Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 30,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Majka

3527

• Agacka1719499039

2723

• pitbull

2291

• zbyszekP

1611

Najaktywniejsi w wątku

w Naramie na zakrecie drogi po lewej stronie jadac od dolu do remizy strazackiej. znawca naramy sie zorientuje....

pozdrawiamy

Jadąc od strony Kozierowa czy od Owczar? Jak wiadomo to znawcom i badaczom Naramy, pod Remizę można podjechać z trzech stron, z czego dwie drogi prowadzą pod górę. :p

Witam

Piękny domek - coś podobnego mam zamiar sama zbudować - czy mozna znać twoje dotychczas poniesione koszty ?

Pozdrowionka

gm.Skała ma uchwalony plan który ma wejść w życie na początku kwietnia o WZ więc nie ma się co starać MUSZĘ CZEKAĆ na plan poradźcie jak spisać z właścicielem przedwstępną umowę. Nadmienię że działkę sprawdziłam w tym planie jest na terenie budowlanym choć w papierach (wypis z rej. gruntów jest rolna).

Dzięki za wszelkie porady[/code]

witaj rencia

chwilę mnie nie było więc nie napisałem Ci od razu. Ja włąśnie jestem po umowie przedwstępnej dotyczącej działki która również jest w planie w trakcie uprawomocniania się (został już opublikowany w dzienniku urzędowym). Więc też czekam, bo ja akurat działke kupuję na kredyt a muszę mieć potwierdzenie że jest to działka budowlana.

Ja w swojej umowie napisałem że podpisanie umowy przyrzeczonej nastąpi 30 dni (to akurat ze względu na załatwienie kredytu) od daty uzyskania z gminy Zaświadczenia o przeznaczeniu terenu, a to zaświadczenie jest potwierdzeniem że działka jest budowlana.

Przy umowie przedswtępnej wpłaciłem symboliczny zadatek (kilka tysi).

Piszesz że "twój" plan wchodzi w życie na początku kwietnia więc na początku marca zostanie opublikowany.

_ali_

rozumiem że przed podpisaniem umowy przedwstępnej wziąłeś z gminy wypis i wyrys z projektu planu?

z gminy nic nie wziąłem. pooglądałem tylko sobie.

Przed podpisaniem umowy byłem już w posiadaniu własciwego dziennika urzędowego z tym planem.

No to ja muszę wziąć wypis i wyrys w takim razie bo umowę mam spisać do końca lutego - a w dzienniku ten plan opublikują pewnie tak jak mówisz gdzieś na początku marca - może w połowie marca.