Agacka1719499039 14.01.2005 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2005 Aga, kiedy mają wejść robotnicy? Jak im gile nie będą zamarzać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 14.01.2005 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2005 ....tu budowa wzywa! A więc jak się chce to można i w zimę. Ryzykant! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SYLWKA 14.01.2005 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2005 czy to prawda, ze fundament musi sie "ustac" (cokolwiek to znaczy)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 14.01.2005 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2005 czy to prawda, ze fundament musi sie "ustac" (cokolwiek to znaczy)? jak będa trzeźwi robotnicy, to powinien ustać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SYLWKA 14.01.2005 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2005 ajajaj, chodzi mi o to, czy to prawda, ze nie jest wskazane budowanie scian natychmiast. Mowia, ze lepiej, zeby sezon postal. Jesli to prawda, to dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 14.01.2005 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2005 Ja tam na betonie się nie znam...ale jest u nas jeden taki spec... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszekP 14.01.2005 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2005 Mnie też tak radzono, ze względu na dość nieszczególne podłoże jakie u mnie występuje. Jednak muszę się przyznać, że takie tłumaczenia ekipy budowlanej jakoś do mnie nie docierały, bo jak ma się fajtnąć (popękać) to co za różnica czy teraz czy za pół roku. Co prawda fundamenty trochę postały bo akurat nadeszła zima. Sam chętnie posłucham eksperta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgadzina 14.01.2005 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2005 No i wywołali wilka z lasu Sylwka - spoko mozna stawiać ściany na fundamentach. Jesli chodzi o to co niektórzy okreslaja mianem "ustania się" fundamentu to jes to proces osiadania budynku pod PEŁNYM obciązeniem i trwa zazwyczaj kilka lat. Dopiero wtedy mozna mówić o tzw. (rżę jak koń z tego sformułowania ale niech będzie ) "ustaniu się". Zauważ że gdyby takie "ustawanie się" (he he he ...... ) było do czegos komus potrzebne to ŻADEN budynek nie powstałby w czasie krótszym niż rok. A tymczasem goście jadą wieżowce po 11 pieter w całym Krakowie i kierują się zasadą że im szybciej tym lepiej. Więc spoko spoko buduj i pytaj nas tu na forum żeby sie nie dac robić w konia tzw. FACHOWCOM. Nara wszystkim! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek1 14.01.2005 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2005 SYLWKA - uderz do Krzysia (vel Gadziny) , jest chyba, bo dziś dostałem od niego fajne zdjęcia , ty AGA też? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek1 14.01.2005 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2005 O i wilk .. SMOK we własnej osobie. Krzysiu jak tam z tymi procentami co dostałeś ode mnie???? Dzieki za wszystkie przesyłki i polecam sie na przyszłość!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SYLWKA 14.01.2005 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2005 dzieki! Czuc fachowca z prawdziwego zdarzenia, naprawde duzo mi pomogles. Wlasnie takich ludzi poszukuje na forum, bede miala na pewno jeszcze wiele pytan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 14.01.2005 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2005 No i otórz właśnie...moje fundamenty się właśnie "ustają",ale to raczej z powodów zupełnie innych... Koniec tej zimy...co to za śniegi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 15.01.2005 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2005 Pochwaliłam się gdzie indziej, to pochwalę się i tutaj.To jest nasz domek: http://foto.onet.pl/upload/40/1/_404444_n.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszekP 15.01.2005 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2005 Bardzo ładny. Nie wiem czy dobrze widzę,ale czy Twój dom łączy się jedną ścianą z innym domem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 15.01.2005 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2005 Łączy, bo to jest bliżniak. Ale mamy osobne ściany, a pomiędzy nimi styropian, więc z akustyką nie mamy problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macio 15.01.2005 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2005 Witam wszystkich! Mam pytanko do majki: jeżeli się nie mylę to chyba masz kocioł gazowy buderusa?jeżeli tak to co uważasz na jego temat?warty polecenia?pytam bo mają jakąś promocję na całe wyposażenie kotłowni... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidqa 17.01.2005 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2005 Macio, a jaka to promocja? Gdzie mozna znalezc szczegoly? I jeszcze jedno pytanko: czy wiecie moze, jak sie sklada garaz blaszak? Czy to trudne? Bo chcialabym to zlecic mojemu mezowi. Smykalke do majsterkowania jakotaka ma. Ale nie wiem, czy nie lepiej by bylo to zlecic jakiemus fachowcowi. Prosze, pomozcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SYLWKA 17.01.2005 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2005 lidka, ze swiezego doswiadczenia powiem Ci, ze zalezy, jak ten blaszak jest łączony i skonstruowany. Mój jest nitowany i górą ocieplany, więc ani nie mieliśmy nitownicy, ani nie mieliśmy transportu na takie duże kawałki ścian i sufitu (sufit długi na 7 metrów), a poza tym ciężko niedoświadczonemu złożyć to jak klocki lego. Jednak decyzja nalezy do Ciebie. Gdzie budujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidqa 17.01.2005 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2005 Dzieki Sylwka. Ja jeszcze nie wiem, jaki ten garaz jest. Bo dopiero sie umowilam na jego ogladanie, a potem ewentualny zakup. Obejrzymy, zobaczymy, pomyslimy... A budowac bede, bo jeszcze nie zaczelam, ale na wiosne to juz najwyzszy czas , w Pawlikowicach kolo Wieliczki. A Ty gdzie? A moze bede miala jakiegos sasiada z tego forum? No, przyznajcie sie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 17.01.2005 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2005 W dobie motoryzacji rowerem wszedzie da sie dojechac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts