowicze będą rozpoczynać dyskusję od 2% a inni od 0? jakby to wytłumaczyć ... Pan A jest użytkownikiem forum ... przychodzi do firmy BIM i chce zakupić drzwi szklane (musi powiedzieć, że informacje o rabacie ma z forum Muratora) , dostaje 2% rabatu , wybiera drzwi ... dodatkowy upust zależy od wybranego modelu, wielkości zamówienia i innych czynników . Załóżmy że dostanie 7% upustu. Razem z rabatem dostanie 9% zniżki. Pan B przychodzi i wybiera drzwi , jego upust może wynieść 7% i tyle dostanie. Oczywiście to sytuacja hipotetyczna . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 17.11.2004 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2004 Cześc wszystkim, Martynaa, a my na nasze luksfery nie ostaliśmy tych dodatkowych 2%.Cena była ostateczna. Dlaczego?Luksferów jeszcze nie mamy, więc proszę o skorygowanie ceny. Dobre i dodatkowe 2%.I kiedy będzie dostawa? Aishan, szkoda, że nie skończyłes elewacji ale wykonawca chyba ma rację odnośnie pogody.W piątek ma być podobno śnieg, brrrrr. Majka, to kiedy jedziemy do Aishana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszekP 17.11.2004 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2004 Martynaa - a czy następujący scenariusz też będzie działać?Pan A przychodzi po drzwi, zawzięcie się targuje i dostaje 7% rabatu. W tym momencie "przypomina sobie" (i w jakiś sposób to udowadnia), że jest uczestnikiem Forum i dostaje jeszcze dodatkowe 2%? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 17.11.2004 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2004 Też się nad tym zastanawiałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 17.11.2004 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2004 Dobre To nie rozumiem czemu nie dac od razu dla forumowiczow 9% upustu a dla pozostalych 5% i zalatwione. Ze niby nie kazdy sie u mnie targowac a inni wywodza sie od jeleniowatych czoronogow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 17.11.2004 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2004 Witajcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszekP 17.11.2004 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2004 Pit - aż tak prosto to chyba jednak nie można, bo życie stałoby się nudniejsze. A i kto wie, może druga strona transakcji poczułaby się niedowartościowana. Na dowód przytaczam przykład z własnego doświadczenia. Elektrycy realizowali kolejne zamówienie mojej żony na dodatkowe lampki. Przy okazji bardzo pomogli nam w innych pracach (co do nich już nie należało). Więc jak przyszło do uzgadniania ostatecznej ceny, zapłaciłem co chcieli. Ku mojemu zdumieniu szef ekipy miał nieco skwaśniałą minę. Widać było, że coś Go trapi. Wreszcie po jakimś czasie powiedział mi z wyrzutem:"Przynajmniej końcówkę powinien mi Pan urwać". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek1 17.11.2004 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2004 Witajcie mili Krakowanie Zbyszek, zeby wszyscy wykonawcy byli tacy. A Ci od tynków wewnetrznych też tacy są.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 17.11.2004 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2004 Niezle - To byl facet i chcial zebys mu urwal "koncowke" ... to ja tu czegos nie rozumiem ... i tak koncowka nie byla mu potrzbena To musiala byc przebrana baba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszekP 17.11.2004 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2004 Zbyszek, zeby wszyscy wykonawcy byli tacy. A Ci od tynków wewnetrznych też tacy są.? Nie wiem czy pytasz o moich wykonawców od maszynowych tynków wewnętrznych? Owszem i tych mogę spokojnie polecić bo robią bardzo ładnie i biorą 8 zł/m2. Z nimi jednak żeśmy się targowali. Z pożytkiem dla obu stron. Żeby to jednak nie brzmiało zbyt cukierkowo. Mam również i przykre doświadczenia z wykonawcami, którzy brali się za coś o czym nie mieli wielkiego pojecia. Pit - nie pomyślałem. A może rzeczywiście o to mu chodziło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek1 17.11.2004 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2004 Zbyszku, tak o twoich. OK Albo to byl jakis Arab Oni to się lubia targować dla samego targowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszekP 17.11.2004 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2004 Na Araba to on mi nie wygląda. Ale kto wie. Pokrętne są dzieje Rzeczypospolitej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 17.11.2004 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2004 Pochwalę się szczeniakami i ich mamą, która dzielnie wszystkie niedogodności znosi http://foto.onet.pl/upload/20/36/_368318_n.jpg jedno je inne spią http://foto.onet.pl/upload/21/64/_368321_n.jpg pierwsze siusiu nie w legowisku http://foto.onet.pl/upload/5/45/_368310_n.jpg drzemka w trakcie prezentacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszekP 17.11.2004 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2004 Ładne szczeniaki. To ile ich w sumie masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 17.11.2004 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2004 Ostały się trzy. Te zdjęcia są sprzed tygodnia. Teraz skubane same już wędrują, potrafią warczeć a jeden nawet podszczekuje Dzieci nadały im imiona : Macro, Puchacz i Nudziarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszekP 17.11.2004 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2004 "Macro" ??? Nie róbcie psu krzywdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marbo 17.11.2004 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2004 Cześć... to może do kompletu "Kesz" i "Kery" A swoją drogą ... dałam kotce na imię "Gryza" i cholernica gryzie jak się zapomni, że jest grzecznym kotkiem. Hm .... może "Kesz" dokopałby się do jakiejś kaski ... Pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszekP 17.11.2004 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2004 Witaj. Moja żona też bardzo "rozrabia" jak się zapomni, że jest grzeczną żoną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 17.11.2004 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2004 Ale macie skojarzenia, ja w tym blaszaku bywam raz na 3 lata Dzieci tak nazwały psiaka bo był największy, zresztą wszystkie są bardzo podobne do siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts