Sloneczko 23.09.2005 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2005 Andan, mogłaś usunąć dodatkowy post, gdyby był ostatnim. Jest po prawej stronie taki krzyżyk do tego celu Niepotrzebnie zablokowałaś go tym z "sorry" i teraz możesz np. zmienić treść jednego z nich, klikając w ikonkę "edytuj". A w ogóle, to nic się nie stało. Pewnie chciałaś szybko zobaczyć co napisałaś Trzeba poczekać aż samo się pokaże, bo inaczej zawsze będzie podwójny. Taki skrypt. A mój mały domek na razie stoi bez zmian. Czekamy na pozwolenia rozbudowy, którą zaczniemy na wiosnę (mam nadzieję). Póki co, wciąż robimy porządki w otoczeniu, bo było strasznie zaniedbane. Ta fotka z mapki z podpisu jest już nieaktualna, bo przed domkiem mamy trawnik i skalniaczek. Nie ma już tych chaszczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andan 23.09.2005 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2005 Dzięki za rady, Słoneczko, pewnie zaraz się nauczę (ćwiczenie czyni mistrza). To Ty na razie jesteś na etapie "ogrodniczym"? Ja też od tego zaczęłam. Na mojej działce jeszcze wiosną 04 było pole orne, a teraz na jej połowie jest trawnik, iglaki, klomb z różami, pergola i parę mniejszych grządek. Na reszcie działki budowa. Zaczęłam urządzać ogród na rok przed rozpoczęciem budowy, bo to wszystki wolniutko rośnie, a nie chciałabym mieszkać w księżycowym krajobrazie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 23.09.2005 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2005 A myśmy właśnie dzisiaj odebrali WZtkę!!! Bez żadnych ograniczeń! http://members.cox.net/scavenger7/Smilies/drunk.gif Pół roku się z tym zbierali http://www.mloda.ekrakow.pl/!ola/pyskacz.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 23.09.2005 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2005 Gratuluję!!!!! http://www.cosgan.de/images/smilie/musik/h045.gif To kiedy start??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 23.09.2005 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2005 Dopiero na wiosnę. Akurat kończymy spłacać auto i laptopa, więc będzie na nowy kredyt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 23.09.2005 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2005 To masz trochę czasu na spokojne przygotowanie się "do tematu" . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszekP 23.09.2005 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2005 Słoneczko - jak to gdzie jestem? Jestem tam gdzie mam być, ale niedługo będę gdzie indziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 23.09.2005 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2005 Moje gratulacje, Zbyszku! Trzaby rozpropagować Twoją mapkę, co by się nowi dopisywali, a "starzy" ewentualnie odświeżyli zdjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszekP 24.09.2005 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2005 Propaguj, propaguj. Jak to się dawniej mówiło: "Reklama jest dźwignią handlu". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 26.09.2005 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 widzę, że cos się dzwiga... Witanko poniedziałkowo...kostka mi się kładzie...wreszcie bez gumowców po deszczu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 26.09.2005 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 Propaguj, propaguj. Jak to się dawniej mówiło: "Reklama jest dźwignią handlu". Witam. Ślicznie dziś w Krakowie. Chętnie się dopiszę do mapki. Wysłać ci zdjęcie domu i miejsce? (na razie z projektu ale lepiej to niż nic) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 26.09.2005 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 witajcie. Agacka, ale zazdroszczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek1 26.09.2005 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 Witam wszystkich "starych" i "nowych" z GK po przerwie. Piekny dzień się zapowiada oby taka pogoda była jak najdłużej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 26.09.2005 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 Majka nie ma co zazdrościć obecnie mam wykopy jak przed wojną...ani wjechać a już o zawróceniu tylko można pomarzyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jk69 26.09.2005 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 Dzień Dobry Wszystkim! Jestem na etapie szukania wykonawców i ustalaniu cen. PO długim szperaniu na forum wyszło mi , że w KRAKOWIE I OKOLICY: - cena za m2 robocizny "murarskiej" - tzn. wybudowany stan surowy z kominami, drenażami, robotami ziemnymi ale BEZ DACHU WYNOSI: ok.100 ZŁ?Dach trudno uśredniać, bo tu rozpiętości cen są duże w zależności od stopnia skomplikowania. Choć znalazłam cenę : 35zł / m2 dachu . Czyli za dom 200 m2 - średnio cena robocizny wynosi u nas : 20 000 + DACH? Czy to wyliczenie ma sens? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszekP 26.09.2005 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 Witam, Aga tos szczęśliwa. Mnie będę kładli kostkę od 10 października. Przy czym podkład mam juz przygowowany, wiec kopania juz nie będzie. Będę miał kostkę Jadaru, który w ramach darmowych, dodatkowych usług dostarczył projekt jej ułożenia. Na papierze wygląda ciekawie. Zobaczymy jak będzie w rzeczywistosci. Chętnie się dopiszę do mapki. Wysłać ci zdjęcie domu i miejsce? (na razie z projektu ale lepiej to niż nic) Oczywiscie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 27.09.2005 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 Dzieńdoberek...szczęśliwa będe jak skończą... bo już mieli to dawno zrobić...podobno dziś ten szczęśliwy dzień...może jutro będą zdjęcia... Jk69 ta cena jest podejrzanie niska...mnie wycenili dom na jakieś 36 tysięcy, i to byłą najtańsza oferta...nie wiem co sądzić.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jk69 27.09.2005 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 Witaj Agacka, 36tys. bez dachu? Też mi się wydaje, że 100 zł/m2 to dość niska cena.Ale mam przykłady z forum cen na poziomie ok.90 zł. za metr domu bez dachu. Nie wspominałam o technologii : ta akurat tradycyjna : max 29 i "normalna" cała reszta. Pozdrawiam, PS: jestem wierną czytelniczką Twojego dziennika - marzy mi się podobny termin realizacji budowy - od jesieni do jesieni choć czas zaczął mi teraz strasznie uciekać, a ja nie mogę zdecydować się na ekipę! AAAA. W każdym razie dzięki za krzepiący przykład! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 27.09.2005 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 wszystko zależy od miejsca budowania...na podlasiu ceny są o połowę niższe...tylko u nas tak drogo ważne, żeby jakość szła za ceną...bo pamietaj będziesz mieszkać tam jakiś czas! a jak mówią co tanio...pozdrawiam bardzo sedecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek22 27.09.2005 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 Witajcie, Wlasnie dolaczam do krakowskiej grupy budujacych . Jestem juz na etapie przykrywania dachu i widze, ze najwieksza praca dopiero przedemna... Mam pytanie do Was czy mozecie polecic jakis program do aranzacji wnetrz? Jak Wy sobie radziliscie z problemem wyboru wyposazenia oraz wystroju wnetrza - szczegolnie jesli chodzi o kuchnie i lazienki. Pozdrawiam Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts