Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

kgadzina na taras, agacka do brzózek, majka do pernabuco, Danka do Zbyszka,lukaka do ... nie wiem gdzie wysłać lukakę :grin:

Ludzie kochani, krajanie, skąd Wy macie tyle czasu ?

Czy tylko ja muszę pracować ?

pozdrawiam

<font size=-1>[ Ta wiadomość była edytowana przez: jaro dnia 2003-03-14 15:48 ]</font>

• Odpowiedzi 30,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Majka

3527

• Agacka1719499039

2723

• pitbull

2291

• zbyszekP

1611

Najaktywniejsi w wątku

Juz wszystko stało sie jasne, zobaczyłam Majka, Twoj watek.

Tylko wiekszość z was szok przezyła z rana, a ja dopiero teraz,

niedawno.

Powiem Ci (zanim znow nie zniknie), że bardzo spodobała mi sie Twoja wypowiedż w wątku o papierosach :smile:

ps. ja tez palę ( ku zgorszeniu niektórych)

Majka - wywołałaś mnie więc jestem. Masz rację - ostatnio jestem trochę zajęty. Zmieniłem pracę coby zarobić na budowanie i muszę się trochę w związku z tym zorganizować. Jak już się rozkręcę, to może wrócę na Forum, bo będę miał duuuużo wolnego czasu. A co się tyczy rozkręcania - patrzę na Waszą grupę i słyszę tup-tup-tup. To przechodzi ludzkie pojęcie :wink: I tak trzymać! Nieźle się tu można pośmiać, a to lubię.

Mi jest ganz-a-gal czy Grupa Wrocławska jest najbardziej gadulska, czy ja jestem liderem (pewnie już niedługo, bo jakiś zwierz mnie ostro goni :wink: ) Ważne się, że to się kręci. Ja mam tą satysfakcję, że pomysł utworzenia grup i spotkań został wysunięty przeze mnie. Jak wrócę na dobre do mojej starej pracy (nieprędko) to w końcu Cię odwiedzę. Może już będziesz budować kolejny dom? :wink:

Gajka - ja tam powoli widzę, że dużo prawdy jest w sformułowaniu o trzech domach. Sam zresztą i tak się liczę z tym, że mój domek (jakieś 170m2 powierzchni mieszkalnej) będzie dla nas za duży jak tylko dziecko(-i) dorosną i walniemy sobie jakąś niedużą parterówkę zaś, a na koniec i tak wylądujemy w domu seniora. Mam nadzieję, że powstaną takie w miare porządne. Albumu nie oglądałem, bo ostatnio nie mam czasu na wiele. Hamerykanów nie ma co kopiować, bo tu jest dziadostwo. Dopiero jak pojedziesz za miasto w boczne drogi, zwłaszcza w lesie jeżeli takie w ogóle są w danym rejonie, to zobaczysz coś lepszego. Generalnie domy, a jeszcze bardziej samochody, są bardzo zaniedbane.

Frankai, napisałeś "tu" mówiąc o Hameryce, to znaczy, że stamtąd

nadajesz?

3 domy powiadasz? Zapomniałeś o 4, dla wszystkich nieuchronnym :razz:

Ależ właśnie (między innymi) z powodu dorośnięcia dzieci, założenia przez nich swoich rodzin, ja potrzebuję domu.

Przecież bedą przychodzić/przyjeżdzać z okazji wszelkich świąt, zjazdów rodzinnych, itp.

W bloku jest to raczej niewyobrażalne. Ciasnota mieszkań (aczkolwiek 64 m2) zniechęcałaby w przyszłości dorosłe dzieci do zaglądania do nas na dłużej niz 1 dzień.

A ja, przyznam szczerze, nie umiem sobie nawet wyobrazić, by kilkudniowe świeta spędzać w ciszy i samotności.

Musi byc ruch :razz: Dzieci, wnuki (kiedys będą), my, nasi rodzice,

dla wszystkich miejsce znajdzie się w naszym domu, na dłuzej anizeli 1 dzień. I równiez to było powodem, że chcemy powiększyc

nasz obecny metraz prawie trzykrotnie.