lakk 23.03.2005 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2005 Witam! Widzę, że dzisiaj gramy w pokero-oko-brydża , to ja licytuję "szlem w bez atu" i "duży poker" z "oczkiem" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 23.03.2005 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2005 ... fascynuje sie róznymi gadżetami i tutaj oczywiście, żadne oszczędności nie wchodza w rachubę. No cóż, to ciężki przypadek Można próbować na logikę - wbrew Twoim niedyplomatycznym insynuacjom - zrobić porównanie obu modeli, wyselekcjonować listę różnic (gadżetów), tak żeby było czarno na białym ile płacimy za same tylko gadżety. Może się okazać, że za 1 gadżet, typu "boczny wyrzut trway" płacimy parę ekstra stów. Jeśli T. sobie to uświadomi, i w takim oto stanie "pełnej śwaidom swych praw i obowiązków" powie: "TAK !" to, sprawa przegrana . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada24 23.03.2005 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2005 Majka, a ja myślałam, że ta kosiarka to dla ciebie. Bo jeżeli tak, to lepiej żeby była droższa, a tym samym (miejmy nadzieję ) lepsza Możesz jeszcze użyć argumentu, że zgadzasz się na tą droższą ale to on będzie tą łąkę zawsze kosił .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 23.03.2005 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2005 Maja pracownica ma faktycznie coś ze wzrokiem bo nie mam plakietki tylko ubranie robocze viessmann'a Maja Twój T. ma fajne hobby, podaj jakiego rypu go gadgety rajcują, to może Mu coś podrzucę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 23.03.2005 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2005 Zapomniałem zalicytować trzy bez atu łamane przez karete króli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 23.03.2005 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2005 Majka, a ja myślałam, że ta kosiarka to dla ciebie. Bo jeżeli tak, to lepiej żeby była droższa, a tym samym (miejmy nadzieję ) lepsza Możesz jeszcze użyć argumentu, że zgadzasz się na tą droższą ale to on będzie tą łąkę zawsze kosił .. Sądzę, że wolałabym kosić 5 razy na sezon 40 arów, niż ganiac co wieczór z wiadrami 20 litrowymi i podlewać ogród /szlauf nie wystarcza, a codziennie trzeba wykonać minimum 20 kursów w każej ręce pełne wiaderko/, do tego wyplewiać naokolo wszystkich krzewów i drzewek, gdzie kosiarka nie wjedzie /okolo 150sztuk/, Ale własnie on kupuje kosiareczkę dla siebie, a potem bedzie udawał wielce wysilajacego się dla rodziny Jaro, dyplomacja poszła się paść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 23.03.2005 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2005 Wpadnę w tę sielankę jak Filip z konopii Czy jest jakiś sposób na zbyt zakamienioną wodę? Coś się takiego porobiło ostatnio, że Brita wytrzymuje tylko 2 tygodnie, a jeszcze niedawno cały miesiąc Na zlewie zaczęły zostawać białe plamy po wodzie, gdy go nie potraktuję ścierą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada24 23.03.2005 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2005 Majka, to jednak ta za 1800 jest ok. a zaoszczędzone 500 zł dołóż do rozbudowanego systemu nawadniania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 23.03.2005 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2005 Ada, też tak uważam, szczególnie, że kosiarki różnia się dwoma szczególami. Ta droższa posiada kosz /nie bedziemy uzywać/ i jest mocniejsza o 1kM /6 kM zamiast 5/. Aha, nie dopisałam, że grabienie pozostawionego przez kosiarke pokosu nalezy oczywiście do ........... przemilczę dyplomatycznie system nawadniania mi się marzy, T nie odczuwa takiej potrzeby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 23.03.2005 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2005 Słoneczko najlepszym sposobem na odkamienienie wody jest stacja zmiekczająca - ale jej koszt ok. 3000zł poraża?! Można zastosować magnetyzer lub filtr z wkładem z żywicą jonowymienną na zasilaniu wodą za wodomierzem - koszt 100-150 zł. Wkład należy regenerować co trzy miesiące średnio poprzez płykanie w 10% roztworze soli kamiennej.Magnetyzer - coś tam pomaga, ale ma wielu niedowiarków,jest mniej skuteczny od żywicy jonowymiennej i też należy go czyścić okresowo - w 5% roztworze HCl. Wybór należy do Ciebie.Maja system nawadniania Gardeny podobno kosztuje około 800 zł, przemyśl sprawęz T.Pozdrawiam Grzesiek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 23.03.2005 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2005 O, ten filtr z wkładem jonowymiennym jest ciekawy. Tylko dobrze byłoby zamontować go tak, by służył tylko do wody pitnej. Szkoda by go było używać np. do kąpieli Gdzie można go kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek1 23.03.2005 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2005 Witam wszystkich, dawno mnie tu nie było Grzesiek, taki filtr za 150 zł wystarczy do domku w Krakowie?? + jeszcze jakis mechaniczny. mozesz polecic cos niedrogiego a dobrego (prosty w obsłudze bez bajerów) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada24 23.03.2005 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2005 A ten system nawadniania Gardeny to na jaki obszar starcza?? Majka, co ty masz za biuro na Westerplatte, bo to blisko mojej pracy - może kiedyś mnie tam rzuci, to bym wpadła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 23.03.2005 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2005 Ta droższa posiada kosz /nie bedziemy uzywać/ ... Dlaczego nie będziecie używać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada24 23.03.2005 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2005 Ta droższa posiada kosz /nie bedziemy uzywać/ ... Dlaczego nie będziecie używać ? jak to dlaczego? bo T. musiałby go co chwila opróżniać, a tak Majka zgrabi. Taki już nasz kobiecy los. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 23.03.2005 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2005 Filtr z żywicą jonowymienną i mechaniczny można kupić w każdym przyzwoitym sklepie hydraulicznym. Trzeba tylko znać średnicę przyłącza i przepustowość filtra. Raczej kupuj filtr z wkładem 9 i 3/4". Słoneczko można taki filterek założyć na "ciepłej wodzie", ale to musi obejżeć hydraulik i ocenić. Oczywiście służę pomocą (nie jest to moja reklama ). Pozdrawiam Świątecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 23.03.2005 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2005 Ada, biuro jest nie jest na Westerplatte, tylko niedaleko /ulica czcąca innych bojowników / - zgaduj, /prosze nie podpowiadać / Jaro, wyobraź sobie koszenie raz na 3 tygodnie 40 arów, w jakim tempie kosz się napełni? Sloneczko, my mamy pierwszy filtr zalożony na wejsciu wody do domu. On zbiera wszelkie nieczystości, starcza na 1/2 do roku. Wodę mamy bardzo wapienną, ale lepsza taka niz krakowska Ta gardenia za 800zet, to chyba do ogrodu o wielkości 4 ary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 23.03.2005 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2005 Jaro, wyobraź sobie koszenie raz na 3 tygodnie 40 arów, w jakim tempie kosz się napełni? Oświecona Góro Wiedzy Wszelakiej, oświeć i mnie, proszę : a czemuż to tylko raz na trzy tygodnie ? Toć w sezonie po tygodniu nie wjedziesz kosiarką , bo bedzie taka wielka trawa ! Jak masz kosiarkę to kosisz w szczycie sezonu raz na 3-4 dni. Wtedy kosisz trawkę 1-1,5 cm i kosz ma jak najbardziej sens. Raz na 3 tygodnie to kosa wystarczy, bo kosarkę zamordujecie po miesiącu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 23.03.2005 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2005 Jaro, Ty sie lepiej odtenguj od góry Najwyraźniej dawno u nas nie byłeś, pora sobie przypomnieć ukształtowanie terenu. Jestem realistką, nikt z nas nie da rady kosić raz na tydzień, a co dopiero raz na 3 lub 4 dni Skoszenie 40 arów zajmuje dzień, 5 godzin kosiarką z napędem, reszta kosą spalinową /skarpy, obrzeża stawu, rów i pobocze za ogrodzeniem/. Wybieramy kosiarkę z najlepszym silnikiem, metalową obudową - taką, która nie da się tak łatwo zarżnąć Jaro, a ile Ty bierzesz za koszenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakk 23.03.2005 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2005 Majka, a rozważałaś zakup kosiarki listwowej, lub żyłkowej?http://ogrod.victus.pl/katalog.asp?id_podkat=11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts