Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 30,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Majka

3527

• Agacka1719499039

2723

• pitbull

2291

• zbyszekP

1611

Najaktywniejsi w wątku

Witaj Aga. Jeżeli oddaliście wszelkie dokumenty, nie robiliscie żadnych zmian - prawdopodobieństwo przyjazdu inspektorów jest minimalne.

Ale na wszelki wypadek można:

- ściągnij firanki

- pochować wszelkie rzeczy po szafach, jakieś kwiaty, obrusy, pochować kosmetyki w łazience. Zrobić tak, aby wyglądalo, że dom jest przygotowany do zamieszkania, ale nie zamieszkany. 8)

HEHE Majka mistrz kamuflażu..!!

Dzieki za rady po czasie :-? Swoja droga jak jezdzilem konno to mialem kolege ktory zakladal pampersa - twierdzil ze pomaga :lol:

Kielbaski tez byly pycha i do tego szampan, grzanaca juz nie pilem :oops:

na oklep jeżdziliście :o 8) :lol:

na mrozie wszystko jest pycha, już zazdroszczę :oops:

Witam,

Dziękuje Agacko i Majko za pomoc i podpowiedź. Następne 21 dni będzie jednak jedną wielką nerwówką :cry: . Chociaż wszyscy, począwszy od znajomych a skończywszy na geodecie uspokajaja mnie, że jeżeli nie będzie to odbiór częściowy to szanse, że inspektor zaszczyci nas swoja wizyta są raczej nikłe :lol: , za co będę mu wdzięczna do końca moich dni. Pomimo to, ponieważ należę do osób nerwowych a przy tym raczej uczciwych ("raczej", bo ktoś mógłby pomyśleć, że wprowadzenie się do nieodebranego domu jest dalekie od uczciwości, ale do tego skłoniły nas warunki i życie), najblizsze noce będą nieprzespane :-? . Jeszcze raz pozdrawiam i dziękuje za wsparcie,

Aga :wink:

Czesc Grzesiek 13

Bardzo pobieznie zdążyłem się zorientowac że zajmujesz się piecykami i kociołkami.

A tak na poważnie, co kryje się pod hasłem wykonawstwo?

Zajmujesz się tylko kotłowniami i osprzetem czy instalacjami w szerokopojetym tego słowa znaczeniu, mam na myśli wod-kan -gaz, podłogówka itd.

Jestem obecnie na etapie szukania elektryka , niemniej jednak na hydraulikę też chętnei pozbierałbym już oferty.

Pozdrawiam,

Witam.

Jocker dobrze roumujesz. Wykonawstwo oznacza wszystko to co wymieniłeś i jescze coś więcej.

Monika

Witam

Jestem tu nowy

Planuje zaczac na wiosne w okolicach Gdowa, i mam prośbe o jakies namiary na dobre hurtownie w tej okolicy

Dobre to takie w których da sie dogadac,zwrócić,zamienic, rozliczac np. raz w miesiacu

Pozdrawiam cieplutko z bloków :oops:

Witaj ja korzystałam z "Cygana" na wlocie do Dobczyc...nie miałam z nimi kłopotu.

Witam,

Dziękuje Agacko i Majko za pomoc i podpowiedź. Następne 21 dni będzie jednak jedną wielką nerwówką :cry: . Chociaż wszyscy, począwszy od znajomych a skończywszy na geodecie uspokajaja mnie, że jeżeli nie będzie to odbiór częściowy to szanse, że inspektor zaszczyci nas swoja wizyta są raczej nikłe :lol: , za co będę mu wdzięczna do końca moich dni. Pomimo to, ponieważ należę do osób nerwowych a przy tym raczej uczciwych ("raczej", bo ktoś mógłby pomyśleć, że wprowadzenie się do nieodebranego domu jest dalekie od uczciwości, ale do tego skłoniły nas warunki i życie), najblizsze noce będą nieprzespane :-? . Jeszcze raz pozdrawiam i dziękuje za wsparcie,

Aga :wink:

Dasz radę jak my tu wszyscy....a potem już tylko zostanie Ci cieszyć się mieszkaniem z wszystkimi tego plusami i plusami ujemnymi... :wink: :lol:

Witam

Jestem tu nowy

Planuje zaczac na wiosne w okolicach Gdowa, i mam prośbe o jakies namiary na dobre hurtownie w tej okolicy

Dobre to takie w których da sie dogadac,zwrócić,zamienic, rozliczac np. raz w miesiacu

Pozdrawiam cieplutko z bloków :oops:

Witaj ja korzystałam z "Cygana" na wlocie do Dobczyc...nie miałam z nimi kłopotu.

Dzieki wielkie!

Jestem nowa więc się przedstawię: :lol: jestem krakowianka jedna , mam prawie trójeczkę z przodu, męża i małego zbója - mam zamiar rozpocząć budowę w kwietniu - maju 3 km przed Skałą - obecnie jestem na etapie kupna działeczki- i właśnie tu już kłody pod nóżki - wszystko jest niby oki ale..... gm.Skała ma uchwalony plan który ma wejść w życie na początku kwietnia o WZ więc nie ma się co starać MUSZĘ CZEKAĆ na plan poradźcie jak spisać z właścicielem przedwstępną umowę. Nadmienię że działkę sprawdziłam w tym planie jest na terenie budowlanym choć w papierach (wypis z rej. gruntów jest rolna).

Dzięki za wszelkie porady[/code]

Witam

Dzieki za wszelkie opinie

Ale jeszcze jedno,mam upatrzone dwa i z tych dówch zamisrzam wybrac

oto one

http://www.dominanta.pl/projektowanie_domow_projekt_domu_pinokio2g.

html

i drogi

http://www.domoweklimaty.pl/index.php?id=2&sh=768

projekt Saga

Który lepszy,tańszy w budowie?????

Pozdrawiam

Witam

Dzieki za wszelkie opinie

Ale jeszcze jedno,mam upatrzone dwa i z tych dówch zamisrzam wybrac

oto one

http://www.dominanta.pl/projektowanie_domow_projekt_domu_pinokio2g.

html

i drogi

http://www.domoweklimaty.pl/index.php?id=2&sh=768

projekt Saga

Który lepszy,tańszy w budowie?????

Pozdrawiam

Tanie to te domy nie są, a zwłaszcza ich dachy ;) a nie patrząc na kasę to Saga ładniejsza :)