forum_user 01.06.2005 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2005 Witam. Ja w kwestii ilozoficznego pytania: "czym by się tu zająć ?". Wczoraj wzorem naszej niezastapionej Góry Olimp - Majki, uczestniczyłem (po raz pierwszy w życiu) w zebraniu wiejskim. W końcu trzeba się integrować ... Wrażenia niezapomniane . Dowiedziałem się np. że nasz mały wiejski mosteczek nad Wilgą, świeżo odnowiony otrzyma ... oficjalne imię ! I można poznać dalszych sasiadów... Zaraz też nieostrożnych wciągają do przeróźnych komitetów - co to mają coś zrobić (telefon, drogę, oświetlenie, chodnik - itd...). Ale w sumie: na brak zajęć nie można narzekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 01.06.2005 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2005 No to zaczynasz wreszcie przypominac autotochtona. Ale tak a propo to ten Twoj soltys niewiele umie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 01.06.2005 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2005 Przy okazji . Zauważam, że wybraliśmy te same płytki do łazienki. Wiwat bambusy! Witam wszystkich, Zbyszek - dzięki za informację. Ja też zauważyłam - wiwat bambusy!!!! - ładne prawda???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 01.06.2005 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2005 Ale tak a propo to ten Twoj soltys niewiele umie ... Nie widziałem, że kolega zajmuje się teraz lustracją sołytsów gminy Wieliczka . No nie poznaję kolegi . Trzeba to wziąć pod uwagę - bo za rok kończy mu się kadencja. btw: To jest ocena jego kwalifikacji sołeckich czy kowalskich ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 01.06.2005 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2005 Witajcie W końcu dla kogoś zostałam wzorem chociaz slowo "góra" kojarzy mi się jakoś................. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszekP 01.06.2005 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2005 Witam, Jaro, pitbull - toście mnie uspokoili. Już się martwiłem, że się zanudzę na śmierć. Sonika - ładne, ale chyba pół Krakowa i okolic je ma . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 01.06.2005 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2005 jaro - umiejetnosci kowalskie bo jesli chodzi o soltysowanie to nie wiem, ale pomysl z lustracja kompetencyjna podoba mi sie. Ale, ale skoro za rok wybory to juz rozumiem po co kolega chodzi na wiejskie zebrania ... Zbyszek - do uslug - pomyslowosc moja bywa przerazajaca ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek1 01.06.2005 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2005 Pit, możesz cos doradzic nt. izolacji murku oporowego ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 01.06.2005 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2005 Jeszcze w temacie: "w co się bawić ?" . Wpadł mi w ręce dokument sprzed 115 lat w którym młode małżeństwo (moi pradzidkowie) otrzymują dom wraz z gospodarstwem- coś w rodzaju prezentu. Przytoczę jeden fragment, ciekawy ze względu na Forum M: "... dom o izbie, sieni, komorze i stajence pod jednym dachem". Zafrapowało mnie ileż dylematów budowalnych roztrząsanych po wielokroć na tym Forum rozwiązuje ten jednen dokument. Bo jak widac w chatce był program super-minimum. Ale były: spiżarnia (komora), wiatrołap (sień) i pomieszczenie gospodarcze (stajenka) . A ile razy było na Forum: "czy potrzebna w domu spiżarnia ?". Jak widać kuchni i łazienki nie mieli, ale spiżarnię mieli. Przy okazji rozwiązali też dylemat : "razem czy osobno" - boć izba tylka jedna dla wszystkich. Ściana jednowarstwowa z bloczków drewnianych na pióro i wpust . Wentylacja grawitacyjna naturalna, ogrzewanie kombinowane: humanoidalno - kominkowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 01.06.2005 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2005 mamy taki domek, ale dwuizbowy. Stajenka została wyburzona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 01.06.2005 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2005 Piotrek, proponuje Abizol 2x, jesli na murek splywa woda to jeszcze zrobic dren na poziomie gory stopy fundamentowej z obsypka zwirowa i ew. flizelina. Przy piasku powinno to wystarczyc. Nie wiem jaki jest poziom wod gruntowych . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek1 01.06.2005 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2005 Pit dzieki jakieś 2 m poniżej fundamentu murku. Cały teren to piasek ( w średniowieczu wydobywali piasek dla Krakowa) 1 murek widać na moim albumie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 02.06.2005 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2005 witajcie krakusy ktoś zapierniczył moja facjatę kto wie, jak ją odzyskać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek1 02.06.2005 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2005 Cześć, chyba nie tylko tobie Majka, Krzysiu tez nie ma Komisja śledcz do roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 02.06.2005 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2005 Cześć wszystkim Majka mogę Ci wysłac mailem starą wersję z papugą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 02.06.2005 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2005 Piotrek1 - powinna taka izolacja wystarczyc. Moze byc rowniz HYDROSTOP ale nie wiem jak to cenowo wychodzi. Najlepeij nic nie miec, jak nie masz nic to Ci nic nie ukradana, chyba ze nica tez kradna ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek1 02.06.2005 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2005 Pit a Dysperbit może być ?? zostało mi jeszcze trochę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 02.06.2005 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2005 Najlepeij nic nie miec, jak nie masz nic to Ci nic nie ukradana, chyba ze nica tez kradna ... taka................nieubrana OKi, bedę inkoguto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 02.06.2005 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2005 Majka, serwer rednetu się zepsuł, czy co? Wsadziłam emblemacik na Imageshack: http://img207.echo.cx/img207/2438/czarownica6cu.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 02.06.2005 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2005 dzieki, od razu mi lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts