Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Trawa zasiana i zawalcowana. Na razie nic nie widać i chyba przez jakiś czas jeszcze tak będzie. Ale jesteśmy pełni oczekiwań i optymizmu. :p Ptaków na działce nie widziałem. Chyba na razie nie bardzo podoba im się to co widzą. Są tylko kury sąsiada, ale to za płotem.

Niestety znowuż wygania mnie na obczyznę. Jak wrócę to trawę powinno być już widać. Strasznie mi przykro, że nie będzie mnie przy tym jak będzie dorastała. :( :wink:

• Odpowiedzi 30,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Majka

3527

• Agacka1719499039

2723

• pitbull

2291

• zbyszekP

1611

Najaktywniejsi w wątku

No niestety mojej trawy jeszcze nie widać, więc Zbyszku możesz jechać spokojnie, bo może to wyrastanie cię jednak nie ominie.

U mnie ostra walka z wykończeniówką. Płytki w większości już są, schody i parapety też (można już myśleć o parapetówce :lol: ) Dziś smutna chwila - rozliczenia z fliziarzem. W tym tygodniu muszę kupić kostkę, żeby już nie grzęznąć w żwirze, a w przyszłym przyjeżdżają parkiety. Dom po woli nabiera kształtu. Tylko wokół jakoś brunatnie. :cry:

A jak wasze budowy? Majka, jak tam mury? Sonika jak wykończeniówka?

Po przeczytaniu paru wątków, lakieruję.

A Ty?

Ja też lakieruje - półmat chemoutwardzalny - taki mocno śmierdzący ale najtwardszy.

A jak układasz parkiet, masz jakiś wzór?

A jaki producent?

Nic nie wiem na temat lakierów :cry: :cry: :cry:

Na dole, w salonie - chyba przesunięte klepki tak o 1/3 długości.

A na górze jeszcze nie wiem.

A Ty?

Sonika!

Chyba słuszny wybór z tym lakierowaniem parkietu. Na dłuższy dystans to wydaje się lepszym rozwiązaniem. Na jakie lakiery się decydujesz? A u mnie powoli łazienki i płytki w garażu i nad garażem się robią. A parkiet to hohohohoho!

Parkiet będzie szybciej niż Ci się wydaje :lol: :lol:

Tak sądzę po tempie prac u Ciebie.

Na temat lakierów nie wiem nic :cry: :cry: :cry: .

Parkieciarza weżmiemy chyba od Wojtka - 25zł/m2.

Jesteśmy umówieni na 15-ego maja, ale nie wiem jak to będzie, bo łazienka dalej "się robi".

Jesteśmy umówieni na 15-ego maja, ale nie wiem jak to będzie, bo łazienka dalej "się robi".

Ile???????? samo układanie, czy z lakierowaniem?

Majka, przepraszam :oops: :oops: :oops: straszna gafa - o mury chciałam zapytać Agę - ty już przecież masz i to całkiem solidne :lol:

Ile???????? samo układanie, czy z lakierowaniem?

Majka, przepraszam :oops: :oops: :oops: straszna gafa - o mury chciałam zapytać Agę - ty już przecież masz i to całkiem solidne :lol:

Wszystko + materiał (lakier).