rencia 31.01.2006 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2006 Dzięki quentin rencia- wypis z rejestru gruntów nie ma wpływu na to czy działka jest w terenach budowlanych - rejestr służy między innymi do podatków najważniejsze to sprawdzić działkę w planie przestrzennym tj wydziale architektury ale to już wiem poradź jak przed tym wszystkim spisać umowę przedwstępną.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ala1 31.01.2006 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2006 Witam!Jestem na tym forum , powiedzmy nowy,buduje sie na pólnocy krakowa ok 10 km od centrum w stronę Skały.Drodzy małopolanie,poszukuje okien pcv kolor obustronny zloty dąb, przeszukałem chyba całe forum na temat okien i mam mętlik w głowie,pełną szufladę wycen i broszur reklamowych.Większa częćś odpadła, pozostały dwie firmy, niezbyt tanie , ale rodzime i moim zdaniem pewne.OKno plus i OknoPlast. Podobne ceny i jakość.OknoPlus profil Brugmann ArtPlusOknoPlast profil Veka AvansProszę o poradę, ktorą firmę lub profil wybrać?Jeśli macie jakieś doświadczenia z tymi firmami to proszę o wypowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek i Jola 31.01.2006 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2006 umowa przedwstepna za nami. jak dobrze pojdzie to na koniec lutego bedzie dzialka.......... plan w gminie jest........ i tu moje pytanie: jakie mapy mi beda potrzebne i w jakich ilosciach zeby zalatwic wszystkie formalnosci? poszukuje tez dobrego projektanta (ale niekoniecznie najdrozszego) do adaptacji projektu .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gracz 01.02.2006 00:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2006 umowa przedwstepna za nami. jak dobrze pojdzie to na koniec lutego bedzie dzialka.......... plan w gminie jest........ Gratulacje - działka to grunt i tu moje pytanie: jakie mapy mi beda potrzebne i w jakich ilosciach zeby zalatwic wszystkie formalnosci? poszukuje tez dobrego projektanta (ale niekoniecznie najdrozszego) do adaptacji projektu .... Do umowy sprzedaży map jak pamietam w zasadzie nie potrzebujecie, wypis i wyrys z rejestru gruntów ewentualnie. A co do projektu - mapa sytuacyjno-wysokościowa do celów projektowych 1:500, zrobi Wam ją geodeta za 500-700 stówek przeciętnie. Wypada mieć kilka oryginałów 3 to minimum rozsądne. Co od adaptacji - jeśli myślicie o adaptacji projektu gotowego, to radzę się zastanowić - wpadłem w to bagno, bo myślałem że gotowy to bedzie szybko i tanio - gruba pomyłka A adaptacja poza biurem sprzewdającym gotowca rodzi problemy w urzędzie (nie widomo, kto ma co podpisać, a urzędnicy to kochają). Do zwalczenia, ale dodatkowy strup na głowie. Polecam indywidualny - wyjdzie tak samo albo i taniej, jak macie kłopoty z pomysłami (my mieliśmy), to zawsze możecie pokazać projektantowi gotowy i powiedzieć, że chcecie coś w tym stylu z takimi a takimi zmianami. Jakby coś, mam świetną projektantkę (przede wszystkim - szybką i solidną). Pozdro i powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek i Jola 01.02.2006 01:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2006 witajcie potrzebny rozsadny i niespecjalnie drogi geodeta macie kogos na podorędziu? a gdzie tu do konca skoro poczatku jeszcze nie ma........... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek i Jola 01.02.2006 01:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2006 dzialka ma byc w Naramie gmina Iwanowice a koło Michalowic wiec pozdrowienia dla wszystkich z tej strony Krakowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszekP 01.02.2006 02:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2006 Witam przyszłych sąsiadów prawie z za miedzy. A w jakim to rejonie Naramy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 01.02.2006 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2006 Witam! Jestem na tym forum , powiedzmy nowy,buduje sie na pólnocy krakowa ok 10 km od centrum w stronę Skały. Drodzy małopolanie,poszukuje okien pcv kolor obustronny zloty dąb, przeszukałem chyba całe forum na temat okien i mam mętlik w głowie, pełną szufladę wycen i broszur reklamowych.Większa częćś odpadła, pozostały dwie firmy, niezbyt tanie , ale rodzime i moim zdaniem pewne. OKno plus i OknoPlast. Podobne ceny i jakość. OknoPlus profil Brugmann ArtPlus OknoPlast profil Veka Avans Proszę o poradę, ktorą firmę lub profil wybrać? Jeśli macie jakieś doświadczenia z tymi firmami to proszę o wypowiedz. Moja rada jeśli można... trzymaj się z daleka od Okno PLASTA! (prostują krzywe okna kolanami, jeśli w ogóle przyjadą na reklamację) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 01.02.2006 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2006 W Prawie Budowlanym jest jasno okreslone ze osoba adaptujaca projekt typowy jest jego autorem z wszelkimi konsekwecjami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 01.02.2006 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2006 jacek i Jola napisał: witajcie potrzebny rozsadny i niespecjalnie drogi geodeta macie kogos na podorędziu? a gdzie tu do konca skoro poczatku jeszcze nie ma........... Jeszcze się tu nie przyznałam ale jestem geodetą i jak by kto chciał mogę zrobić mapki pod projekt, tyczenie budowy, na koniec inwentaryzację powykonawczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek1 01.02.2006 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2006 Ala 1, popytaj na forum "pchełki" on jak mało kto zna sie na oknach!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 01.02.2006 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2006 dzialka ma byc w Naramie gmina Iwanowice a koło Michalowic wiec pozdrowienia dla wszystkich z tej strony Krakowa No to będziemy sąsiadami bo ja mam zamiar się wybudować w Szczodrkowicach zaraz koło Naramy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 01.02.2006 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2006 dzialka ma byc w Naramie gmina Iwanowice a koło Michalowic wiec pozdrowienia dla wszystkich z tej strony Krakowa No to będziemy sąsiadami bo ja mam zamiar się wybudować w Szczodrkowicach zaraz koło Naramy Rencia w Szczodrkowicach wybudowała się moja siostra...no patrz jaki ten świat mały... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 01.02.2006 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2006 dzialka ma byc w Naramie gmina Iwanowice a koło Michalowic wiec pozdrowienia dla wszystkich z tej strony Krakowa No to będziemy sąsiadami bo ja mam zamiar się wybudować w Szczodrkowicach zaraz koło Naramy Rencia w Szczodrkowicach wybudowała się moja siostra...no patrz jaki ten świat mały... Zgadza się od ostatnich dwóch lat troszkę się pobudowało a zwłaszcza taki jeden domek z garażem na pn czy to nie twoja siostra? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 01.02.2006 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2006 domek z gararzem ma od zachodu i nie przy głównej drodze...tylko nam strażnicą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 01.02.2006 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2006 No to mniej więcej wiem w którym miejscu..... Często teraz tam jeżdżę bo mam tam kuzynkę - po za tym chyba się do niej wprowdzę na czas budowy- będę mogła mieć budowę na oku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 01.02.2006 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2006 Agacka przeglądnęłam sobie tak szybciutko twój dziennik budowy - i aż dech zaparło - przepiękne widoki.... gratuluję takiej działeczki- a czy na wiosnę jak znów zaczniecie będziecie organizować ognicho grupy krakowskiej - uważam to za świetny pomysł, chętnie spotkałabym się ludźmi i zebrała trochę porad korzystając z waszych doświadczeń - bo ja jestem przed stanem 0, przed kupnem działki i wogóle ..... jestem przerażona raz mi się wydaje że wszystko będzie oki a zaraz potem mam prawie depresję.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 01.02.2006 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2006 rencia jak co znów zaczniemy na wiosnę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 01.02.2006 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2006 rencia jak co znów zaczniemy na wiosnę? budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 01.02.2006 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2006 sorki Agacka nie popatrzyłam na ostatnią stronkę ----- to ty już mieszkasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts