Sloneczko 30.05.2005 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2005 Chyba zrobicie przedstawienie, bo przecie starej baby nie będziecie ani bić, ani... :D No chyba że do roboty, ale to jeszcze trochę za wcześnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek1 30.05.2005 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2005 Witajcie, Uff, zaczyna sie gorąco. Ale miło było bez pracy przez 4 dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 30.05.2005 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2005 witajcie, ledwie żywa przyczołgałam sie do biura. Nie znosze jeździć autem, które nie ma klimatyzacji Piszcie, jak roboty u was postepują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 30.05.2005 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2005 Witam Grupę Krakowską. Przynoszę wiadomości od Agackiej, pozdrawia Was gorąco. Nieźle radzi sobie w swoim namiociku, walczy nocą z kunami ( siekierka zawsze pod ręką ), w dzień z budowlańcami. Autko parkuje we własnym garażu, kawę pije na swoim tarasie, jednym słowem przeszczęśliwa mimo upału i braku klimatyzacji w namiotowej sypialni. Wszystkim życzy pogody ducha i jak zwykle zaprasza do siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 30.05.2005 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2005 Słoneczko fakt bić to nie będziemy, ale kto wie co się urodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek1 30.05.2005 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2005 Piszcie, jak roboty u was postepują Flizy kładą się w kotłowni. Pomalowałem poddasze i pół parteru raz emulsja. Murki oporowe przed garazem stoją, w tym tygodniu bedą drzwi zewnetrzne, elektrycy podłaczą wszystkie bezspieczniki itp. Montuja też telefon. Kupione płytki na podłoge do hallu i kuchni oraz barlinek (iroko) do salonu i pokoju. Ogladamypłytki na balkon,schody zewn. do łazienek+WC+umywalki+kabina+wanna itp. Od połowy czerwca ruszamy pełną parą z pracami w łazienkach itp. Jutro notariusz (mieszkanie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszekP 30.05.2005 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2005 A ja właśnie zrobiłem system nawadniania działki dla ubogich i kończę robić płytkowanie podłogi w garażu. Następnie drobnostki typu przykręcanie sanitariatów. Przed końcem czerwca być może rozpoczniemy jeszcze robienie podjazdu. W październiku dokończenie podjazdu, kominek, ułożenie podłogi w "salonie", generalne malowanie i to by chyba było na tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 30.05.2005 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2005 ale sypna się parapetówy U nas narazie tylko podbitka zamówiona. I walczymy z ogrodem. Na 10 nasadzeń przezywa pierwszy rok polowę /albo uschną, albo zjedzą nornice, albo T skosi/. Teraz rododendron mi choruje, wyschły mu pączki kwiatowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszekP 30.05.2005 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2005 Ostatnio przeżyłem drobny wstrząs, bo temperatura w południowych pokojach na poddaszu dochodziła w weekend do 31 stopni. Najbardziej mnie denerwuje, że mam klimatyzację na dolnym poziomie, gdzie pewno nie będzie potrzebna, a nie zrobiłem jej na poddaszu. Mam tylko nadzieje, że odblaskowe rolety na oknach połaciowych pomogą. Bo jak nie to trzeba będzie ciągnąć klimatyzacje na góre, a to oznacza rujnowanie ścian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek1 30.05.2005 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2005 Zbyszku, czy kupowałes jakieś specjalne (wytrzymałość itp.) płytki do garażu??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszekP 30.05.2005 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2005 Tak nam się przynajmniej wydaje. Są stosunkowo małe (~26 cm), grubsze niż normalne płytki i dużo ciężej je złamać i przeciąć. Na razie nie mogę zrobić praktycznej próby, bo z braku podjazdu nie mogę wjechać do garażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 30.05.2005 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2005 No wiesz zrób jakiś podest z desek i testuj płytki Klimatyzacja na parterze faktycznie nie jest bardzo potrzebna. My obywamy się bez niej spokojnie. Ale poddasze zawsze bardziej się nagrzewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszekP 30.05.2005 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2005 To nie takie proste, bo na drodze do garażu mam jeszcze studzienkę kanalizacyjną, którą też trzeba by objechać. Studzienka ma ukryć się w podjeździe ale na razie sterczy dość wysoko. Przypuszczłem, że klimatyzacja na parterze nie bardzo się przyda, ale miała takie piękne lampki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 30.05.2005 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2005 Doskonale Cie rozumiem . Ja lubie jak jeszcze robi tak cudownie .... biiip, biiiip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 30.05.2005 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2005 Czy na przesunięcie takiej studzienki trzeba mieć jakieś zezwolenia? Nasza też sterczy, a mamy dla niej wybrane takie fajne miejsce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 30.05.2005 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2005 miała piekne lampki Tomkowi też by sie spodobała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszekP 30.05.2005 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2005 Doskonale Cie rozumiem . Ja lubie jak jeszcze robi tak cudownie .... biiip, biiiip Co do biip, biip to mam dosyć ambiwalentne (ależ jestem elokwentny ) uczucia. Osobiscie bardzo nie lubię regularnych dźwięków. Np. jak do kogoś jadę i w pokoju, gdzie mam spać są jakieś tykające zegary, to zanim zasnę muszę je porozłączać. Czy na przesunięcie takiej studzienki trzeba mieć jakieś zezwolenia? Nasza też sterczy, a mamy dla niej wybrane takie fajne miejsce... Formalnie jest to zmiana warunków zabudowy i zagospodarowania terenu więc pewno trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 30.05.2005 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2005 Leży w gminie wniosek już ponad 2 miesiące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek1 30.05.2005 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2005 Zbyszku, czy twoja strona z albumem nie działa Chciałem zobaczyc postepy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek1 30.05.2005 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2005 czy i jak zaizolować od zewnetrznej strony murek oporowy ( z betonu) przy garażu obsypany ziemią (dokladniej piasek)?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts